1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png
Dames 1 Sep
27

Dames 1 pakt weer 3 punten

Nieuws afbeelding

Ze hadden de meest chaotische aanloop naar het seizoen van alle hoofdklassers. Maar inmiddels hebben de vrouwen van Amsterdam de smaak helemaal te pakken. Zondag werd HDM met 0-5verslagen, alweer de vierde zege van dit seizoen, waarin ze nog geen punt verspeelden.

Al na vijftien seconden versierden de bezoekers de eerste corner van de wedstrijd. Het bleek een voorbode voor een overtuigende eerste helft, waarin de eerste goal nog vrij lang op zich liet wachten.

Amsterdam had namelijk al drie corners en een paar schotkansen achter de rug, toen Marijn Veen met een daverende backhand de score opende. De uithaal van de spits kwam vlak na een fase waarin HDM juist wat beter in de wedstrijd kwam.

Een paar minuten later kroop Veen in de rol van aangever. HDM werd overlopen en zag hoe een simpel breedtepassje bij Michelle Fillet belandde. Julia Remmerswaal, die vorige week liefst vijf keer moest vissen tegen HGC, kreeg daardoor de 0-2 om de oren.

Na rust viel de derde treffer snel, uit een strafcorner. De eerste inzet van Sabine Plönissen werd aanvankelijk gekraakt, maar de bal belandde opnieuw voor de stick van de International, die ‘m niet vol raakte, maar wel Remmerswaal verraste.

Het échte verschil had Amsterdam al gemaakt in die vijf dodelijke minuten in het tweede kwart. Daar legden ze de basis voor de vierde zege van dit seizoen, dat voor de titelkandidaat veel soepeler verloopt dan dat ze een maand geleden dachten.

HDM – Amsterdam 0-5
18. Marijn Veen 0-1
23. Michelle Fillet 0-2
34. Sabine Plönissen 0-3 (sc)
48. Felice Albers 0-4
50. Felice Albers 0-5


Lees meer via hockey.nl 'Amsterdam heeft na chaotische aanloop nu gewoon 12 uit 4'