Hoofdsponsors
Quicklinks
 • ...Wedstrijdschema
 • ...Team
 • ...Trainingsschema
 • ...Andere clubs
 • ...Organisatie
 • ...Route
 • ...Zoeken   
 • ...Hockeylinks
AdvertentiesNieuwsoverzicht
LEDENNIEUWS

24-4-2015
Samenloop voor Hoop
 


Samen geld inzamelen voor kanker?
Helaas kennen we allemaal mensen die lijden, hebben geleden of overleden zijn aan de verschrikkelijke ziekte kanker.Eén op de drie personen in Nederland krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. Dat zijn per jaar ruim 100.000 mensen. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.

Daarom organiseren we een uniek evenement om geld op te halen voor fundamenteel onderzoek gefinancierd door het KWF: SamenLoop voor Hoop Amsterdam 2015.

Jasper van den Berg, commissaris senioren, kun je altijd mailen als je vragen hebt over deelname: jasper@ahbc.nl.

Wat is SamenLoop voor Hoop?
SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette. In teams van 10 tot 15 deelnemers wandel je rondes op het terrein van Undercurrent in Amsterdam Noord. De 24 uur staat symbool voor de strijd tegen kanker, die ook 24 uur per dag doorgaat. Met dit bijzondere evenement vieren we het leven, zetten we (ex)kankerpatiënten in het zonnetje, herdenken we de overledenen en zamel je met je team geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

24 uur wandelestafette
24 uur muziek
24 uur foods & drinks
24 uur het leven vieren

Loop ook mee!
Schijf je in met je hockeyteam op: http://samenloopvoorhoop.nl/amsterdam. Of kijk voor meer informatie op facebook.com/SamenLoopvoorHoopAmsterdam

Zie ook de bijlage!


 24-4-2015
Figuranten gezocht voor nieuwe jeugdfilm
 

FIGURANTEN GEZOCHT VOOR NIEUWE JEUGDFILM ‘KONINGSDAG’

 

 

Het is een van de mooiste dagen van het jaar, Koningsdag! Een groot feest voor jong en oud!

 

Voor de filmopnames van de nieuwe jeugdfilm Koningsdag van regisseur Steven Wouterlood (EMMY winnaar met Alles Mag) zijn we op zoek naar kinderen, ouders, opa’s, oma’s – hele families, groot of klein – die het leuk vinden om ons te helpen deze feestdag nog een paar dagen door te zetten.

 

Waar: Amsterdam

Wanneer: 30 april tot en met 5 mei

 

Deze film wordt aan het eind van het jaar uitgezonden op Z@PP!

 

Lijkt het jou leuk om jezelf terug te zien in deze gezellige jeugdfilm, geef je dan op door een mail te sturen naar: figuratie@bindfilm.nl

 

Vermeld in de mail je:

- Naam

- Leeftijd

- Telefoonnummer

- Recente foto

 

Alvast bedankt voor je aanmelding en hopelijk zien we je snel op de set!

Groetjes,

Jantje Bouman

www.bindfilm.nl

+31 20 364 00 30

figuratie@bindfilm.nl

 

23-4-2015
Spendlid Senior Clinics
 

SPLENDID SENIOR GAMES

Tijdens de Nationale Sportweek gaan de clinics van de Splendid Senior Games van start. Vanaf 20 mei kunnen actieve Seniors (50+) vijf weken lang in aanraking komen met diverse sport- en spelvormen. Met als hoogtepunt de Splendid Senior Day op 21 juni in het Olympisch Stadion. Deze dag vormt de feestelijke afsluiting van de clinics en is bedoeld voor deelnemers, publiek en partners met naast sport ook aandacht voor cultuur en wetenschap. De opmaat voor de Splendid Senior Games in 2016.

Het thema van de Nationale Sportweek is: 'Ik neem je mee!'.Een thema dat simpelweg betekent dat enthousiaste sporters een sportmaatje, die niet of weinig sport, meenemen naar hun sportclub. Een naar verwachting effectieve manier om (nog) niet-sporters van de bank te krijgen en te laten zien dat je nooit te oud bent om te sporten. Voor niet-sportende Seniors wordt zo de drempel verlaagd om toch weer te gaan bewegen en daarnaast krijgen diegenen die wel sporten maar eigenlijk te weinig, net dat extra zetje om het vaker te gaan doen. En hoe leuk is het om dat samen te doen?

In samenwerking met de Splendid Senior Games en de Gemeente Amsterdam organiseert hockeyclub Amsterdam (AH&BC) 5 hockey clinics vanaf woensdag 20 mei (10:00 tot 11:30), Nieuwe Kalfjeslaan 19 Amstelveen. Kosten: € 30,-

Vroeger gehockeyd en kriebelt het weer? Of nog nooit een hockeystick aangeraakt, maar lijkt het je een leuk spel? Kom naar de Splendid Senior Hockey clinics, onder leiding van een hockey vedette. Na een uitgebreide warming-up zullen diverse pass-, aanname- en dribbeltechnieken met bal en stick aan bod komen. Deze zullen in spelvorm aangeboden worden en om de geleerde technieken zoveel mogelijk toe te passen in de praktijk zal het grootste gedeelte van de trainingen in het teken van partijvormen staan.

Kijk op www.splendidseniorgames.nl en, onder het motto "Ik neem je mee”, schrijf je in!


