Hoofdsponsors
Quicklinks
  • ...Wedstrijdschema
  • ...Team
  • ...Trainingsschema
  • ...Andere clubs
  • ...Organisatie
  • ...Route
  • ...Zoeken   
  • ...Hockeylinks
AdvertentiesNieuwsoverzicht
JEUGD ALGEMEEN

1-9-2015
BOSUITWISSELING 5 september
 


Jullie geduld is op de proef gesteld, wij zijn dan ook zeer verheugd het wedstrijdschema van de Bosuitwisseling te kunnen presenteren!

 

Op zaterdag 5 september is het zover, dan vindt de traditionele Bosuitwisseling met Hurley en Pinoké plaats. Een mooi moment om een wedstrijd te spelen voordat de competitie (voor de meeste teams) start op 12 september. Alle wedstrijden zijn terug te vinden in het wedstrijd schema op de site. Kijk goed op welk veld en bij welke club er wordt gespeeld. Let er op dat de wedstrijden tijdig beginnen en stoppen, zodat het programma goed doorloopt en geen vertraging optreedt.

 

Alle teams (met uitzondering van enkele eerste teams) spelen een oefenwedstrijd. Sommige teams spelen een drieluik.

Bij de drieluiken:

·Elftallen duurt een wedstrijd 1*35 minuten (zonder rust). 5 minuten tussen de wedstrijden

·8-tallen duurt een wedstrijd 1*30 minuten(zonder rust). 5 minuten tussen de wedstrijden.

·6-tallen duurt een wedstrijd 1*25 minuten (zonder rust). 5 minuten tussen de wedstrijden.

·F-jes duurt een wedstrijd 1*15 minuten (zonder rust). 10 minuten tussen de wedstrijden

Voor de wedstrijden die niet in en drieluik vallen, gelden de normale speeltijden (met rust).

Alle teams nemen een eigen fluiterof spelleider mee!

 

Wees in elk geval 30 minutenvoor aanvang van jullie wedstrijd aanwezig bij het veld. Eerder verzamelen mag natuurlijk ook, misschien een goed moment om afspraken te maken voor het komend seizoen. Bijvoorbeeld ontbrekende vacatures binnen de begeleiding van een team aan te wijzen: is er al een teambegeleider? Staan alle fluiters genoteerd? Hebben jullie al kennis gemaakt met jullie coach?

 

Er zal een wedstrijdtafelbezetting zijn op alle clubs om waar nodig assistentie te bieden.

 

Veel plezier!!

 

Wedstrijdsecretariaten ABCD11 en 8DEF 

1-9-2015
Trainingsschema jeugd versie 01092015
LEDENNIEUWS

31-8-2015
Kledingbeurs 12 en 13 september
 

De club organiseert op 12 en 13 september een tweede kledingbeurs.

Op voorraad hebben we AH&BC trainingspakken en wedstrijdkleding van maat 116 tot XXXL.


Inbrengen? Heel graag!

Wij zijn vooral op zoek naar wedstrijdkleding voor de E en F spelers, daar is een groot gebrek aan.

Duik in je kast en/of die van de kinderen en breng de hockeyspullen in.

We denken hierbij aan AH&BC kleding in alle maten, hockeyschoenen en trainingskleding - maar ook gevonden voorwerpen zullen verkocht worden (voor het goede doel).

- inleveren kan van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 september (10:00 uur) tijdens openingstijden van het clubhuis in een speciaal daarvoor bestemde bak. Het liefst in een tas met naam en mailadres/mobiel nummer van de eigenaar.

- kleding dient schoon en heel te zijn.

- spullen die niet worden opgehaald gaan naar een goed doel (Kadish of clubs in Oost-Europa)

- van ieder verkocht kledingstuk gaat €2,50 naar de clubkas.

 

Voor vragen over in te brengen spullen: een mail naar jeugd@ahbc.nl


 

30-8-2015
Goud voor de Oranje mannen!
 


Met een klinkende overwinning van 6-1 op Duitsland is Nederland Europees kampioen geworden!

Onze hartelijke felicitaties aan het elftal, coach en begeleiding - en in het bijzonder natuurlijk aan Billy Bakker, Valentin Verga en Mirco Pruyser én Taco van den Honert!


 

30-8-2015
Oefenwedstrijd AH&BC JA2 - PINOKE JA3
 

AH&BC JA2-PINOKE JA3

De mannen van de ja2 hebben zaterdagmiddag, op de verjaardag van joost, gewonnen van pinoké a3 doormiddel van bij vlagen mooi hockey en een paar lekkere goals.

