Quicklinks
 • ...Wedstrijdschema
 • ...Team
 • ...Trainingsschema
 • ...Andere clubs
 • ...Organisatie
 • ...Route
 • ...Zoeken   
 • ...Hockeylinks
AdvertentiesNieuwsoverzicht
LEDENNIEUWS

18-4-2014
ECCC Den Bosch: Dames 1 naar halve finale
 

Na winst met maar liefst 9-0 op Atasport staat Amsterdam Dames 1 a.s. zondag in de halve finale tegen Uhlenhorster HC.

Om 14.30 uur, bij Hockeyclub Den Bosch.
Toegang is gratis!

Dames, gefeliciteerd met de mooie uitslag!!

 
SENIOREN

17-4-2014
Doe mee aan het OB!
 

Zondag 8 juni:  OBvallend, OBwindend, OBstand - het OB toernooi dus!


7x7 hockey, BBQ, live WK hockey kijken, lunch, én het laatste TD van het seizoen.info@onsbostoernooi.nl hoopt ook op contact met iemand die op 8 juni kan helpen!!

 
JEUGD ALGEMEEN

17-4-2014
E-training morgen 18 april
 

Voor alle E-jeugd die morgen kan komen trainen wordt er morgen van 16.00-17.30 uur een speciale training georganiseerd, met een warming-up en partijtjes.

Alle jongens en meisjes, 1e en 2e jaars E, trainen op de genoemde tijd!

 
LEDENNIEUWS

17-4-2014
Geen talentencup, wél NH Cup
 

De hoofdklassers Amsterdam, Bloemendaal, Pinoké en Hurley organiseren hun eigen cup om toch te kunnen spelen in de hockeyloze periode voor de niet-internationals.

De mini- maar volledige competitie ziet er als volgt uit:

Ronde 1: 24 april (19.00 uur)

Bloemendaal-Amsterdam

Hurley-Pinoké

Ronde 2: 1 mei  (19.00 uur)

Pinoké-Bloemendaal

Amsterdam-Hurley

Ronde 3: 4 mei (14.45 uur)

Amsterdam-Pinoké

Bloemendaal-Hurley

Ronde 4: 8 mei (19.00 uur)    

Bloemendaal-Pinoké

Hurley-Amsterdam

Ronde 5: 

11 mei (14.45 uur):  Pinoké-Hurley

15 mei (19.00 uur): Amsterdam-Bloemendaal

Ronde 6: 22 mei (19.00 uur)

Pinoké-Amsterdam

Hurley-Bloemendaal (op Pinoké)

 

16-4-2014
JB1 succesvol voor Jeugd Sport Fonds
 


Afgelopen zaterdag hebben de jongens van B1 maar liefst €750 ingezameld voor het Jeugd Sport Fonds door het organiseren van een diner en een veiling.

Onder leiding van chefkok Thomas Immink is er door B1 een geweldig 5-gangen diner voor de ouders bereid, dat zeker een Michelin ster verdient!

Veilingmeester Sam Prins zorgde ervoor dat alle ingebrachte items voor de hoogste bedragen van de hand gingen.

Jongens B1 dankt alle ouders voor hun gulle giften, en PUUR voor het openstellen van de keuken! 

15-4-2014
Eva de Goede geeft goede voorbeeld
 

Campagne voor schonere sportclubs, Eva de Goede doet mee!

http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/22515429/__Tophockeyster_pest_Huntelaar__.html

 

12-4-2014
ECCC voor Dames 1 in Den Bosch
 

A.s. vrijdag speelt Dames 1 de eerste wedstrijd in de European Club Champions Cup in Den Bosch. 


Deelnemers aan deze 'ECCC' zijn Atasport uit Rusland, HC Reading uit Engeland, Berliner HC en Uhlenhorster HC uit Duitsland, Railway Union HC (Ierland), Real Sociedad de Futbal SAD uit Spanje, en HC Den Bosch.


Atasport is de eerste tegenstander van onze dames: om 09.30 uur op vrijdag 18 april.

