1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Ledennieuws Dec
4

Respect wordt steeds sportiever

Nieuws afbeelding

AH&BC heeft Sportiviteit en Respect hoog in het vaandel staan. De Shake Hands aan het begin van een wedstrijd is een Amsterdamse 'uitvinding' die is bedacht door de toenmalige Commissie Sportiviteit & Respect. De Shake Hands is vervolgens 'uitgerold' over het hele land. Nu is het ondenkbaar dat een hockeywedstrijd begint zonder Shake Hands, of het nu gaat om de F-jes of de Hoofdklasse.

Op de ALV van 12 november vond een wisseling van de wacht plaats. De Commissie Sportiviteit en Respect onder leiding van Martine Passier zwaaide af. Op deze plaats bedanken wij Martine en de andere commissieleden nog eens heel hartelijk voor de inzet waarmee zij Sportiviteit en Respect op de kaart hebben gezet. 

De nieuwe Commissie Sportiviteit en Respect bestaat nu uit Frank Kroes (voorzitter), Mareille van Dijk, Alexandra en Maarten Vestering. Aan het begin van het nieuwe seizoen hebben leden van de commissie op "coachavonden" gesprekken gevoerd met managers, coaches en trainers van de jeugd. Daarbij zijn de feiten over S&R besproken, tips en tricks uitgewisseld en is geluisterd naar en gesproken over de ervaringen in en rond het veld (zie bijvoorbeeld de "Tips & Tricks voor jeugdcoaches" in de bijlage die praktische tips geven over wat coaches en managers kunnen doen om een sportief klimaat te waarborgen). Aan de vooravond van het zaalhockeyseizoen hebben we dit nog eens herhaald.

Voorzichtig kunnen we zeggen dat dit resultaat heeft: we hebben aanzienlijk minder verbale gele en rode kaarten in de eerste seizoenshelft van 2019-2020 dan in 2018-2019 (5 kaarten nu vs 13 kaarten in 2018-2019). We hopen dat deze trend zich voortzet in de zaal.

Sportiviteit en Respect is natuurlijk niet alleen iets voor de commissie. Voor Sportiviteit en Respect zijn we met z'n allen verantwoordelijk, van Heren en Dames 1 tot en met de F-jes en hun ouders. Dus: heb je hierover idee├źn? Aarzel niet een van de commissieleden aan te schieten, te bellen of te e-mailen. Wij werken intussen aan integrale S&R-aanpak voor AH&BC. Jullie zullen nog van ons horen!

Samen zorgen we voor een sportief klimaat op AH&BC.

Frank Kroes, Mareille van Dijk, Alexandra en Maarten Vestering

Bijlage