 

22-4-2015
Alléén fietsen op het fietspad!
 


Vanaf 27 april zullen er vooral 's avonds gerichte acties zijn van de politie aangaande het rijden met brommers op de fietspaden van het Sportpark.
Ook zal er worden gelet op rijden onder invloed.

Boete voor brommen op het fietspad : €90.00!
 
SENIOREN

21-4-2015
Zomeravond competitie!
 

GEEF JE OP VOOR DE ZOMERAVONDCOMPETITIE!

 

Wil jij ook nog vijf weken lekker door hockeyen op de zwoele zomeravonden? Geef dan je team op voor de Zomeravondcompetitie. Seniorenteams van alle clubs in en om Amsterdam doen mee.

Wedstrijden duren 2x35 minuten en worden gefloten door mensen van andere teams. Waar mogelijk houden we rekening met speelsterkte. En uiteraard wordt de afsluiting van de competitie gepast gevierd!

 

Data: 10, 17, 24 juni en 8, 15 juli

Dag: woensdag

Tijden: 19.30 of 21.00 uur

Locatie: hockeyclub Hurley

Kosten: gratis (75 euro borg)

 

Geef je uiterlijk 22 mei op via hurleyzac@gmail.commet daarbij:

- teamnaam en club

- contactpersoon met telefoonnummer (mobiel) en e-mailadres

- speelsterkte reguliere competitie

 

LET OP: Je krijgt altijd bevestiging van je inschrijving.

En wees er op tijd bij, want vol=vol!

 

Inschrijving is niet vrijblijvend!

Net als in de reguliere competitie moet er ook gefloten worden en is afzeggen voor fluiten of spelen geen optie. Omdat sommigen dat in het verleden anders zagen, vragen we nu een borg van 75 euro. Die krijg je weer terug als je team alle keren is komen opdagen.
Maar dat is geen probleem, toch?

 

Eliane van Hall & Mara van Eekeren

hurleyzac@gmail.com

 


 
JEUGD ALGEMEEN

21-4-2015
Trainingen in de komende periode
 


De komende periode vervallen de volgende trainingen:
 • 27 april Koningsdag
 • alle trainingen van 2 mei tot en met 8 mei
 • 14 mei Hemelvaart
 • 25 mei Pinksteren
In verband met de competitie gaan de overige trainingen gewoon door. 

Stadionkinderen hebben alleen training op zaterdag 25 april en 16 mei.


 
NIEUWS

20-4-2015
AH&BC en adidas tekenen sponsorovereenkomst
 

Adidas heeft zich, via distributeur T.H.W., voor 5 jaar aan de Amsterdamse hockeyclub verbonden als kledingsponsor. Dit iszondagmiddag in een feestelijke bijeenkomst in het clubhuis vastgelegd en bekend gemaakt. In het seizoen 2015/2016 zal adidas als sponsor de kleding van de topteams en hun staff verzorgen. In de daaropvolgende jaren volgen ook de breedteteams van de vereniging.

Rob Groenemeijer, voorzitter van Amsterdam, geeft aan zeer trots en vereerd te zijn met dit mooie merk als sponsor en vooral met de manier waarop het contract tot stand is gekomen. "De wederzijdse bereidheid om in een goede en langdurige relatie te investeren, geeft een zeer goed gevoel en wij gaan met veel plezier en vertrouwen onze samenwerking tegemoet. "

Christian Cohrs, directeur van T.H.W. geeft aan zeer blij te zijn met AH&BC als club bij zijn bedrijf. "Nu hebben we één van de grootste en beste clubs van Nederland. Wij zijn trots op een club die zowel met de dames als de heren bij de top horen en daarbij ook een echte familieclub is. We heten Amsterdam van harte welkom in onze sportfamilie.”

Het contract gaat in op 1 juli 2015 en loopt tot en met juni 2020. 

19-4-2015
Dames 1 stelt play-offs zeker met dikke overwinning
 
Dames 1 was zondag goed op dreef en versloeg HDM in het eigen Wagener Stadion met 7-0. Daardoor is de ploeg zeker van de vierde plaats en daarmee van de play-offs om het landkampioenschap. In de eindronde treft Dames 1 eerst Den Bosch, daarna als alles goed gaat SCHC of Laren.
 
LEDENNIEUWS

19-4-2015
Twee talentvolle speelsters naar AH&BC
 


Volgend seizoen spelen Kimberly Thompson (Hurley) en Laura van Heugten (HDM) in het tenue van AH&BC.
Frederique Lopes Cardozo, commissaris tophockey dames, is heel blij met de komst van deze 2 talentvolle speelsters, die de verdediging o.a. na het vertrek van Sophie Polkamp op volle sterkte brengen.

Kimberly is een ervaren, sterke verdedigster die na de jeugd van Laren 3 jaar in Dames 1 heeft gespeeld. In 2010 maakte ze de overstap naar Hurley. Vorig jaar maakte Kimberly deel uit van het B-team van het Nederlands elftal.

Het hockeytalent Laura werd op 12-jarige leeftijd gescout door HDM, waarmee zij met Meisjes A de landelijke finale haalde. In 2013 werd ze geselecteerd voor Jong Oranje, en behaalde met dat team een gouden medaille in 2014.

Kimberly en Laura verheugen zich erop deel uit te gaan maken van AH&BC's Dames 1.