De eerste helft gingen we vrij goed van start, lekker aanvallend spel en een paar goeie kansen. Pinoké had eigenlijk niet veel te vertellen. Na ongeveer 10 minuten betaalde het goede spel zich ook uit in goals: uzi ging de keeper voorbij en kon daardoor eenvoudig scoren. Kort na uzi zn goal werd er weer een prima aanval benut door jazz die de bal vanaf kopcirkel hard in de hoek schoot: 2-0. Ook daarna bleven we goede kansen creeëren, alleen zat het ons niet altijd mee. Zo probeerde joost het met een fraaie backhand slag die maar net naast ging. Toch slaagden we erin om nog voor rust de 3-0 te maken. Een goede voorzet van daim werd prima binnengetikt door de jarige joost. Helaas liep het de laatste 10 minuten van de eerste helft niet heel goed meer maar al met al was het een goede eerste helft waardoor we met een lekker gevoel konden gaan rusten.

Na de rust was pinoké het volledig kwijt en domineerden wij vrijwel de hele 2e helft. Hidde was de eerste die in de 2e helft scoorde. Daarna was het daim die ongeveer 10 minuten later 2 keer doel trof in korte tijd. Eerst pakte hij de bal af van de linksachter van pinoké waarna hij uzi inspeelde. Uzi speelde daim vervolgens met een fraaie balletje vrij waardoor Daim de 5-0 kon maken door de bal vanuit de lucht binnen te schieten. Zijn 6-0 maakte hij toen hij een bal vanaf de achterlijn kreeg ingespeeld op de stip en deze eenvoudig kon binnenslaan. En daar bleef het niet bij want daarna kregen we een strafcorner en voor paul was het een koud kunstje om de 7-0 hard binnen te slepen in het dak van het doel. Vervolgens tekende Hidde nog voor het slotakkoord door de keeper met een harde backhand in de kruising kansloos te laten. Een hele mooi overwinning met veel doelpunten. Overigens was het niet gelukt de 0 te houden zonder een aantal goede reddingen van Raf en de verdediging.
Eindstand 8-0.  (Sjoerd van Boxtel)

 

30-8-2015
Per ongeluk meegenomen?
 

Coco uit M8E4 heeft vrijdag om ca. 17.00 uur een doorschijnende plastic tas met een trainingsjasje en sokken bij haar spullen neergelegd, maar na haar training was dit tasje weg.

We vermoeden dat iemand het tasje per ongeluk heeft meegenomen.
Coco wacht met spanning op een berichtje evelinegoossens@kpnmail.com.


 
JEUGD ABC

30-8-2015
Oefenwedstrijd AH&BC JA2 - PINOKE JA3
 

De mannen van de JA2 hebben zaterdagmiddag, op de verjaardag van Joost, gewonnen van Pinoké A3 door bij vlagen mooi hockey en een paar lekkere goals.

De eerste helft gingen we vrij goed van start, lekker aanvallend spel en een paar goeie kansen. Pinoké had eigenlijk niet veel te vertellen. Na ongeveer 10 minuten betaalde het goede spel zich ook uit in goals: Uzi ging de keeper voorbij en kon daardoor eenvoudig scoren. Kort na zijn goal werd er weer een prima aanval benut door Jazz, die de bal vanaf kopcirkel hard in de hoek schoot: 2-0. Ook daarna bleven we goede kansen creëren, alleen zat het ons niet altijd mee. Zo probeerde Joost het met een fraaie backhand slag die maar net naast ging. Toch slaagden we erin om nog voor rust de 3-0 te maken. Een goede voorzet van Daim werd prima binnen getikt door de jarige Joost. Helaas liep het de laatste 10 minuten van de eerste helft niet heel goed meer maar al met al was het een goede eerste helft waardoor we met een lekker gevoel konden gaan rusten.