Voor alle informatie:
 http://eurohockey.org/competitions/eurohockey-club-champions-cup-den-boschwomen-2014/

Heel veel succes voor onze dames!! En heel veel supporters natuurlijk!!
 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

11-4-2014
De 8 vragen aan Antine Bast
 

 

 

 

Nog ruim een maand en dan loopt het hockeyseizoen ten einde. Dat betekent dat de organisatie van de club al volop bezig is met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.
Antine Bast (49) bijvoorbeeld is nu druk aan de gang met de ABCD-selectietrainingen en samenstelling van de jeugdteams voor volgend seizoen. Antine was al jeugdlid in de jaren ’70, verhuisde met haar ouders naar Bilthoven, maar tijdens haar studietijd kwam ze weer bij Amsterdam hockeyen. Sindsdien is ze niet meer weg geweest. Het was voor haar ook niet meer dan logisch dat haar kinderen hier kwamen hockeyen. Ze is in 2006 meteen mee gaan draaien als begeleider en coach in jeugdteams en vanaf 2008 betrokken bij de gehele jeugdorganisatie van de club. In 2011 werd zij door het Bestuur onderscheiden met de Bosplanbeker. Een clubmens in hart en nieren, die we in deze serie ‘Amsterdammer van de week’ graag aan u voorstellen.

 

1. Antine, in welke rol ben jij bij AH&BC betrokken en kun je kort uitleggen wat dat inhoudt?
Samen met Mariette Stradmeijer ben ik verantwoordelijk voor het organisatorisch deel van de Elftalcommissie van de jeugd. Aandachtspunt voor Mariëtte is de DEF en van mij de ABC. Naast het jaarlijks terugkerende selectieproces ondersteunen we de technische coördinatoren (Gilles, Joost, Joost, Thomas en Paul) gedurende het jaar. Uitgangspunt van de Elftalcommissie is dat iedere speler in het juiste team zit en met plezier kan hockeyen; een hele uitdaging met gemiddeld 1000 jeugdspelers in ongeveer 48 elftallen en 30 3-,6- en 8-tallen.

 

 2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?
Ik ben als 9-jarig meisje begonnen in het stadion in 1973. Ik herinner me nog zo goed de WK, die dat jaar in het stadion werd gespeeld en waar Nederland de finale won van India.
Wij verhuisden naar Bilthoven en na 10 jaar op SCHC gespeeld te hebben, kwam ik in 1986 terug en startte met dispuutsgenoten in dames 22. Uiteindelijk ben ik van dames 8 naar veteranen B gegaan. Afgelopen jaar heb ik besloten om te stoppen met spelen, val zo nu en dan in: op het moment dat het hoofd andere dingen wil dan dat het lichaam doet, is het tijd voor iets anders.

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?
De communicatie binnen de verschillende geledingen moet verbeteren, dat is heel lastig. Waar wij nu vooral tegen aanlopen is dat verschillende generaties op verschillende manieren communiceren. E-mail, whats app, sms, ieder heeft zijn favoriete medium. Veel informatie komt niet of te laat aan, of blijft hangen bij een te kleine groep.

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?
Ik vind het leukste aan de club dat er zo’n enorme verscheidenheid aan leden is. Of je nu tophockey of in de breedte speelt, er zijn hele families met kleine kinderen, grote aantallen studenten, maar ook sponsors en gelukkig ook veel vrijwilligers. Zoals Leiah al eerder aangaf, is de uitdaging om hier een geheel van te maken en het zo te houden.

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?
De doorstroom van de jeugd naar de senioren is niet optimaal. Jeugdleden haken af na een jarenlange opleiding waar ze veel getraind en gespeeld hebben. Een enkeling blijft in topelftallen spelen en een heel klein percentage blijft betrokken bij Amsterdam. Aan de éne kant logisch, want ze vervolgen hun eigen weg; gaan elders studeren of kiezen bewust voor iets anders. Na een aantal jaren studeren, komen velen toch weer terug op Amsterdam. Maar er is ook een groep die wel meteen door zou willen gaan, maar de juiste weg niet weet te bewandelen. Waar we als club tekort schieten is de overgang: tot je 18de neemt de club je bij de hand en bepaalt in welk elftal je speelt, terwijl je bij de senioren geacht wordt zelf actie te ondernemen, waarbij het niet altijd duidelijk is waar er plaats is. Nu er ook bij de senioren een elftalcommissie is gekomen, hoop ik dat beide commissies dit probleem beter kunnen gaan aanpakken.