Foto:

Laura van Heugten links, Kimberly Thompson rechts 

19-4-2015
Twee Dames 1 coryfeeën verlaten AH&BC
 


Zondag 19 april kregen Kiki Collot d'Escury en Sophie Polkamp een hartelijk, laatste applaus van hun supporters. Sophie speelde haar laatste competitiewedstrijd thuis en neemt na de play-offs afscheid van het tophockey.
Kiki was heel graag nog veel langer actief bij Dames 1 gebleven, maar moet om gezondheidsredenen noodgedwongen afscheid nemen van tophockey.

De palmares van beide speelsters willen we u niet onthouden:

Sophie: 127 caps in het Nederlands elftal, goud op de Olympische Spelen van 2008 en 2012, goud op het WK in Spanje, zilver op het WK in 2010, twee keer goud in de Champions Trophy.

Kiki: WK zaal in 2015, EK zaal in 2014 en uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi, Nederlands kampioen zaal in 2013, WK zaal U21 in 2009.

Beide dames werden met Dames 1 twee keer landskampioen in 2009 en 2013, en wonnen de Europa Cup in 2014.
Kiki werd bovendien nog landskampioen zaal in 2013.

'Soof' en 'Kiek' stapten in de door voorzitter Rob Groenemeijer overhandigde badjas van het veld, nadat ze door dames 1 waren geknuffeld.Foto's met dank aan Rob Visser.
 
NIEUWS

19-4-2015
Kiki en Sophie bedankt voor jullie geweldige prestaties
 
Na afloop van de laatste reguliere thuiswedstrijd van Dames 1 nam voorzitter Rob Groenemeijer zondagmiddag het woord om sterspeelsters Kiki Collot d'Escury en Sophie Polkamp te bedanken voor hun enorme bijdrage aan de successen van de Amsterdamse dames, de afgelopen jaren. Beide speelsters zetten een punt achter hun hockeycarrière op het hoogste niveau. Het publiek bedankte Kiki en Sophie met een daverend applaus.
 
JEUGD ABC

18-4-2015
Meisjes B4 verslaat koploper Purmerend!
 

Wat een pot hebben ze afgelopen zaterdag gespeeld op veld 3. Absoluut stadionwaardig!
In 2 eerder wedstrijden zag het team, onnodig, kostbare punten verloren gaan. Waardoor de concurrent Purmerend MB2, met 0 verloren wedstrijden, koploper werd van de poule.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is onze MB4 compleet afhankelijk van wat Purmerend gaat doen, maar door deze overwinning van 3-1 hebben ze wel laten zien wie eigenlijk de titel verdient...

Duimen voor nog een zepertje van de koploper, dames!


 
DAMES 1

17-4-2015
Weer jonge debutante in Dames 1
 

In de voor AH&BC Dames 1 zo belangrijke wedstrijd uit tegen Den Bosch debuteerde opnieuw een speelster uit Meisjes B1: Felice Albers.
De week daarvoor, Dames 1 - Pinoké, was Felice ook al opgeroepen, maar heeft toen niet ingevallen.
Felice speelt in de selectie van het Nederlands B U-16 jaar, en is een aanvallende middenvelder.

In de wedstrijd tegen Den Bosch 'haalde' zij een belangrijke strafcorner, waar een doelpunt uit voortkwam!

Hartelijk gefeliciteerd met dit debuut Felice, we hopen je nog vaak te zien in Dames 1!

 
LEDENNIEUWS

9-4-2015
Tijdig opzeggen!
 


Wil je volgend seizoen niet meer bij de AH&BC hockeyen, zeg dan tijdig je lidmaatschap op. Dit om te voorkomen dat je nog contributie moet betalen.

Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden voor 1 juni en kan door een e-mail te zenden aan ledenadministratie@ahbc.nl. Te late opzegging heeft tot gevolg dat de volledige contributie voor het komende seizoen verschuldigd is.

 

De opzegging wordt per mail bevestigd en is daarmee definitief. Het afmelden bij de coach of trainer is dus niet voldoende.

In verband met de indeling van jeugdteams 2015-2016 zouden we het op prijs stellen als ouders, die nu al weten dat hun kind volgend seizoen niet doorgaat met hockeyen, ons dit bij voorkeur vóór 1 mei willen laten weten.

 

31-3-2015
YESSSS! Het is er weer....
 

Hét familietoernooi!

Wanneer? 14 juni 2015.

Waar? AH&BC

Hoe laat? om 09.45 staan de koffie en limonade klaar

Inschrijfgeld: 40 euro per team

 

Het is weer bijna tijd voor het familietoernooi. Het enige toernooi waar hockeyskills er niet toe doen (nou ja, een beetje dan) en FUN de onbetwiste nummer 1 is.

 

Dus: families van Amsterdam roep je studerende zoon of dochter terug, laat oma kijken of haar hockeyrokje nog past, bedenk samen met je kids een coole naam en schrijf je in via het inschrijfformulier!

Insturen naar caroline.kuijt@ingbank.com

 

 

Weer of geen weer, we maken er samen een feestje van !

 

Graag tot dan,

 

De HERO’S

Families de Boer, Van der Maas, Plomp en Schippers


 


JEUGD DEF

23-3-2015
SportWays Kids dagkamp op AH&BC!
 


SportWays Kids is een mini hockeykamp voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.