Na de rust was Pinoké het volledig kwijt en domineerden wij vrijwel de hele 2e helft. Hidde was de eerste die in de 2e helft scoorde. Daarna was het Daim die ongeveer 10 minuten later 2 keer doel trof in korte tijd. Eerst pakte hij de bal af van de linksachter van Pinoké waarna hij Uzi inspeelde. Uzi speelde Daim vervolgens met een fraaie balletje vrij waardoor Daim de 5-0 kon maken door de bal vanuit de lucht binnen te schieten. Zijn 6-0 maakte hij toen hij een bal vanaf de achterlijn kreeg ingespeeld op de stip en deze eenvoudig kon binnen slaan. En daar bleef het niet bij want daarna kregen we een strafcorner en voor Paul was het een koud kunstje om de 7-0 hard binnen te slepen in het dak van het doel. Vervolgens tekende Hidde nog voor het slotakkoord door de keeper met een harde backhand in de kruising kansloos te laten. Een hele mooi overwinning met veel doelpunten. Overigens was het niet gelukt de 0 te houden zonder een aantal goede reddingen van Raf en de verdediging.
Eindstand 8-0.
(Sjoerd van Boxtel)
 
LEDENNIEUWS

30-8-2015
Keepersspullen 2015-2016
 

Beste keepers, aanvoerders, coaches, managers,

​Komende week gaat de materiaalcommissie ​verder met ​het materiaal uitreiken en vervangen.
Wij verzoeken iedereen die wil komen een afspraak te maken via het mailadres: materiaal@ahbc.nl.

De spreekuren zijn:
ma 31 aug, di 1, wo 2, do 3, vr 4 sept van 17:00 tot 18:30 uur.
​ma 7, di 8, wo 9 ,do 10 van 17:00 tot 18:00. uur.

Zaterdag 5 september is de Bosuitwisseling.
Stel de afspraak niet uit tot 5 minuten voor je wedstrijd!
De juniorenteams plannen we iets eerder in het schema in dan de senioren.

Hartelijke groeten van de materiaalcommissie,
Ilona, Ruben en Robert.


 
JEUGD DEF

30-8-2015
De eerste hockeytraining
 


Onze jongste nieuwe leden kregen zaterdag hun eerste hockeytraining o.l.v. Paul, en werden ingedeeld in groepjes met ieder een eigen kleur.

Natuurlijk moest hun hockeystart op de foto worden gezet!

 
LEDENNIEUWS

28-8-2015
Dutch Masters Hockey Dames 40+
 

Onze Dames A speelster, Frederique, en Marjanka (moeder van keepster Zoë uit MB1) zijn in Londen met het Nederlands 40+ elftal Europees kampioen geworden!!!
Een bloedstollende finale, eerste helft 3-1 achter, maar met 5-3 gewonnen!

Feest in Londen, gefeliciteerd Frederique en je teamgenoten!
 

26-8-2015
Speelbal trainers gevraagd!
 

CompaNanny is voor het SpeelBal op onze club op zoek naar

(hockey) train(st)ers voor woensdag en/of vrijdag.

Functie omschrijving

Op 26 augustus 2015 zal het SpeelBal programma op hockeyclub Amsterdam weer beginnen.

 

SpeelBal is een uniek gespecialiseerd sportprogramma voor jongens en meiden van 4 en 5 jaar oud. SpeelBal introduceert de kinderen in de wereld van de sport, waar ze onder begeleiding van trainers met een pedagogische en sportieve achtergrond verschillende vaardigheden en eigenschappen spelenderwijs zullen ontwikkelen. De focus van het sportprogramma ligt op:

*De fysieke mogelijkheden leren kennen;

*Het verbeteren van de grove en fijne motoriek;

*Concentratie, focus en luistervaardigheden;

*Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden ontwikkelen.

Meer informatie kun je vinden op http://www.ahbc.nl/site/ (zie in de menubalk het kopje ‘SpeelBal’)

Voor dit seizoen zijn we op zoek naar nieuwe trainers/begeleiders op woensdagmiddag (2) en vrijdagmiddag (3). Het is mogelijk om beide dagen te doen (voorkeur) maar we zijn dus ook op zoek naar iemand die alleen de vrijdag kan.

Het jaar bestaat uit 2 blokken van 12 lessen (blok 1: 26/08/2015 tot 20/11/2015 & blok 2: 09/03/2016 tot 20/6/2016). De trainingen zijn van 14:00 tot 17:00 uur met elk uur 1 groep van maximaal 30 kinderen. Je zal samen met de hoofdtrainer en nog 2 andere trainers deze groepen coördineren. De werktijden zijn ongeveer van 13:45 tot 17:15u in verband met op- en afbouwen.

Ben jij pedagogisch geschoold én sportief, heb je een sportopleiding gedaan of ben je bijvoorbeeld al trainer geweest of leiding van kinderkampen? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Ben jij op woensdag- en/of vrijdagmiddagen 3,5uur beschikbaar en wil je +/- €15,- per uur verdienen? Reageer dan nu!

 

Hoe kun je reageren?

