1-.jpg 2-.jpg 3-.jpg 4-.jpg 5-.jpg 6-.jpg 7-.jpg 8-.jpg
Ledennieuws Nov
16

Clubonderscheidingen ALV

Nieuws afbeelding

Foto: Vrijwilligerscommissie vl.n.r. Janneke Jiskoot, Judith van Dam en Ghislaine van den Brink


Afgelopen maandag 12 november was de ALV in de Wagener Lounge. Het was een drukbezochte avond en door de combinatie van het uitreiken van de clubonderscheidingen en de serieuze zaken die op de agenda stonden was het een interessante, maar ook zeer gezellige avond.


Via deze link foto's van de ALV, met dank aan Jaap Bollee.


Clubonderscheidingen:

Jeugdprestatiebeker: Jongens D2

JD2 is 3x kampioen geworden in seizoen 2017-2018: herfstkampioen, zaalkampioen én veldkampioen. En dit alles onder de bezielende leiding van Raf Bergkamp en Hidde Bredius.


 

Bosplanbeker (voor een persoon die zich op en rond de velden onderscheiden heeft): Ghislaine van den Brink

Ghislaine is al sinds 2002 actief als vrijwilliger. Ze is manager H1 geweest, heeft achter de wedstrijdtafel gestaan, is één van de organisatoren van de KMK's, deed PR en pers voor H1/D1 en is nog steeds gastvrouw in het Stadion. Ze is altijd bereid om nieuwe vrijwilligerstaken op zich te nemen en is nu voorzitter van de Vrijwilligers Commissie.


 

Taco van den Honert Schaal (door de naamgever zelf te bepalen talent uit de jeugd): Wietze van Ede. 

Taco zelf reikte deze onderscheiding uit aan Wietze. Wietze zit nu in Jongens B1 en heeft zijn debuut reeds gemaakt bij Heren 1. Een veelbelovend talent uit de eigen jeugd.


 

AJ van Kempen Bokaal (voor iemand die zich op scheidsrechtergebied onderscheiden heeft): René Clumpkens. 

Sinds 2017 is René een actieve bondsscheidsrechter en hij is er bijna elke zaterdag om zelf een wedstrijd te fluiten of om ouders te helpen die voor de eerste keer gaan fluiten. Ook op zondag fluit René regelmatig één of meerdere wedstrijden. Daarnaast is hij een belangrijk lid van de Arbitrage Commissie. Hij is een groot voorbeeld voor de groeiende groep scheidsrechters binnen onze club.

Deze Clubonderscheiding werd uitgereikt door de nabestaanden van AJ van Kempen.


 

Ans Kool de Boer beker: Iris Jansen

Nadat Iris 4 jaar lang manager was van het team van haar oudste dochter werd ze al snel gestrikt om categorieleidster te worden van de categorie van haar jongste dochter. Nu bleek dat er ook geen categoieleidster was bij de A-jeugd. Geen probleem voor Iris die 2 jaar lang verantwoordelijk was voor deze 2 categorieeĆ«n. En altijd stralend en met vol enthousiasme.Van Holkema Bokaal (voor een speler van Heren 1 of Dames 1): Fergus Kavanagh

Fergus zit sinds 2014 in de selectie van AH&BC Heren 1. Na jaren in de Australische selectie te hebben gezeten en mee te hebben gedaan met 3 Olympische Spelen uitkomend voor AustraliĆ«, is Fergus nu volledig gesettled in Nederland.

Fons roemde zijn spel en kwaliteiten: 'Fergus is de dirigent op het veld. Hij bepaalt voor een groot gedeelte het tempo en ritme van het Amsterdamse spel. Hij speelt daarbij niet de eerste viool of de trompet maar staat voor de percussie, de drums van het orkest. Hij is een voorbeeld voor hoe je duels ingaat, temporiseert, de timing van passes. Iemand die nooit verzaakt in wedstrijden die ergens om gaan.'Joep Brenninkmeijer Schaal (door de naamgever toe te kennen onderscheiding): Bonnie Groenemeijer

Bonnie is sinds 2003 Lid van Verdienste en in 2015 benoemd tot Erelid.

Meer dan 25 jaar is Bonnie al verbonden aan de club: manager, wedstrijdsecretariaat senioren, commissie PR & communicatie, sponsorcommissie, clubmanager, lustrumboekcommissie, ledenadministratie....

Joep roemde Bonnie voor deze bijzondere staat van dienst.Elftalprestatie beker: Heren 5 Landskampioen in de Reserve Hoofdklasse

H5, een bijzonder gezellig ambitieus vriendenteam. 3x kampioen geworden in de afgelopen 6 jaar. Van H12 naar H10 naar H7 naar H5. En in seizoen 2017-2018 winnen ze van H2, H3 en H4 met als resultaat Kampioen van Nederland.
Individuele Prestatie beker: Belinda Korz. 

Belinda loopt al 15 jaar rond op Hockeyclub Amsterdam. Eerst als fanatieke ouder bij de jeugdteams, daarna als fanatieke ouder bij een seniorenteam en tussendoor in allerlei vrijwilligerstaken, zoals scorebord Stadion, (handmatige) roll boarding Stadion, wedstrijdtafel, fanatiek lid van de Lustrumcommissie en tegenwoordig is Belinda gepassioneerd winkeleigenaar van de Fanshop.Lid van Verdienste: Rupert van Klaveren

Rupert begon in 1989 met het maken van wedstrijdstatistieken voor de toenmalige coach Donald Drost. In die tijd was dat alles behalve gangbaar. In de jaren '90 bediende hij het scorebord. Twee opeenvolgende penningmeesters heeft Rupert ondersteund met het innen van de contributie en de budgetbewaking van Dames 1 en Heren 1. Tevens was hij in 1994-1995 manager van Dames 1.

Sinds 2103 is Rupert clubarchivaris en in 2014 werd hij benoemd tot penningmeester van de Vrienden van AH&BC. 

Vanaf 2015 geeft Rupert administratieve ondersteuning aan Peter Fontijn.

Voorzitter Marc Staal vindt het een eer om Rupert namens het Bestuur te mogen benoemen als Lid van Verdienste van AH&BC.