’s Ochtends krijgen de deelnemers op hun eigen niveau hockeytraining,

’s Middags spelen ze een toernooi, en aan het eind van de middag spelen ze diverse andere sporten, spellen en hockeyvarianten, zoals unihockey en knotshockey.

 

Data

29 april t/m 1 mei (voor de late beslissers: er is nog plaats!)

4 t/m 6 mei (ook voor dit dagkamp is nog plaats!)

10 t/m 12 augustus

 

Kosten

Kosten 2 of 3 dagen: € 130,-/€ 175,- inclusief lunch, gezonde snacks, bidon en SportWays T-shirt.

Voor meer info en aanmelden mei 1 klik je hier!

Voor meer info en aanmelden mei 2 klik je hier!

Voor meer info en aanmelden zomer klik je hier!

Bekijk dit filmpje voor een impressie van een Kids kamp!

 
LG-HOCKEY

12-3-2015
LG Hockey bij Hockeyclub Amsterdam
 
Een lichamelijke beperking is geen enkele reden om niet te gaan hockeyen. Integendeel!!  
LG-hockey wordt al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme bij Amsterdam beoefend. Bij onze club hockeyt een groep van ca. 17 jongeren  met een lichamelijke beperking of chronische aandoening.   
Deze aangepaste vorm van hockey is gericht op kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 - 18+jaar, die zich primair vanwege hun lichamelijke beperkingen niet kunnen meten met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam.   

Onder leiding van ervaren trainers is bij de trainingen het motto ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar op dat wat binnen de mogelijkheden van de spelers ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden binnen het reguliere hockey.  

De LG-hockeyers spelen een landelijke competitie omdat maar 11 clubs LG-teams hebben. In deze competitie wordt óf op een kwart veld volgens de zestal regels, óf op een half veld volgens de achttal regels gespeeld.  De wedstrijden duren 2x 30 minuten.
De regels worden enkel  aangepast als dit de spelvreugde en veiligheid van de spelers ten goede komt. De aangepaste regels zijn terug te vinden in de spelregelkaarten van de KNHB.  

Amsterdam  heeft voor het LG-hockey een regiofunctie.  Jongeren komen vanuit o.a. Spaarndam, Hoofddorp, Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam wekelijks naar de club om te trainen en om wedstrijden te spelen.

Wil je een keertje komen kijken, kom dan op zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur naar hockeyclub Amsterdam waar de LG spelers op  veld 2 trainen. Nieuwe spelers zijn van harte welkom!  
Om iedereen een indruk te kunnen geven wat LG-hockey inhoudt wordt 3x een proeftraining aangeboden. Deze training is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel even aanmelden bij de contactpersoon.
 Amsterdam zorgt voor hockeysticks en ballen tijdens deze proeftrainingen.  Mocht je na deze trainingen lid willen worden dan kun je je inschrijven via de website van onze hockeyclub, www.ahbc.nl.
De contributie voor het seizoen 2014/2015 bedraagt €137,00.
Lijkt LG-hockey wat voor je of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bonnie Groenemeijer, b.groenemeijer@ahbc.nl.
 

11-3-2015
Tim Povel van AH&BC in Hockey.nl
 


Hockey.nl interviewde onze speler Tim Povel van het LG-team voor de uitgave van maart.
Een mooi portret van een gepassioneerde hockeyer!

 


Bijlage: Tim Povel.pdf
JEUGD ALGEMEEN

10-3-2015
Selectietrainingen jeugdteams - alle data op een rij
 

Selectietrainingen D-teams:

• J/M D 1e jrs (huidige E2e jrs) : woensdag 15 april 16.30 – 17.45 uur

• J/M D 2e jrs (huidige D1e jrs) : woensdag 15 april 18.00 – 19.15 uur

• MD TOP en opleiding (op uitnodiging) : woensdag 20 mei 16.00 – 17.15 uur

• JD TOP en opleiding (op uitnodiging) : woensdag 20 mei 17.30 – 18.45 uur


Selectietrainingen C-teams:

• C- jongens breedte * : maandag 13 april van 18.00 - 19.15 uur

• C- jongens top en opleiding** : donderdag 23 april 18.00 – 19.15 uur

• C- meisjes breedte* : maandag 13 april van 16.30 - 17.45 uur

• C- meisjes top en opleiding** : donderdag 23 april 16.30 – 17.45 uur

* voor alle 1e jaars uit J/MC3-7 en 2e jaars uit J/MD2-7

** voor alle 1e jaars uit J/M C1-2 en 2e jaars uit D1 en op uitnodiging per mail na de

training van 20 april.


• Selectietrainingen JB1/2* : woensdag 22 april 17.00 – 18.15 uur

 donderdag 21 mei 18.15 – 19.30 uur

• Selectietrainingen MB1/2* : dinsdag 21 april 17.00 – 18.15 uur

  donderdag 21 mei 17.00 – 18.15 uur

• Selectietrainingen JA1/2** : woensdag 22 april 18.15 – 19.30 uur

  vrijdag 22 mei 18.15 – 19.30 uur

• Selectietrainingen MA1/2** : dinsdag 21 april 18.15 – 19.30 uur

  vrijdag 22 mei 17.00 – 18.15 uur

* J/M B1-2 1e jaars en J/M C1-2 2e jaars + op uitnodiging

** J/M A1-2 1e jaars en J/M B1-2 2e jaars + op uitnodiging

 
SENIOREN

9-3-2015
Handleiding DWF voor senioren
 

Beste senioren,

Als je even niet meer weet hoe het werkt: in de bijlage vind je de handleiding voor het invullen van het DWF én de uitslagen!
 