Stuur je interesse met uitleg waarom jij geschikt bent voor deze functie naar Anke Noordhoek; a.noordhoek@compananny.nl. Mocht je nog vragen hebben over deze (bijbaan) functie dan kun je ons mailen of bellen op 020-4170117.


 
JEUGD DEF

24-8-2015
1e plaats voor Jongens D1
 

Een succes voor Jongens D1 op het Bron Luijke opwarmtoernooi: de jongens wonnen de finale met 3-0 van OMHC.

Goed begin mannen, gefeliciteerd!
 
JEUGD ABC

24-8-2015
Bootcamp voor JA2
 

Een goede start om elkaar te leren kennen: bootcamp! Jongens A2 vertrok naar Nijmegen en speelde een aantal oefenwedstrijden daar in het oosten.
Het was een fantastisch en geslaagd teamweekend, ondanks de vermoeidheid (maar dat hoort erbij).

Dank aan Bengt en de organisatie!
 
LEDENNIEUWS

24-8-2015
Bitjes verplicht!
 

Vanaf 1 augustus is het dragen van een gebitsbeschermer tijdens competitiewedstrijden verplicht!
Op de club worden op zaterdag 5 en zondag 6 september 'hapdagen' georganiseerd:

Zaterdag van 9.30 tot 13.30 uur, en
Zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

Aanmelden doe je via http://shop.gebit.nl

In de flyer lees je alle informatie. Doen! Een op maat gemaakt bitje geeft veel meer bescherming dan een bitje dat je zelf d.m.v. heet water passend maakt.
 22-8-2015
Nieuw seizoen, nieuwe regels
 
Per 1 augustus a.s. worden nieuwe (spel)regels van kracht:

1. Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd. Dit geldt voor alle categorieën spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden.

 

Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je hierhttp://bit.ly/1eFAcVM

 

2. De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

 

3. Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

 

4. Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten. De scheidsrechters timen de straftijd.

 

5. Voor wedstrijden IN DE SENIORENCOMPETITIE geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.

 

6. Voor wedstrijden IN DE JUNIORENCOMPETITIE geldt dat spelers de bal NIET boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.

7. De mogelijkheid om een vrije slag 10 meter naar voren te verplaatsen is vervallen!

In Nederland blijft een wedstrijd uit twee helften van 35 minuten bestaan en zal de tijd bij strafcorners en doelpunten niet 40 seconden worden stilgezet.

In de briefings voor club- en bondsscheidsrechters die in juli verschijnen zal uitgebreid aandacht worden besteed aan deze nieuwe regels. Kijk voor meer informatie op de website van de KNHB http://bit.ly/1GiPNjT

 


 
SENIOREN

14-8-2015
Trainingsschema senioren 2015-2016 versie 3
 


Beste senioren en veteranen van AH&BC,

In de bijlage tref je het trainingsschema versie 3 van vandaag voor volgend seizoen aan. Het is gebaseerd op de NIEUWE elftalnummers.

We hebben geprobeerd om met ieders wensen rekening te houden, en volgens ons is dat goed gelukt. Ruilen kun je eventueel onderling, maar laat het ons wel weten voor het geval er een onverwachte afgelasting is, als er een wedstrijd gespeeld moet worden, enz. enz.


Met vriendelijke groet,
Jasper van den Berg
Bestuurslid Senioren
 


LEDENNIEUWS

13-8-2015
Trainers voor senioren gevraagd!
 

Wie o wie is enthousiast en heeft tijd om trainer te worden van één of meer seniorenteams?
De training is altijd 's avonds van 19.30 tot 21.00 uur, of van 21.00 tot 22.30 uur.
Op het trainingsschema elders op de site zie je welk team wanneer traint.

Misschien kun je het wel combineren op een avond dat je zelf ook training hebt - je eigen team trainen is echter niet mogelijk.
Er staat een leuke vergoeding tegenover!

De volgende teams willen graag een trainer:
Dames 7, 8, 9, 13, 14, 17, 19 en Dames Jong 2 en 3 (ex A-speelsters).
Heren 23 en 19.

Als je interesse hebt en meer wilt weten over de vergoeding, stuur dan een berichtje naar bestuurslid senioren Jasper van den Berg, jasper@ahbc.nl.

We hopen op veel reacties!


 

12-8-2015
Oefenwedstrijd Dames 1
 

Benieuwd naar de nieuwe selectie van Dames 1, met 4 nieuwe speelsters en een nieuwe coach?
Op 6 september spelen de dames een oefenwedstrijd thuis tegen Laren, om 12.45 uur in het stadion!!
Komen dus!

