1-1.png 2-2.png 3.png 4-4.png 5-5.png 6.png 7.png 8.png

LG Hockey

Een lichamelijke beperking is geen enkele reden om niet te gaan hockeyen. Integendeel!! Bij Amsterdam wordt al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme LG-hockey gespeeld. De groep bestaat uit jongeren met een lichamelijke beperking of chronische aandoening.

Deze aangepaste vorm van hockey is gericht op kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18+, die zich door hun lichamelijke beperking moeilijk kunnen meten met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam. Er wordt wekelijks getraind onder leiding van ervaren trainers, onder het motto ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. Daarbij wordt niet uitgegaan van de beperking, maar van wat wél binnen de mogelijkheden van de spelers ligt.

De LG-hockeyers spelen een landelijke competitie tussen 11 deelnemende clubs. Wedstrijden worden, al naar gelang het aantal deelnemers, gespeeld op een kwart veld (volgens de zestal-regels) of op een half veld (volgens de achttal-regels). De wedstrijden duren 2 x 30 minuten. In principe wordt gespeeld met de normale hockeyregels, technieken en tactieken. De regels worden alleen aangepast als dat de spelvreugde en veiligheid van de spelers ten goede komt. De aangepaste regels zijn terug te vinden in de spelregelkaarten van de KNHB.

Amsterdam heeft voor het LG-hockey een regiofunctie. Spelers komen onder meer vanuit Spaarndam, Hoofddorp, Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam naar de club om te trainen en om wedstrijden te spelen.

Wil je een keertje komen kijken, kom dan op woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur naar hockeyclub Amsterdam. De LG-spelers trainen op veld 2, het Zuidbroek veld. Nieuwe spelers zijn van harte welkom!

Om iedereen een indruk te kunnen geven wat LG-hockey inhoudt wordt 3 x een proeftraining aangeboden. Deze training is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel even aanmelden bij de contactpersoon. Amsterdam zorgt voor hockeysticks en ballen tijdens deze proeftrainingen.

Mocht je na deze trainingen lid willen worden dan kun je je inschrijven via de website van onze hockeyclub: www.ahbc.nl. De contributie voor het seizoen bedraagt € 160,00.