1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Heren 1 Mei
27

Terugblik op de Heren play offs

Nieuws afbeelding

De play-offs zijn achter de rug. Wat een strijd! Helaas staan wij met onze Heren 1 niet in de finale maar we feliciteren Pinoké met hun overwinning en het bereiken van de finale voor het landkampioenschap! Natuurlijk zijn we erg trots op onze mannen. Van een zevende plek vorig jaar in de competitie, naar een derde plek dit seizoen; plus het recht om komend seizoen aan de EHL mee te doen. Een prestatie die een groot compliment verdient.

 

Zoals jullie hebben kunnen vernemen uit de pers, waren er verschillende incidenten tijdens de thuiswedstrijd in ons stadion die hebben geleid tot twee tuchtzaken bij de KNHB. De uitkomst in deze tuchtzaken is dat een speler van Pinoké in hoger beroep, bij gebrek aan bewijs, is vrijgesproken en een speler van ons een schorsing heeft gekregen.

 

Als Bestuur van Amsterdam hebben we, net als Pinoké, Sportiviteit & Respect hoog in het vaandel staan en keuren we onrespectvol gedrag, zoals racisme, fysiek- en verbaal geweld af.

 

Daarom gaan we samen met de KNHB en betrokkenen het gesprek aan hoe we dergelijke situaties in de toekomst kunnen voorkomen en een verschil kunnen maken binnen de hockeysport. Tenslotte staan we allemaal voor een sportieve en respectvolle omgeving binnen- en buiten het veld.

 

Mochten er vragen zijn, interesse of suggesties om hierover met ons van gedachten te wisselen, dan kunnen jullie contact opnemen met [email protected]

 

Namens het Bestuur wensen we jullie allemaal een fijn Hemelvaartsweekend toe!

 

Marc Staal, Valerie Smit, Erich Schnoeckel, Jan Willem Lubbers, Jan Willem Bredius, Lea Ward, Reinoud van den Hout, Jikke Weidema