 

8-8-2015
ABN AMRO Cup 3 t/m 6 september
 

De traditionele seizoensopening in de hoofdklasse bij de heren is al jaren de ABN AMRO Cup. Alle hoofdklasse clubs doen mee. Nieuw dit jaar is dat de voorronden ook worden gespeeld bij niet-hoofdklasse clubs.


Die voorronden vinden plaats op donderdag 3 september op Pinoké, MOP, LOHC in Oegstgeest, en op HC Naarden.
De ABN AMRO, ook hoofdsponsor van AH&BC, heeft voor deze clubs gekozen omdat de bank hier sponsor is van jeugdprogramma's. Daarmee legt ABN AMRO ook een verbinding met haar maatschappelijke betrokkenheid als ‘Partner van de Toekomst’.

Amsterdam Heren 1 speelt op donderdag 3 september bij Pinoké om 20.00 uur tegen Hurley, en om 21.50 uur tegen Pinoké.

Het finaleweekeinde op 5 en 6 september is op HC Rotterdam.De ABN AMRO Cup om de Jan Hagendijk trofee, is de eerste prijs die in het nieuwe hockeyseizoen op het spel staat.
Naast de wedstrijden zullen er tal van activiteiten zijn zoals clinics en het ABN AMRO Testcenter. Op zaterdag 5 september geeft Teun de Nooijer in het kader van ‘Partner van de Toekomst’ een inspiratiesessie voor de jeugd en ouders over talent en zijn ontwikkeling van talent tot professional.

Kijk voor het speelschema op www.abnamrocup.nl
De toegang tot de ABN AMRO Cup is op alle dagen gratis.

 

 

3-8-2015
Speeldagenkalender 2015-2016
 

Een overzicht van de wedstrijddata voor zaterdag en zondag, inhaaldata én vakantiedata voor seizoen 2015-2016.

 


SENIOREN

7-7-2015
Digitaal Wedstrijdformulier
 


Alle wedstrijdformulieren worden digitaal ingevuld via het DWF, inclusief wedstrijden die onder leiding staan van Bondsscheidsrechters. 

Twee dagen voor de wedstrijd ontvangt de aanvoerder een e-mail met de benodigde gegevens en de link naar het wedstrijdformulier. De link is www.ahbc.nl/formulier. Voor een correcte en volledige afhandeling van het DWF zijn de volgende drie stappen van belang:

1) Vul VOOR de wedstrijd de spelerslijst in (dit kun je dus ook thuis doen). Doe dit ook bij een uitwedstrijd. Bij een thuiswedstrijd moet je de uitspelende aanvoerder"dwingen" de spelerslijst af te ronden vóór de wedstrijd.

2) Laat beide scheidsrechters DIRECT NA de wedstrijd de uitslag en eventuele kaarten invoeren (dit gebeurt dus op het veld of in het clubhuis). De eerste scheidsrechter voert alle gegevens in en rondt het DWF af waarna de tweede scheidsrechter deze gegevens moet bevestigen.

3) Tot slot moeten BEIDE teams de uitslag en eventuele kaarten bevestigen (dit gebeurt dus ook op het veld of in het clubhuis). De thuisspelende aanvoerder dient als laatste het formulier af te ronden.

N.B.: er zijn dus totaal VIER partijen die het DWF moeten invullen en afronden: TWEE scheidsrechters en TWEE teams! Per wedstrijd zijn (minimaal) zes inlogacties. Scheidsrechters loggen in op het DWF met hun lid- OF kaartnummer EN de verificatiecode die zij van de aanvoerder ontvangen. Aanvoerders  loggen in op het DWF met hun lidnummer EN wachtwoord. Mocht het invullen direct na de wedstrijd onverhoopt niet lukken, doe dit dan direct bij thuiskomst en in ieder geval vóór 20.00 uur! Anders moeten vrijwilligers aan de slag en dat is totaal onnodig.

 
ARBITRAGE

7-7-2015
Scheidsrechtersexamens 2015-2016
 

Beste jeugdleden, ouders en senioren,

Alle jeugdleden vanaf eerste jaars B worden door de club verplicht om hun scheidsrechterskaart te halen.

De jeugdleden krijgen via de categorieleiding/coaches en/of scheidsrechterscommissie te horen wanneer wij je verwachten op de club om examen te komen doen.

 

Let op: jeugdleden die niet op komen dagen op hun examen kunnen door het bestuur geschorst worden.

 

 

Voorafgaand aan het examen krijg je gedurende een maand de tijd om de digitale cursus van de KNHB te doen.

