1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Nieuws Jan
16

Harry Gerritsen overleden

Nieuws afbeelding

Vrijdag 14 januari hebben we afscheid genomen van Harry Gerritsen, die 5 januari na een afnemende gezondheid op 80-jarige leeftijd overleed.

Harry hield van alle sporten, en van hockey in het bijzonder. Daar heeft Amsterdam dankbaar de vruchten van geplukt! Toen zoon Erik in 1988 van F.I.T. naar Amsterdam kwam in Jongens A1 werd Harry meteen een trouwe supporter. Van 1996 tot 1998 was hij de zorgzame manager van Heren 1, met spelers als Taco, Marten, Rogier, Gregory, Bas, Oene en Rein. Ze waren allemaal bij zijn afscheid.

Toen Amsterdam in 1999 de organisatie toebedeeld kreeg van het Cup Winners Cup toernooi, werd Harry gestrikt als toernooidirecteur. Dat deed hij met verve, en creëerde een zodanige onvergetelijke sfeer in zijn ’team’ dat alle leden van dat team zorgden voor een mooie bloemengroet en aanwezigheid op zijn crematie.

Harry had deze toernooiperiode een mooie tijd gevondenen koesterde de contacten tot op zijn laatste dag, zo werd gememoreerd bij zijn afscheid.

Na het toernooi, gewonnen door Heren 1, werd hij de coach van Jongens C1. Spelers als Floris ter Haar, Jons Hensel, Teun Raymakers en Arnoud Weehuizen (nu Heren 4) zullen zich dat nog wel herinneren. Uit de toenmalige Jongens D1 riep Harry reserve-spelers op, o.a. Billy Bakker en Marc Schwarz. Beiden spelen nu in Heren 9.

In 1999 kreeg hij van Heren 1 de Vader Staal Bokaal, als trouwste supporter van het team.

En als erkenning voor zijn inzet werd Harry in 2001 lid van de ’Pullenclub’, hij kreeg nog de laatste originele tinnen pul.

Wie aan Harry denkt, denkt meteen aan zijn pretogen en glimlach. Hij blijft in onze herinnering als een zachtaardige en lieve man, op wie nooit tevergeefs een beroep werd gedaan.

Wij wensen zijn echtgenote Petra en zoon Erik en zijn gezin heel veel sterkte.

Geschreven door: Lutger Brenninkmeijer/Bonnie Groenemeijer