JEUGD ALGEMEEN

4-3-2015
SportWays hockeykampen in Amsterdam, Antwerpen en Barcelona
 

Een SportWays hockeykamp – voor deelnemers van 9 t/m 21 jaar - staat garant voor een week vol hockey & fun!

De beste hockeytrainers en coaches staan klaar om jou overdag intensief te trainen, terwijl het sociale team de avonden invult met te gekke spellen en spetterende feesten. Goalies nemen deel aan de specialistische Drijver Goalie Camps!

Met:

-Internationale toppers op het kamp

-Camp Tournament

-Trainen in The Zone

-Survival (Amsterdam)

-Super Spooky Forrest Tour (Antwerpen)

-City Trip (Barcelona)

-Stranddag (Barcelona)

Voor meer info en aanmelden klik je hier!

Bekijk dit filmpje voor een impressie van een Amsterdam Hockey Camp.


 
JEUGD ABC

4-3-2015
SportWays YoungStars dagkamp op AH&BC
 


Er zijn nu ook de SportWays YoungStars dag-hockeykampen voor kinderen van 10 t/m 13 jaar.

Zowel in de ochtend als in de middag krijgen deelnemers een uitdagend hockeyprogramma aangeboden. En aan het eind van elke dag spelen ze toernooironden.

Nieuw: In de meivakantie neem je automatisch deel aan de SuperSkills Challenge.

 

Data

29 april t/m 1 mei

4 t/m 6 mei

Kosten

3 dagen:€ 175,- inclusief lunch, gezonde snacks, bidon en t-shirt

 

Voor meer info en aanmelden mei 1 klik je hier!

Voor meer info en aanmelden mei 2 klik je hier!

 

4-3-2015
SportWays SuperSkills op AH&BC
 

In de meivakantie kun je kennis maken met de SuperSkills Challenge! Deze middag starten we met een trainingsessie om je techniek te optimaliseren. Na een korte break gaan we door met de spannende Challenge waarin we jouw kwaliteiten op de proef stellen. Passen, schieten, aannemen… de deelnemers met de hoogste scores gaan door naar de landelijke finale in het Wagener Stadion!

Datum

1 mei

6 mei

Kosten

€ 30,-

Voor meer info en aanmelden  klik je hier!


 
SENIOREN

21-1-2015
District Info Rating Systeem
 


Uitleg van het District over het nieuwe rating systeem dat maart 2015 ingaat.
 21-1-2015
Indeling districtteams per maart 2015
 

Indeling van districtteams per maart 2015 (lentecompetitie).
 


AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

30-10-2014
De 8 vragen aan Fons Fonteijn
 

 

 

Als nieuw bestuurslid ‘Commissaris tophockey’ stellen wij u graag voor aan Fons Fonteijn. Hoewel Fons pas tijdens de ALV van 20 oktober jl. officieel benoemd werd, is hij al in de zomer begonnen de taken over te nemen van zijn voorganger Erik Gerritsen, die per 1 september jl. de nieuwe directeur van de KNHB is geworden.

 

1. Fons, kun je kort uitleggen wat je rol in het Bestuur van AH&BC inhoudt?

 

In het algemeen houd ik me bezig met alle voorwaarden die met het spelen van tophockey op Amsterdam te maken hebben. Meer bijzonder is mijn rol er voor te zorgen dat we de beste spelers, trainers/coaches, begeleiding en programma’s hebben om tophockey te spelen. Dat doe ik niet alleen, maar samen met de commissie tophockey waarmee we dit jaar zijn begonnen. Daarin zitten ‘boegbeelden’ van de club als Marten Eikelboom en Taco van den Honert. Maar natuurlijk is er ook veel communicatie met huidige spelers, trainers, coaches, sponsors en staf. Tophockey gaat uiteindelijk over beter worden en winnen. Dat probeer ik zo goed mogelijk te organiseren.

 

 

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

 

Ik kwam op de club in 1984. Had net mijn studie in Leiden afgemaakt en wilde graag in Amsterdam wonen en hockeyen. Dat had ik acht jaar daarvoor altijd bij HGC Heren1 gedaan. In die buurt ben ik ook opgegroeid.  Voor Amsterdam heb ik een aantal jaren in Heren 2 en 3 ‘rustig aan’ gespeeld. Tot dat ik te veel last kreeg van mijn rughernia.

 

 

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

 

Vanuit mijn rol wil ik de komende periode bijdragen om drie dingen te bereiken. Ten eerste, Amsterdam moet standaard play-offs spelen. Ten tweede, Amsterdam is altijd gericht op winnen en binnen twee jaar kampioen van Nederland. Ten derde, het verkleinen van de kloof tussen de top van onze jeugd en de senioren topteams. En eerlijk is eerlijk, als je de eerste zes/zeven wedstrijden van de competitie bekijkt dan is het gat met de andere topclubs groter dan we hadden gehoopt en ook gedacht.

 

 

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

 

Het mooiste is ons ‘eigen’ Wagener stadion. Zo’n wedstrijd in het zonnetje met een volle tribune tegen Bloemendaal thuis. Daar kan ik – afgezien van het gelijke spel – wel blij van worden.

