f
1.header.png 2.header.png 3.header.png 4.header.png 5.header.png 6.header.png 7-.jpg 7.header.png 8-.jpg
Dames 1 Mei
17

Eva bedankt!

Nieuws afbeelding
Een nieuwe stap voor Eva de Goede

Na 10 seizoenen gaat sterspeelster Eva de Goede Amsterdam verlaten. Ze speelde bij ons vanaf seizoen 2010/2011 t/m dit seizoen 2020/2021. Eva is een fantastische speelster met een echte topsportmentaliteit. Een speelster waar je voor naar het stadion komt. Altijd de wil om te winnen, de beste te zijn en met een drive daar altijd alles voor te doen. Naast deze top mentaliteit heeft ze zich ook altijd met passie en energie ingezet voor onze club, met name voor de jeugd en nieuwe speelsters binnen het team. Daar stond ze altijd voorbereid en met grote energie haar kennis en ervaring over te brengen. Ze heeft hiermee een verschil gemaakt binnen het team, maar ook binnen onze club. "Een speelster die je niet vaak meemaakt" aldus Aletta van Maanen Commissie Tophockey Dames. 

Maar nu, vlak na de Play offs, heeft Eva gekozen voor een nieuwe uitdaging bij HGC: "Na vele mooie jaren bij Amsterdam, waar ik met veel plezier en dankbaarheid op terug kijk, heb ik besloten een nieuwe weg in te slaan. Ik vind het een uitdaging om bij Dames 1 HGC mijn ervaring en energie in te zetten om het team beter te maken.” 

Een lange carrière met vele hoogtepunten, zowel binnen Oranje als bij ons. We hebben altijd met wederkerigheid gewerkt. Zo is Eva na de Olympische Spelen in Rio in 2016 een jaar er tussenuit gegaan om te reizen en haar lichaam rust te geven. Daarna is Eva nog beter teruggekomen en was belangrijk voor dames 1 Amsterdam zoals bij het behalen van de landstitel en EHL in het seizoen 2018/2019. We respecteren haar keuze, en zijn dankbaar voor de fantastische carrière dat ze bij ons heeft gehad.

Ondanks het feit dat Eva een gat achterlaat, hebben we alle vertrouwen in de toekomst. De afgelopen jaren hebben we binnen Tophockey hard gewerkt om een fantastisch team neer te zetten, met talentvolle jonge speelsters. Met een mix van ervaren internationals en jonge talenten bouwen we de komende jaren verder op het middenveld aan een sterk team en zullen we nieuwe talenten de rol van Eva laten overnemen. We hebben alle vertrouwen in de toekomst en wensen Eva en HGC veel plezier en succes toe in deze nieuwe stap.