Hiervoor krijg je op je e-mailadres zoals dat in de ledenadministratie staat een inlogcode en wachtwoord van de KNHB.

Mocht je e-mailadres niet kloppen, laat het dan weten via scheidsrechtersexamen@ahbc.nl, of nog beter: verander het meteen in je profiel als je ingelogd bent op ahbc.nl.

 

Op de avond van je examen kom je op de aangegeven tijd in het clubhuis, met een pen uiteraard, en krijg je nog wat uitleg voordat het examen begint.

Het examen bestaat uit multiple-choice vragen en je krijgt na afloop meteen te horen of je geslaagd bent of niet.

 

VOOR OUDERS EN SENIOREN:

Voor alle jeugdteams, op selecties na, is de regel dat er altijd 1 ouder dient te fluiten. In de praktijk betekent dit dat voor een team 3 of 4 fluitende ouders gewenst zijn.

Ouders die ook een kaart willen halen moeten als scheidsrechter ingeschreven zijn/worden bij AH&BC, waardoor een bondsnummer afgegeven kan worden.

Ben je als ouder nog niet ingeschreven dan meld je je via het formulier van de site aan en vermeldt dan op je formulier duidelijk dat het een aanmelding voor het scheidsrechtersexamen is.

De KNHB geeft nl. alleen kaarten uit op bondsnummer en dat krijg je als je via ons secretariaat aangemeld bent als lid. Omslachtig maar niets aan te doen omdat je scheidsrechterskaartnummer ook je bondsnummer is.

 

Met dit bondsnummer en je geboortedatum kun je je aanmelden voor een examen

via scheidsrechtersexamen@ahbc.nl.

Van senior-leden is het bondsnummer bij de club bekend, een mail naar scheidsrechtersexamen@ahbc.nl met dit nummer volstaat om je aan te melden.

Op de avond zelf neem je dan als ouder/senior 7,50 euro in een envelop met je naam erop mee. Dit zijn de kosten die de club door de KNHB doorbelast krijgt.

 

De data zijn van de examens zijn:

8 september

29 september

17 november

12 januari

 
LG-HOCKEY

12-3-2015
LG Hockey bij AH&BC
 
Een lichamelijke beperking is geen enkele reden om niet te gaan hockeyen. Integendeel!!  
LG-hockey wordt al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme bij Amsterdam beoefend. Bij onze club hockeyt een groep van ca. 17 jongeren  met een lichamelijke beperking of chronische aandoening.   
Deze aangepaste vorm van hockey is gericht op kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 - 18+jaar, die zich primair vanwege hun lichamelijke beperkingen niet kunnen meten met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam.   

Onder leiding van ervaren trainers is bij de trainingen het motto ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar op dat wat binnen de mogelijkheden van de spelers ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden binnen het reguliere hockey.  

De LG-hockeyers spelen een landelijke competitie omdat maar 11 clubs LG-teams hebben. In deze competitie wordt óf op een kwart veld volgens de zestal regels, óf op een half veld volgens de achttal regels gespeeld.  De wedstrijden duren 2x 30 minuten.
De regels worden enkel  aangepast als dit de spelvreugde en veiligheid van de spelers ten goede komt. De aangepaste regels zijn terug te vinden in de spelregelkaarten van de KNHB.  

Amsterdam  heeft voor het LG-hockey een regiofunctie.  Jongeren komen vanuit o.a. Spaarndam, Hoofddorp, Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam wekelijks naar de club om te trainen en om wedstrijden te spelen.

Wil je een keertje komen kijken, kom dan op zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur naar hockeyclub Amsterdam waar de LG spelers op  veld 2 trainen. Nieuwe spelers zijn van harte welkom!  
Om iedereen een indruk te kunnen geven wat LG-hockey inhoudt wordt 3x een proeftraining aangeboden. Deze training is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel even aanmelden bij de contactpersoon.
 Amsterdam zorgt voor hockeysticks en ballen tijdens deze proeftrainingen.  Mocht je na deze trainingen lid willen worden dan kun je je inschrijven via de website van onze hockeyclub, www.ahbc.nl.
De contributie voor het seizoen 2014/2015 bedraagt €137,00.
Lijkt LG-hockey wat voor je of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bonnie Groenemeijer, b.groenemeijer@ahbc.nl.
 

11-3-2015
Tim Povel van AH&BC in Hockey.nl
 


Hockey.nl interviewde onze speler Tim Povel van het LG-team voor de uitgave van maart.
Een mooi portret van een gepassioneerde hockeyer!