 

 

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

 

Het zou mooi zijn als al die mensen die heel goed in staat zijn om wat voor de club te betekenen zich ook zouden aanmelden om wat te gaan doen. Wanneer maar een klein percentage daarvan actief wordt, dan heeft dat een enorme uitstraling. Een grote, leidende club als Amsterdam heeft veel mensen nodig die mee helpen.

 

 

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

 

Ik ben getrouwd met Agniet en onze twee dochters Hedda (17) en Bente (15) lopen al met veel plezier vanaf de FG op de club rond, maar zijn ver verwijderd van mijn ‘tophockey portefeuille’.

 

 

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

 

Ik heb een eigen kantoor in de stad dat zich richt op marketingcommunicatie, business development en fondsenwerving voor zakelijke dienstverleners en non profit organisaties.

 

 

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

 

Ben een beetje een muziekfanaat, regelmatig in Paradiso en aanverwante zalen te vinden. Wanneer Everlast nog een keer akoestisch in De Duif optreedt dan is dat wel een aanrader. Wel vragen of hij dan een uitvoering van ‘White trash beautiful’ doet. Bij een moderne muziekquiz ben ik handig om in je team te hebben, want mijn parate kennis is best groot en o ja, ik heb nog meegeschreven aan het AH&BC 100 jaar Lustrum cabaret van 1992.

 

 

 

Patty Voorsmit.

 

 

22-10-2014
De 8 vragen aan Harald Kleijn
 


Tijdens de ALV op 20 oktober jl. werd het nieuwe Bestuur van de club geïnstalleerd. Graag stellen wij u in de komende tijd de drie nieuwe bestuursleden aan u voor door middel van de inmiddels bekende rubriek ‘De 8 vragen’. Als eerste een kennismaking met Harald Kleijn, de nieuwe secretaris.

 

Harald (42) was naast spelend jeugd en senioren lid in het verleden al op de club actief binnen verschillende commissies, zoals Elftalcommissie Senioren en OnderBondToernooi, en beschouwt het als een grote eer om benoemd te zijn in het bestuur.

‘Er zijn van die momenten in je leven dat je wordt geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het bestaan en voor mij kwam dat 3 jaar geleden toen er een hersentumor achter mijn oog werd geconstateerd (nee, mijn brilglas is niet beslagen :-)). Door dit soort gebeurtenissen heb ik geleerd te genieten van het leven en... dingen die je nog op je bucketlist had staan niet verder uit te stellen. Ik had een jaar of 10 geleden wel eens vol bravoure gezegd dat ik in het bestuur wilde. Nu dus.’

 

1.  Harald, kun je kort uitleggen wat je rol bij AH&BC inhoudt?

‘Sinds afgelopen ALV neem ik officieel de taken van mijn voorganger Louise ter Kuile over. Mensen die Louise kennen weten wat dat betekent; juist ja, een gespreid bedje. Alles staat als een huis.  

Ik ga er voor zorgen dat de plannen van het bestuur hun weg gaan vinden in de club en tot uitvoer komen via de talrijke commissies die wij hebben. Tuchtcommissie, vertrouwenscommissie, arbitragecommissie, medische commissie en aandachtspunten zoals ‘sportiviteit en respect’, het personeel, de materialen en de accommodatie en dat is slechts een deel. Het is een rol die volledig afhankelijk is van de vrijwilligers die zich elke week weer onvoorwaardelijk inzetten. Degenen die dit lezen en zich aangesproken voelen, mogen zichzelf daarvoor een hele ferme schouderklop geven: zonder hun is de club nergens.’ 

 

2.  Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

‘Mijn ouders kwamen in 1979 op het idee om mij lid te maken ‘van s’lands mooiste hockeyclub’. Na de eerste jaren vooral de hockeystick te hebben omgedraaid om op overvliegende DC9’s te schieten, heeft zich daarna een stabiele en bestendige hockeycarrière ontvouwd. Meer mooie herinneringen dan gescoorde goals, maar tot ver in de senioren had ik een fantastische tijd. Nu ik niet meer actief kan hockeyen, doe ik graag iets terug voor de club.’

 

3.  Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

‘Amsterdam zijn DNA laten behouden. Respectvol, authentiek, veilig, kwalitatief, gezellig, met wat Amsterdamse branie en gogme.’

 

4.  Wat vind jij het leukste aan onze club?

‘De club wordt gemaakt door de mensen die er in rondlopen. Kinderen, ouders van kinderen, senioren, veteranen, tophockey en alles wat daar bij hoort, recreanten, trimhockeyers, de jongste groep van Speelbal. ‘De mensen’ is wat ik het leukste vind aan onze club. Van de stadionkinderen en hun ouders, die voor een uitwedstrijd op Heerhugowaard om half acht bij de hekken staan, tot de senioren die op zondagavond laat het spreekwoordelijke licht uit doen.’   

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

‘Moeten is een groot woord. Geloof dat er altijd verbeteringen mogelijk zijn op elk vlak binnen de club en het is aan ons, zeker het bestuur, om elke week de club iets beter te maken.’

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

‘Gelukkig getrouwd met Leontine en twee kinderen, zoon en stadionkind Viggo (6) en dochter en ‘Speelballer’ Olivia (4).’