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?
Ik ben happy getrouwd met Tom, wij hebben 4 kinderen: Anna, Bob, Floor en Eva. Ze zijn alle fanatieke hockeyers en de weekplanning is altijd om de trainingen en wedstrijden van de kinderen heen gebouwd. Na jarenlang op zaterdag heel vroeg aanwezig te zijn geweest, komen Tom en ik wat dat betreft in rustiger vaarwater. Tom is samen met Ruben Bergkamp stadionspeaker bij de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1.

 

7. Wat doe je in je werkende leven?
Bij Booij Makelaardij ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie en Booij Beheer.

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?
Twee keer per jaar organiseer ik met een paar vriendinnen een kledingverkoop: GallerySeventySixmet nieuw en nauwelijks gedragen merkkleding. Een groot deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Van a.s. zondag 13 t/m 16 april gaat het weer gebeuren en de opbrengst is o.a. voor het Jeugdsportfonds en de LindaFoundation. We hebben een pagina op FB.

 

 Patty Voorsmit.

 

 Op de foto v.l.n.r. Quirine Molhuijsen, Marjolein Pieck en Antine Bast.

 
LEDENNIEUWS

10-4-2014
Komende weken: openingstijden clubhuis
 

 

Ons clubhuis is de komende weken o.a. i.v.m. Pasen niet altijd open:

 

14 t/m 17 april normale tijden

18 april open van 16.00-20.00 uur

19 t/m 21 april gesloten

22 t/m 25 april normale tijden

26 en 27 april gesloten.

 

Houd hier graag rekening mee!

 

 
NIEUWS

10-4-2014
Justin Reid-Ross naar Amsterdam Heren 1
 

AH&BC heeft Justin Reid-Ross, de Zuid-Afrikaanse international en cornerspecialist, aangetrokken. Reid-Ross komt over van Pinoké en tekent een contract voor een jaar met een optie voor een tweede seizoen. 

 

Reid-Ross: "Ik ben erg blij om voor Amsterdam uit te gaan komen. De club  kent een rijke historie en ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen."

 

Bestuurslid Tophockey, Erik Gerritsen: "Amsterdam ziet de komst van Justin Reid-Ross als een belangrijke versterking van het team. Wij hebben onszelf twee opdrachten gegeven voor deze zomer: het aantrekken van een corner en verdedigend sterker worden. Met Justin slaan we twee vliegen in één klap, hij heeft een van de allerbeste corners en is een zeer goede verdediger. Daar komt nog bij dat hij een winnaarsmentaliteit heeft en dat kunnen we ook goed gebruiken."  

 

 
LEDENNIEUWS

10-4-2014
Laat niet als dank....
 

 

 

 

De limonadekannen staan keurig in het gelid te wachten om opgehaald te worden door de jeugdteams. 

Wat er daarna gebeurt is niet zo keurig. Vrijwel geen enkele kan wordt teruggebracht, zelden worden de gebruikte bekertjes in de prullenmand gedeponeerd. Veel gevulde bekertjes zijn omgevallen, niks wordt opgeruimd.


 

We doen een dringend beroep op coaches, teambegeleiders, teammanagers, ouders en de jeugd zelf om na het gezellige samenzijn de tafels, banken en vensterbanken weer netjes achter te laten! Samen houden we ons clubhuis schoon en gezellig. Kleine moeite toch?

 

 

 

 

10-4-2014
Waar zijn de maskers van Meisjes D6???
 

Sinds enkele weken zijn de gezichtsbeschermers van Meisjes D6 spoorloos. Ze zijn gemerkt met AH&BC MD6.

Wie heeft ze gevonden of weet waar ze zijn?
Graag een berichtje naar Laurence de Hon, mashon@xs4all.nl.

Dank!
 
JEUGD ALGEMEEN

1-4-2014
SportWays kampen in de mei vakantie!!
 

 

 

SportWays Kids dagkamp op AH&BC

 

SportWays Kids is een mini hockeykamp voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.