 


Bijlage: Tim Povel.pdf
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

30-10-2014
De 8 vragen aan Fons Fonteijn
 

 

 

Als nieuw bestuurslid ‘Commissaris tophockey’ stellen wij u graag voor aan Fons Fonteijn. Hoewel Fons pas tijdens de ALV van 20 oktober jl. officieel benoemd werd, is hij al in de zomer begonnen de taken over te nemen van zijn voorganger Erik Gerritsen, die per 1 september jl. de nieuwe directeur van de KNHB is geworden.

 

1. Fons, kun je kort uitleggen wat je rol in het Bestuur van AH&BC inhoudt?

 

In het algemeen houd ik me bezig met alle voorwaarden die met het spelen van tophockey op Amsterdam te maken hebben. Meer bijzonder is mijn rol er voor te zorgen dat we de beste spelers, trainers/coaches, begeleiding en programma’s hebben om tophockey te spelen. Dat doe ik niet alleen, maar samen met de commissie tophockey waarmee we dit jaar zijn begonnen. Daarin zitten ‘boegbeelden’ van de club als Marten Eikelboom en Taco van den Honert. Maar natuurlijk is er ook veel communicatie met huidige spelers, trainers, coaches, sponsors en staf. Tophockey gaat uiteindelijk over beter worden en winnen. Dat probeer ik zo goed mogelijk te organiseren.

 

 

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

 

Ik kwam op de club in 1984. Had net mijn studie in Leiden afgemaakt en wilde graag in Amsterdam wonen en hockeyen. Dat had ik acht jaar daarvoor altijd bij HGC Heren1 gedaan. In die buurt ben ik ook opgegroeid.  Voor Amsterdam heb ik een aantal jaren in Heren 2 en 3 ‘rustig aan’ gespeeld. Tot dat ik te veel last kreeg van mijn rughernia.

 

 

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

 

Vanuit mijn rol wil ik de komende periode bijdragen om drie dingen te bereiken. Ten eerste, Amsterdam moet standaard play-offs spelen. Ten tweede, Amsterdam is altijd gericht op winnen en binnen twee jaar kampioen van Nederland. Ten derde, het verkleinen van de kloof tussen de top van onze jeugd en de senioren topteams. En eerlijk is eerlijk, als je de eerste zes/zeven wedstrijden van de competitie bekijkt dan is het gat met de andere topclubs groter dan we hadden gehoopt en ook gedacht.

 

 

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

 

Het mooiste is ons ‘eigen’ Wagener stadion. Zo’n wedstrijd in het zonnetje met een volle tribune tegen Bloemendaal thuis. Daar kan ik – afgezien van het gelijke spel – wel blij van worden.

 

 

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

 

Het zou mooi zijn als al die mensen die heel goed in staat zijn om wat voor de club te betekenen zich ook zouden aanmelden om wat te gaan doen. Wanneer maar een klein percentage daarvan actief wordt, dan heeft dat een enorme uitstraling. Een grote, leidende club als Amsterdam heeft veel mensen nodig die mee helpen.

 

 

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

 

Ik ben getrouwd met Agniet en onze twee dochters Hedda (17) en Bente (15) lopen al met veel plezier vanaf de FG op de club rond, maar zijn ver verwijderd van mijn ‘tophockey portefeuille’.

 

 

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

 

Ik heb een eigen kantoor in de stad dat zich richt op marketingcommunicatie, business development en fondsenwerving voor zakelijke dienstverleners en non profit organisaties.

 

 

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

 

Ben een beetje een muziekfanaat, regelmatig in Paradiso en aanverwante zalen te vinden. Wanneer Everlast nog een keer akoestisch in De Duif optreedt dan is dat wel een aanrader. Wel vragen of hij dan een uitvoering van ‘White trash beautiful’ doet. Bij een moderne muziekquiz ben ik handig om in je team te hebben, want mijn parate kennis is best groot en o ja, ik heb nog meegeschreven aan het AH&BC 100 jaar Lustrum cabaret van 1992.

 

 

 

Patty Voorsmit.

 

 

22-10-2014
De 8 vragen aan Harald Kleijn
 


Tijdens de ALV op 20 oktober jl. werd het nieuwe Bestuur van de club geïnstalleerd. Graag stellen wij u in de komende tijd de drie nieuwe bestuursleden aan u voor door middel van de inmiddels bekende rubriek ‘De 8 vragen’. Als eerste een kennismaking met Harald Kleijn, de nieuwe secretaris.