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

‘Ik ben fiscalist bij Cisco, ook wel de loodgieters van het internet genoemd, we leveren wereldwijd alle soorten apparatuur en diensten voor internet-netwerken. Vanuit die rol ben ik verantwoordelijk voor Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika. Een bijzondere en uitdagende regio, waar niets is wat het lijkt, ook fiscaal niet.’

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

‘Ik ben een grote fan van alles wat met een bal te maken heeft. Helaas zie je met 1 oog verrekt weinig diepte, dus veel van die sporten zijn volledig weggevallen. Er is echter een sport die je op gevoel, gek genoeg, goed kan blijven uitoefenen: skiën! In de mist op een buckelpiste is dat voor mij echt niet grappig, maar in elk ander weertype, blijft dat skiën toch wel een heel grote passie.’

 

 

Patty Voorsmit.

 


 
JEUGD ALGEMEEN

21-8-2014
Trainingsschema jeugd
 
Maandag 25 augustus gaat het trainingsschema van start. Natuurlijk zijn er weer een paar regels:
 • Zorg dat je een kwartier van te voren aanwezig bent om in te lopen.
 • Bitje, scheenbeschermers, haar vast.
 • Het veld pas betreden als de training voor je is afgelopen.
Een heel fijn seizoen allemaal!

De Jeugdleiding
 


SENIOREN

20-8-2014
Trainingsschema senioren
 

Omdat er toch weer wat wijzigingen zijn in het schema, hierbij de versie van  17 september.

 


LEDENNIEUWS

22-7-2014
Contributie 2014-2015
 

 

Beste leden,


Op ahbc.nl vindt u de contributiebedragen voor seizoen 2014-2015 (club info > linker kolom), die zijn aangepast aan de CBS index zoals op de ALV van 2009 is goedgekeurd.

Het bestuur heeft besloten dat m.i.v. 2014-2015 de korting van €10,00 voor betaling vóór 1 september vervalt.


Tevens is besloten dat de korting voor gezinnen is aangepast, waardoor de maximale contributie voor gezinnen, alle gezinsleden wonende op één adres, is bepaald op €1.200,00 i.p.v. €1.010,00.De entreekosten vallen hier buiten.

 
SENIOREN

16-7-2014
Speeldagenkalender bondscompetitie
 


In de bijlage het overzicht van speeldata 2014-2015 voor senioren- en veteranenteams die spelen in de bondscompetitie (hoofdklasse t/m 1e klasse).
 
Voor downloaden ga je naar ahbc.nl
 30-6-2014
Speeldagenkalender senioren/veteranen 2014-2015
 

 

In de bijlage het speeldagenoverzicht incl. data inhaalwedstrijden, feestdagen enz. enz. voor seizoen 2014-2015.

Teams vanaf 2e klasse: hou de datum 7 juni 2015 in de gaten voor eventueel te spelen Districtskampioenschapwedstrijden of PiPo wedstrijden!

 

Voor downloaden ga je naar ahbc.nl.

 

 

 


JEUGD ALGEMEEN

30-6-2014
Speeldagenkalender jeugd 2014-2015
 

 

Beste jeugdleden en ouders,

In de bijlage de speeldagenkalender, inclusief data van inhaalwedstrijden en vakantiedagen voor het seizoen 2014-2015.

 


LEDENNIEUWS

5-6-2014
WK voor onze LG-hockeyers
 

 

 

In het kader van het WK heeft ook ons LG-team deelgenomen aan een WK toernooi!

En wel op Cartouche, mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation. Ons 8-tal behaalde de eerste prijs!

 

Hartelijk gefeliciteerd jongens en meisjes!

 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

5-6-2014
De 8 vragen aan Marianne Wiegman en Vivianne Vernimmen
 

 

 

 

 

 

Als laatste 'Amsterdammers van de week' dit seizoen laten wij in deze rubriek twee dames aan het woord, die al vele jaren met hart en ziel verbonden zijn aan de club. Vivianne Vernimmen en Marianne Wiegman speelden als kind al hier en sinds hun kinderen bij Amsterdam kwamen hockeyen zijn ze ook als vrijwilliger actief. Het aanboren van het potentieel van ouders van onze jeugd, zowel organisatorisch als financieel, is een punt van continue zorg en aandacht van het bestuur.

 

Als leden van de sponsorcommissie is het de taak van Marianne en Vivianne te onderzoeken welke ouders ook financieel een steentje aan de continuïteit van de club kunnen bijdragen. Wat hun functie inhoudt en hoe hun betrokkenheid is ontstaan, daar gaan we achteraan via de 8 vragen.

 

 

 

 

 

1. In welke rol zijn jullie bij AH&BC betrokken en kun je kort uitleggen wat dat inhoudt?

 

‘Wij vormen de 'Supporter van de Jeugd' commissie, onderdeel van de Sponsorcie. Hierbij vragen we ouders om Supporter van de Jeugd te worden en door een financiële bijdrage de club bij het uitbreiden en verbeteren van de ondersteuning van al onze jeugdteams te helpen.  Zoals extra trainers voor technische ondersteuning, zaalhockey training, looptraining, keeperstraining…. Om alle jeugdleden meer mogelijkheden geven om zich te ontwikkelen en plezier te hebben.’

