1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png
Nieuws Maa
22

Landelijke opschoondag

Nieuws afbeelding
Afgelopen zaterdag was het landelijke opschoondag. Voor het derde jaar op rij organiseerde de duurzaamheidscommissie van AH&BC op deze dag een opschoonevenement met de jongste jeugd. Niet alleen om ons terrein op te schonen, maar ook om meer bewustzijn te creƫren onder onze leden over de hoeveelheid zwerfafval die we achterlaten.

Maar liefst 11 teams hebben ruim een uur met grijpers, handschoenen en vuilniszakken over ons terrein gelopen om het terrein en vooral ook de bosjes eromheen schoon te maken. Na afloop kregen ze iets lekkers.

Ook dit jaar werden er weer veel snoeppapiertjes, rietjes, drinkpakjes en koffiebekers gevonden. Opvallend was wederom de grote hoeveelheid sigarettenpeuken, die je toch niet zou mogen aantreffen op een rookvrije club. En helaas ook veel PETflesjes en blikjes waarvoor we alweer een tijd speciale inleverbakken hebben omdat hier statiegeld op zit. Ook vonden we een aantal van onze plastic bierglazen, waarvan we het merendeel in de afgelopen maanden zijn kwijtgeraakt, in de struiken.

Tenslotte heeft de duurzaamheidscommissie zelf nog even alle limonadekaraffen en drinkbekers, die op het voorterrein waren achtergelaten, teruggebracht naar de bar. Denken jullie er voortaan aan deze terug te brengen na het limonade drinken?