1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Zaalhockey Jan
19

Zaalhockeycompetitie scenario's

Nieuws afbeelding Afgelopen week is de KNHB met een statement gekomen over de zaalhockey- en midwintercompetities. Deze gaan in ieder geval tot en met 25 januari 2022 (de datum van de volgende persconferentie) niet door. Er zijn twee scenario's:

Er mogen weer competities gespeeld worden vanaf 25 januari:
Zodra de overheid het mogelijk maakt weer competitie te spelen, wil de KNHB competities graag weer hervatten. Dit doet recht aan de wens van al die hockeyers die graag weer willen hockeyen. Bovendien staan de programma’s gepland en zijn de zaaluren ingehuurd. 

Voordat de huidige maatregelen ingingen, was ongeveer 25% van de zaalcompetitie daadwerkelijk gespeeld. Als er per 29 januari weer competitie gespeeld kan worden, staat nog meer dan 40% van de totale zaalcompetitie in Nederland gepland. Het gaat dan om de weekenden 29 en 30 januari, 5 en 6 februari, 12 en 13 februari en 19 en 20 februari. In totaal betreft het in vier weekenden 24.000 wedstrijden. In totaal zouden we dan ruim 65% van de gehele zaalcompetitie gespeeld kunnen hebben en heeft iedereen toch nog kunnen genieten van het spelen van competitiewedstrijden.

Verlenging maatregelen op 25 januari:
Als echter het verbod op spelen van competities op 25 januari a.s. wederom wordt verlengd, dan blijft er nog een te beperkt deel van de te spelen zaalcompetitie over. Het wordt dan organisatorisch te lastig om deze nog op een goede manier te spelen. Mocht de overheid op 25 januari besluiten dat competitie spelen nog niet is toegestaan, dan worden door de KNHB zowel de zaalhockeycompetities als de midwintercompetities helaas beëindigd en als niet uitgespeeld beschouwd. We gaan ons vervolgens met volle energie richten op de herstart van de veldcompetitie. Onderlinge wedstrijden op het veld dan wel in de (blaas)hal kunnen uiteraard dan wel gewoon nog steeds georganiseerd en gespeeld worden.

We houden jullie op de hoogte.