 

 

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?
Marianne: ‘Opmijn 10e werd ik lid: nog de tijd van de echte bordeauxrode wollen rok en wit flanel shirt en een los AH&BC-embleem dat je op de linkerborstzak moest naaien. Heb steeds gehockeyd gedurende mijn studietijd tot aan mijn 2e baan. Toen werden de weekenden steeds meer Four weddings and a funeral waardoor ik veel zondagen niet kon spelen en er meer niet was dan wel. Het Lustrumjaar 1992 nog meegepakt en na 20 jaar was dit een mooi moment  om afscheid te nemen. Daarna nog wat bedrijfshockey, en toevallig… weer op Amsterdam. In 2007/2008 weer retour met onze oudste dochter en direct als coach MF6 gestrikt. Het 3 tegen 3 op een 1/8 veld was een hele verrassing, dat kende ik dus niet. Na een categorieleiding MD in 2008 ruim 4 jaar Bestuursportefeuille Jeugd gedaan. En nu dus Supporter van de Jeugd-cie. en wat hand- en spandiensten bij de Respect&Sportiviteit cie.’

 

Vivianne: ‘Op mijn achtste werd ik lid. Meteen het hele veld over draven in inderdaad een lange kriebelige wollen bordeauxrode rok en flanellen wit shirt en ik had een Karachi King Super-stick die je bijna dubbel kon vouwen en waarmee je -althans ik- dus niet echt hard kon slaan. Toen de kinderen hier gingen hockeyen ben ik voor diverse teams coach of manager geworden. Momenteel coach ik samen met Jeroen Wassink een geweldig leuk team: MA4.’

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

 

Dat we vele ouders enthousiast kunnen maken  om samen mooie dingen voor elkaar te krijgen voor de ontwikkeling en spelplezier van onze jeugd. Wat via Supporters van de jeugd binnenkomt,  komt rechtstreeks aan de eigen jeugd ten goede.

 

 

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?
Vivianne: ‘Op welk moment ik er ook ben, ik kom hier altijd wel iemand tegen waar ik een leuk gesprek mee heb.’ 
Marianne: ‘Die mengelmoes van mensen, het gevoel van ‘onze club’ en je leert altijd wel weer leuke nieuwe mensen kennen. De opfrisbeurt  van het clubhuis mag ook genoemd worden en van mij mogen er nog echt véééél meer foto’s aan de muur van vroeger en nu, van allerlei teams, activiteiten van en op de club.’

 

 5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?
Marianne: ‘In vergelijking met veel andere clubs wordt er op Amsterdam behoorlijk wat extra gedaan  zoals hockeyklas, looptraining, zaalhockey….  Het wordt wel eens aangenomen dat dat standaard is en de normaalste zaak van de wereld. Feit blij(k)ft wel dat actieve en enthousiaste betrokkenheid van spelers en ouders écht het verschil maken, ongeacht het team. Hockey is een teamsport en dan help je elkaar, met fluiten, invallen, tegenstander ontvangen, opruimen, het elkaar in toom houden, sportief blijven. Wij zijn allemaal Hockeyclub Amsterdam. Ervoor gaan prima, maar hou ‘t positief, met humor en zelfreflexie. Naast rechten, zijn er ook plichten bij een teamsport en een verenigingsleven.’

 

Vivianne: ‘Over het algemeen zijn de zaken op Amsterdam goed geregeld, daar zou men wel eens wat vaker bij mogen stilstaan. We zijn met z’n allen de club en we moeten er met z’n allen iets van maken. Een van mijn grootste ergernissen is dat op elke zaterdag er ouders langs de lijn zijn, die zich buitenproportioneel opwinden en geen goed voorbeeld aan de kinderen geven. Get a life! Verder denk ik met weemoed terug aan de tijd dat er geen ingewikkelde, stressvolle selectietrainingen nodig waren, omdat men de kinderen simpelweg zo goed kende dat het indelen van teams niet zo’n heikel punt was.’

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?
Marianne: ‘Getrouwd en happy met Pieter en we hebben twee dochters, Moreen (MB) en Bobbie (MC).’
Vivianne: ‘Idem, maar dan met Tim en we hebben drie kinderen: Sophie, Marlie (MA) en Niels (JC).’

 

7. Wat doe je in je werkende leven?
Vivianne: ‘Ik ben freelancer op het gebied van marketing- en communicatiemanagement en werk nu voor Randstad Sourceright.’
Marianne: ‘Momenteel ben ik als interim relatiemanager bezig voor
advocatenlijn.eu.’

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

 

Vivianne: ‘Er zijn veel dingen die ik graag doe en waarvan ik geniet, maar om nou te zeggen dat die zo bijzonder zijn….’
Marianne: ‘Je zou bijna zeggen 'Amsterdam': geboren en getogen, gestudeerd (UvA), gehockeyd (AH&BC), en getennist (TCA).  Maar nee: lekker uitwaaien met familie of vrienden, reizen, en ik lees graag (bijna op het asociale af).

 

 

 

Patty Voorsmit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
LG-HOCKEY

4-6-2014
WK voor de AH&BC LG-hockeyers
 

In het kader van het WK Hockey in Den Haag organiseerde de Dirk Kuyt Foundation een toernooi voor alle LG-teams uit Nederland.

Een groot succes!
 
Marketingpartners
Suppliers
Login
Lidnummer
Wachtwoord
Mijn.ahbc.nl
Lidnummer
Wachtwoord
Statistieken
zondag 26 april 2015
Aantal leden (info) 2341
Nu online 31
Leden met @ 98,8%
SMS Bereik (teams) 94,1%
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 32% |week: 67%