f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Dames 1 Jun
7

De Goede over haar tijd bij AH&BC

Nieuws afbeelding
Het kwam voor iedereen waarschijnlijk als een verrassing dat Eva de Goede na 10 jaar Amsterdam de switch maakte naar HGC. De wereldspeelster van het jaar laat aan hockey.nl weten dat ze denkt dat de keuze goed is voor haar groei als speelster en als mens. 

Op Amsterdam zullen we haar missen. Een speelster waar je voor naar het stadion komt. Altijd de wil om te winnen, de beste te zijn en met een drive daar altijd alles voor te doen. Naast deze topmentaliteit heeft ze zich ook altijd met passie en energie ingezet voor onze club, met name voor de jeugd en nieuwe speelsters binnen haar team. Voor hen was ze altijd bereid om met veel  energie haar kennis en ervaring over te brengen. 


Een speelster die zelfs in de drukte van het Europees Kampioenschap, de tijd maakt om wat vragen te beantwoorden. Dat is ook Eva de Goede! 

Want wat was voor Eva haar hoogtepunt in de afgelopen jaren? Dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn, want zo waren beide Landskampioenenschappen in 2013 en 2019 heel speciaal. "Vooral die in 2019 was fantastisch" laat ze weten. "Toen wonnen we namelijk "de dubbel” tijdens de laatste editie van de EHCC in eigen stadion en het Landkampioenschap daarna. Het was een prachtig jaar!" 

Een hockeycarrière gaat vaak ook gepaard met dieptepunten. "Persoonlijk had ik deze bereikt in 2016 en heb daarom het seizoen 2016-2017 een sabbatical genomen en niet meegespeeld bij Amsterdam" vertelt Eva. Na de Spelen in Rio vertrok ze voor een jaar naar Zuid-Afrika.

In haar tijd bij Amsterdam heeft Eva aardig wat coaches meegemaakt. "Het duo Rick Mathijssen en Robert Tigges was super leuk!" laat ze weten. "Een coach die zelf op hoog niveau gespeeld heeft vind ik altijd fijn, van Tigges en Alyson Annan heb ik heel veel geleerd". 

Wat vindt Eva typisch voor Amsterdam? "Trots zijn op de club en op elkaar" vertelt ze. "Ik heb altijd met een trots gevoel en een echte Amsterdamse uitstraling op het veld gestaan". 

De toekomst is nog onzeker. "Ik ben er nog niet uit wat ik na mijn hockey carrière ga doen" aldus Eva. "Ik heb aankomend seizoen nog de tijd om iets meer mijn weg te vinden buiten het hockey en te kijken wat ik leuk vind en waar mijn interesses en kwaliteiten liggen' sluit ze af. 

We gaan ongetwijfeld nog veel zien van Eva, op en buiten het veld. Voor nu wensen we haar veel succes tijdens het EK, de Olympische Spelen en natuurlijk daarna bij HGC.