1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Dames 1 Jul
26

Felice Albers al 10 interland goals!

Nieuws afbeelding

Zo trots op onze Felice! 

Van Hockey.nl:

Na twaalf interlands staan er al tien doelpunten achter de naam van Oranje-aanvaller Felice Albers. In de laatste 58 jaar had geen enkele speelster zo weinig wedstrijden nodig voor haar eerste tien goals in het Nederlands elftal.

We moeten heel ver terug in de tijd om internationals te ontdekken die nóg sneller tien keer scoorden voor de Oranje Dames dan de pas 21-jarige Albers. Je kunt ze op één hand tellen.

Nan van Halm-van Nierop(1952-1953) enMarjolein Jacquet-Francken(1948-1949) stonden na hun eerste acht wedstrijden voor het Nederlands elftal al op tien goals. Recordhouder is de vooroorlogse goalgetterWally Plowright-Van Bueren, die in de periode 1936-1938 slechts zeven interlands nodig had om de tien aan te tikken.

Overigens hadden ookAns Vogelzang-Beijer(1961-1963) enMaaike Esmeijer-Weijtens(1958-1960) net als Albers ook maar twaalf duels nodig om tien keer te scoren.

Albers debuteerde op 9 juni 2019 tegen België en kwam in haar nog prille interland loopbaan achtereenvolgens tot scoren in de FIH Pro League-wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten (drie goals), in de EK-duels met Spanje, Schotland en België en op de Spelen in Tokio tegen India (twee goals) en Ierland.

De aanvaller van Amsterdam maakte haar tien doelpunten dus stuk voor stuk in competitieve interlands. Met die bijzondere statistiek kunnen de hierboven genoemde speelsters uit vervlogen tijden dan weer níet wedijveren. Overigens leverde Albers in haar optredens voor Oranje ook nog eens drie assists. Daarmee is ze tot nu toe direct betrokken bij dertien goals in haar twaalf duels.

Als we de cijfers van Albers naast die van enkele vermaarde Oranje-topschutters leggen, dan kunnen ook díe niet tippen aan de snelheid waarmee haar schoten momenteel in een doelpunt worden omgezet. Zo hadden Fieke Boekhorst en Frédérique Matla vijftien interlands nodig voor hun eerste tien goals, Lisanne Lejeune zeventien wedstrijden, Kim Lammers achttien en Oranjes topschutter aller tijden Maartje Paumen zelfs 31.

 

Foto: Koen Suyk