 

Harald (42) was naast spelend jeugd en senioren lid in het verleden al op de club actief binnen verschillende commissies, zoals Elftalcommissie Senioren en OnderBondToernooi, en beschouwt het als een grote eer om benoemd te zijn in het bestuur.

‘Er zijn van die momenten in je leven dat je wordt geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het bestaan en voor mij kwam dat 3 jaar geleden toen er een hersentumor achter mijn oog werd geconstateerd (nee, mijn brilglas is niet beslagen :-)). Door dit soort gebeurtenissen heb ik geleerd te genieten van het leven en... dingen die je nog op je bucketlist had staan niet verder uit te stellen. Ik had een jaar of 10 geleden wel eens vol bravoure gezegd dat ik in het bestuur wilde. Nu dus.’

 

1.  Harald, kun je kort uitleggen wat je rol bij AH&BC inhoudt?

‘Sinds afgelopen ALV neem ik officieel de taken van mijn voorganger Louise ter Kuile over. Mensen die Louise kennen weten wat dat betekent; juist ja, een gespreid bedje. Alles staat als een huis.  

Ik ga er voor zorgen dat de plannen van het bestuur hun weg gaan vinden in de club en tot uitvoer komen via de talrijke commissies die wij hebben. Tuchtcommissie, vertrouwenscommissie, arbitragecommissie, medische commissie en aandachtspunten zoals ‘sportiviteit en respect’, het personeel, de materialen en de accommodatie en dat is slechts een deel. Het is een rol die volledig afhankelijk is van de vrijwilligers die zich elke week weer onvoorwaardelijk inzetten. Degenen die dit lezen en zich aangesproken voelen, mogen zichzelf daarvoor een hele ferme schouderklop geven: zonder hun is de club nergens.’ 

 

2.  Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

‘Mijn ouders kwamen in 1979 op het idee om mij lid te maken ‘van s’lands mooiste hockeyclub’. Na de eerste jaren vooral de hockeystick te hebben omgedraaid om op overvliegende DC9’s te schieten, heeft zich daarna een stabiele en bestendige hockeycarrière ontvouwd. Meer mooie herinneringen dan gescoorde goals, maar tot ver in de senioren had ik een fantastische tijd. Nu ik niet meer actief kan hockeyen, doe ik graag iets terug voor de club.’

 

3.  Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

‘Amsterdam zijn DNA laten behouden. Respectvol, authentiek, veilig, kwalitatief, gezellig, met wat Amsterdamse branie en gogme.’

 

4.  Wat vind jij het leukste aan onze club?

‘De club wordt gemaakt door de mensen die er in rondlopen. Kinderen, ouders van kinderen, senioren, veteranen, tophockey en alles wat daar bij hoort, recreanten, trimhockeyers, de jongste groep van Speelbal. ‘De mensen’ is wat ik het leukste vind aan onze club. Van de stadionkinderen en hun ouders, die voor een uitwedstrijd op Heerhugowaard om half acht bij de hekken staan, tot de senioren die op zondagavond laat het spreekwoordelijke licht uit doen.’   

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

‘Moeten is een groot woord. Geloof dat er altijd verbeteringen mogelijk zijn op elk vlak binnen de club en het is aan ons, zeker het bestuur, om elke week de club iets beter te maken.’

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

‘Gelukkig getrouwd met Leontine en twee kinderen, zoon en stadionkind Viggo (6) en dochter en ‘Speelballer’ Olivia (4).’

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

‘Ik ben fiscalist bij Cisco, ook wel de loodgieters van het internet genoemd, we leveren wereldwijd alle soorten apparatuur en diensten voor internet-netwerken. Vanuit die rol ben ik verantwoordelijk voor Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika. Een bijzondere en uitdagende regio, waar niets is wat het lijkt, ook fiscaal niet.’

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

‘Ik ben een grote fan van alles wat met een bal te maken heeft. Helaas zie je met 1 oog verrekt weinig diepte, dus veel van die sporten zijn volledig weggevallen. Er is echter een sport die je op gevoel, gek genoeg, goed kan blijven uitoefenen: skiën! In de mist op een buckelpiste is dat voor mij echt niet grappig, maar in elk ander weertype, blijft dat skiën toch wel een heel grote passie.’

 

 

Patty Voorsmit.

 


 
Marketingpartners
Suppliers
Statistieken
dinsdag 1 september 2015
Aantal leden (info) 2290
Nu online 34
Leden met @ 98,7%
SMS Bereik (teams) 94,4%
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 0% |week: %