1-.jpg 2-.jpg 3-.jpg 4-.jpg 5-.jpg 6-.jpg 7-.jpg 8-.jpg
Ledennieuws Feb
4

Heren 1 Landskampioen!

Nieuws afbeelding Voor het vierde jaar op rij zijn onze mannen Landskampioen zaalhockey geworden!! In de halve finale werd Den Bosch H1 met 4-1 verslagen, waarna de finale tegen promovendus Cartouche gespeeld mocht worden. 

Na zeven minuten spelen werd de eerste corner van de wedstrijd direct gemaakt door Boris Burkhardt. Drie minuten later kwam Cartouche op gelijke hoogte door een strafbal. Toch lukte het onze mannen weer om op voorsprong te komen; Boris raakte de maak en in de rebound tekende Caspar van Dijk voor de 2-1. Nog voor rust wist Robert Tigges de 3-1 op het scorebord te zetten. 

Cartouche begon sterk aan de tweede helft en ondanks mooie reddingen van Philip van Leeuwen maakten zij de 3-2. Keeper Philip wist te voorkomen dat ze op gelijke hoogte kwamen en aan de andere kant pushte Robert Tigges vanaf kop cirkel genadeloos hard de 4-2 binnen. Via Casper Horn kreeg Heren 1 de kans op de 5-2, maar die bal eindigde op de paal. 

Een hectische fase in de wedstrijd volgde, waarbij onze heren in ondertal kwamen te staan. Bij een corner tegen zou een verdediger op een Cartouche stick hebben geslagen, waardoor we wederom een strafbal tegen kregen én een groene kaart. Cartouche nam de strafbal en pushte op de paal, maar tot ieders verbazing mocht de strafbal over genomen worden; 4-3. 

Een minuut voor tijd leek zette Tigges de 5-3 op het scorebord te zetten en leek de winst binnen, maar vlak daarna leidde een corner wederom tot een strafbal voor Cartouche. 5-4. Enorm spannende slotseconden volgde, waarbij Cartouche nog een keer de paal raakte en akelig dicht bij een gelijkspel kwam. 

Een prachtige finale voor de hockeyliefhebber, met een geweldige landstitel als resultaat voor onze mannen! Wij zijn uiteraard enorm trots op het team en de begeleiding voor deze vierde landstitel op rij! Gefeliciteerd mannen!!