1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png 8.png 9.png
Corona Okt
8

AH&BC corona Q&A - Update

Nieuws afbeelding

 

Hieronder de antwoorden op de belangrijkste vragen omtrent het Corona protocol op AH&BC (29-9 geüpdate).

 

1.Wat zijn de belangrijkste nieuwe regels op AH&BC?

- Er mogen geen toeschouwer (ouders) op het complex komen. Dit geldt voor zowel de jeugd als senioren bij de trainingen en wedstrijden.

- Het clubhuis is beperkt open. De WC’s beneden blijven open evenals de materiaallockers. De kleedkamers en douches zijn, net als de bovenste verdieping, gesloten.

- De horeca is gesloten. Het is niet mogelijk om voor of na je training/wedstrijd een drankje of hapje te doen.

- Na de trainingen en wedstrijd moet iedereen direct verlaten. Je wordt dan een toeschouwer en toeschouwers zijn verboden. 

Deze regels blijven nog steeds van kracht:

- Blijf thuis als je klachten hebt. Welke dat zijn, kun je hier lezen. Uitzondering hierop zijn kinderen t/m 12 jaar die verkouden zijn. Zie punt 8.

- Houd je aan de looproutes.
- 18+ houdt 1,5m afstand: langs de velden, in het clubhuis, het stadion, zoveel mogelijk op het veld, in de fietsenstallingen, etc.
- Was je handen goed en desinfecteer je handen voor en na het betreden van ons complex.

- Registratie- Iedereen mag op ons complex komen, maar je moet je ALTIJD en elke keer registreren via de QR-code bij de ingang (dit geldt voor: spelers, bezoekers, vrijwilligers, gewoon iedereen van 13 jaar of ouder).

2. Wat zijn de regels omtrent de trainingen?

- Spelers moeten omgekleed op de club komen, want de kleedkamers zijn niet open. Dit kan ook niet langs de velden.

- Iedereen komt zoveel mogelijk op de fiets.

- Ouders die brengen en halen wordt medewerking gevraagd op tijd te komen, zodat kinderen niet op de club rondhangen. Zo kan de training meteen starten en na de training direct weer naar huis gaan.

 

3. Wat zijn de regels omtrent de Stadionkinderen, E en F?

- De jongste jeugd (Stadionkinderen, E en F) zullen op woensdag en vrijdag door begeleiders worden opgehaald bij het witte hek aan de parkeerplaats. Ook worden zij na de training hier weer teruggebracht. Zorg dat je op tijd bent.

- Ouders kunnen de kinderen bij het hek brengen en halen.

- We willen jullie vragen het Kiss and Ride principe te hanteren en niet samen te scholen bij de ingang. Kom echt op tijd en rijd voorzichtig!

 

4. Wat zijn de regels omtrent de wedstrijden?

- Kom niet eerder dan 30 minuten voor je wedstrijd naar de club.

- Kleed je voor en na de wedstrijd thuis om. Douches en kleedkamers zijn gesloten. Maak thuis zoveel mogelijk gebruik van het toilet.

- Gebruik je eigen materiaal: bidon, cornermasker, etc.
- Voor 18+ geldt: houd 1.5m afstand in de dug-out, tijdens het inlopen, de rust, bespreken, etc. Alleen in spelsituaties tijdens de wedstrijd hoef je geen afstand te houden.
- Doe geen yel en shake hands. Stickie Tikkie wordt ook afgeraden door de KNHB.
- Ga direct na de wedstrijd naar huis en blijf niet hangen.

- Alleen coaches, managers en spelbegeleiders/scheidsrechters mogen bij de wedstrijd aanwezig zijn. Overige toeschouwers niet. 

 

5. Kan ik naar een wedstrijd van mijn kind, vriend, vriendin, moeder, vader, Dames of Heren 1 kijken?

- Nee. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om naar wedstrijden te kijken.

 

6. Mag ik als bezoeker het clubhuis in voor een drankje?

- Nee, de horeca is gesloten. 

 

7. Mag ik met mijn team het clubhuis in voor limonade of een drankje?

- Nee, na de wedstrijd ga je direct naar huis. 

 

8. Wat te doen bij een uitwedstrijd?

- Alleen rijouders mogen het terrein van de club op waar hun kind uitspeelt. Probeer hiervoor ouders in te delen die ook coach, manager of scheidsrechter zijn. Zo wordt het aantal mensen zoveel mogelijk beperkt. Op sommige clubs is een maximum van 5 ouders. 

- Vanaf 13 jaar draag je een mondkapje wanneer je met personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel zit.

 

9. Ik ben of mijn kind is verkouden. Wat nu?

- Is je kind verkouden en tussen de 0 jaar t/m groep 8?Kijk dan hier.

- Ben je >13 jaar of ouder? Als je verkouden bent of een snotneus hebt, raden we je aan om een Corona test te doen en thuis te blijven, totdat de klachten verdwenen zijn

 

10. Wat te doen bij een (vermeende) Corona besmetting?

- Als je in de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest bent dat volgens het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken oranje of rood is (ook als het gebied later oranje of rood is geworden dan jij teruggekeerd bent) dan blijf je 10 dagen thuis ter bescherming van de personen om jou heen. Je kunt namelijk al besmet zijn, zonder dat je klachten hebt. Woon je in 1 huishouden met iemand op wie dit van toepassing is, dan geldt dit ook voor jou.

- Mocht je bij je zelf de symptomen van Corona herkennen of er twijfels over hebben, dan laat je je testen bij de GGD. Dat geldt ook voor milde klachten.

- Een overzicht van de kenmerken van COVID-19 vind je hier.

- Een afspraak maken bij de GGD doe je hier of via 0800-1202.

- Totdat je de uitslag van de test hebt ontvangen zonder je je af en blijf je thuis. Je huisgenoten blijven ook thuis. Je informeert je coach en degene met wie je nauw contact hebt gehad. Zo kan iedereen blijven opletten.

- Mocht je negatief getest zijn maar toch symptomen houden, blijf je thuis totdat deze helemaal verdwenen zijn. Na 4 dagen kan je je eventueel opnieuw laten testen.

- Mocht je positief getest zijn, dan ga je ten minste 10 dagen in quarantaine totdat je weer gezond bent. Al je huisgenoten gaan ook in quarantaine. Je draagt alle informatie over je contacten en waar je geweest bent over aan de GGD. Zij gaan het contactonderzoek doen.

- Sporters worden niet geacht om meer dan 15 minuten op minder dan 1.5 meter van elkaar doorgebracht te hebben gedurende de wedstrijd en worden daarom niet gezien als directe contacten. De overige spelers of speelsters en arbitrage hoeven daarom niet in quarantaine. Tenzij zij natuurlijk inmiddels ook Corona symptomen vertonen.

- De GGD kan de club benaderen om ons te verzoeken om de contactgegevens van de bezoekers en sporters, op de dag dat jij op de club geweest bent, over te dragen. Wij zullen die gegevens dan overleggen. De club zal zelf geen directe actie ondernemen naar deze personen. Voor meer informatie over het proces kijk je op de website van de GGD.

 

#BeSafePlayHockey