1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Heren 1 Jan
18

Teun over zaalhockey in Duitsland

Nieuws afbeelding

Al zestien jaar speelt hij voor Amsterdam. Op het veld werd hij twee keer landskampioen met Amsterdam, in de zaal zelfs acht keer.

Deze winter had Teun Rohof een volle agenda. Er stonden een EK en WK op het programma met het Nederlands Zaalteam. Daarnaast koos Teun ervoor om de droom die hij al lang had, in vervulling te laten gaan: hij koos ervoor te spelen voor Harvestehuder THC in Hamburg. Helaas gaan zowel het EK als het WK met Oranje door Corona niet door. De competitie in Duitsland zorgt alsnog voor een mooie zaalbelevenis, en aanstaand weekend speelt Teun de kwartfinale met zijn Duitse club: Harvestehuder THC.

 

De zaalcompetitie in Duitsland is opgedeeld in vier regio’s. De teams spelen regionaal om zo de reisafstanden te beperken. Harvestehuder komt uit in de "Noord-poule”. Een poule bestaat uit 6 teams en ze spelen elk weekend twee wedstrijden. Op zaterdag en op zondag, en de wedstrijden duren in Duitsland vier keer vijftien minuten, twintig minuten langer dan in Nederland. In de Noord-poule spelen dit seizoen vier teams uit Hamburg, dat zijn de sterkere teams in de poule. Je hebt Der Club an der Alster (de voormalige club van Kira Horn uit dames 1), Uhlenhorst Hamburg (UHC) en de Hamburger Polo Club.


Na tien wedstrijden is Teun met HTHC op de tweede plek geëindigd. Deze tweede plek geeft hen het recht tot het spelen van de kwartfinale. Dit jaar is het zo dat Noord tegen Zuid speelt en West tegen Oost. HTHC is dus tweede geëindigd en speelt de kwartfinale uit, tegen TSV Mannheim.

 

"De kwartfinale staat zondag 23 januari op het programma, om 12:00 uur.

Er zal een livestream zijn, met Duits commentaar. Ook zal er op het kanaal van TSV Mannheim, via Youtube, een livestream aangeboden worden. Het wordt heel serieus aangepakt. We reizen ook al eerder naar Mannheim om daar in een hotel te overnachten en ook nog een keer te trainen in de hal waar de kwartfinale plaatsvindt.

 

De hele beleving van het zaalhockey is veel intenser dan in Nederland. De zaalcompetitie wordt in Duitsland beleefd zoals wij in Nederland de Hoofdklasse beleven. Iedere club heeft ook zijn eigen vaste zaal (en vaak ook nog een blaashal). Er worden kaartjes verkocht voor de thuiswedstrijden die, door Corona zijn er maximaal 200 man welkom, altijd uitverkocht zijn. Het veld is een uur van tevoren vrij, zodat teams kunnen inspelen. Vaak was ik net zo moe van het inspelen als ik normaal van twee zaalwedstrijden in de hoofdklasse was. We spelen met een volle selectie van altijd twaalf spelers. Alle achttien spelers uit de selectie trainen mee en voor het weekend moeten er steeds zes spelers teleurgesteld worden dat ze niet mee kunnen doen.

 

Natuurlijk heb ik mijn eigen team bij Amsterdam erg gemist deze winter. Door de app groep blijf je gelukkig wel met elkaar in contact. Met Tijn en Daan trainde ik ook voor het Nederlands Zaalteam, dus we spraken elkaar uiteraard veel. De ervaring die ik heb opgedaan kan ik mooi meenemen naar het veld. Ik kijk ook al uit naar de herstart van de buitencompetitie, maar eerst ga ik genieten van de kwartfinale, met hopelijk een mooi resultaat. Als we winnen zondag, spelen we op 29 en 30 januari de FINAL4 in Dusseldorf. Hier zijn door Corona 750 man welkom, dat is net bekend geworden."


Veel succes Teun!

Gerelateerde nieuwsberichten

Agenda

28-5 Finale Play-offs H