 

’s Ochtends krijgen de deelnemers op hun eigen niveau hockeytraining,

 

’s middags spelen ze een toernooi en aan het eind van de middag spelen ze diverse andere sporten, spellen en hockeyvarianten, zoals unihockey en knotshockey.

 

 

Data

 

28 t/m 30 april

 

 

 

Kosten

 

Kosten 2 of 3 dagen: € 125,-/€ 169,-

 

                                                          

 

Voor meer info en aanmelden klik je hier!

 

 

 

Bekijk dit filmpje voor een impressie van een Kids kamp!

 

 

 

 

SportWays hockeykamp met overnachting op AH&BC – ledenkorting!

 

Een SportWays hockeykamp – voor deelnemers van 8 t/m 21 jaar - staat garant voor een week vol hockey & fun! De beste hockeytrainers en coaches staan klaar om jou overdag intensief te trainen, terwijl het sociale team de avonden invult met te gekke spellen en spetterende feesten. Goalies nemen deel aan het specialistische Drijver Goalie Camp!

 

 

 

Met:

 

 • Internationale toppers op het kamp

 • Camp Tournament

 • Trainen in The Zone

 • Survival in het Amsterdamse Bos

 • Aparte trainingsprogramma’s voor spelers en keepers

 

Voor meer info en aanmelden klik je hier!

 

In de meivakantie organiseert SportWays opnieuw het Amsterdam Classic Hockey & Drijver Goalie Camp bij ons op de club. De kosten bedragen normaal € 440,-. Leden van AH&BC krijgen een exclusieve korting en betalen slechts € 399,-

 

Meld je je vóór 14 april 2014 aan voor een hockeykamp met overnachting, dan krijg je ook nog een MALIK hockeystick twv € 150,- gratis! Lees hier meer.

 

Bekijk dit filmpjevoor een impressie van een Amsterdam Hockey Camp. 

 

 
SENIOREN

30-3-2014
Extra hulp gevraagd voor OB Toernooi
 
De Commissie OB toernooi heeft de zaken goed op de rit, maar is nog dringend op zoek naar een paar extra helpende handen op de dag van het toernooi: 8 juni.

Wil je best helpen, of wil je meer info hierover: stuur een mail naar jasper@ahbc.nl!
Doen!
 

28-3-2014
Senioren-Zomeravond competitie bij Hurley
 

 

 

Ook zin om na de competitie nog even door te hockeyen?

 

GEEF JE OP VOOR DE ZOMERAVONDCOMPETITIE!

 

 

 

Wil jij ook nog vijf weken lekker door hockeyen op de zwoele zomeravonden? Geef dan je team op voor de Zomeravondcompetitie. Seniorenteams van alle clubs in en om Amsterdam doen mee.

 

 

 

Wedstrijden duren 2x35 minuten en worden gefloten door mensen van andere teams. Waar mogelijk houden we rekening met speelsterkte. En uiteraard wordt de afsluiting van de competitie gepast gevierd!

 

 

 

Data: 4, 11, 18, 25 juni en 2 juli 

 

 

 

Dag: woensdag

 

Tijden: 19.30 of 21.00 uur

 

Locatie: hockeyclub Hurley

 

Kosten: gratis (75 euro borg)

 

 

 

Geef je uiterlijk 19 mei op via HurleyZAC@gmail.com met daarbij:

 

- teamnaam en club

 

- contactpersoon met telefoonnummer (mobiel) en e-mailadres

 

- speelsterkte reguliere competitie

 

 

 

LET OP: Je krijgt altijd bevestiging van je inschrijving.

 

En wees er op tijd bij, want vol=vol!

 

 

 

Inschrijving is niet vrijblijvend!

 

Net als in de reguliere competitie moet er ook gefloten worden en is afzeggen voor fluiten of spelen geen optie. Omdat sommigen dat in het verleden anders zagen, vragen we nu een borg van 75 euro. Die krijg je weer terug als je team alle keren is komen opdagen. 
Maar dat is geen probleem, toch?

 

 

 

Eliane van Hall

 

HurleyZAC@gmail.com

 

 

 

 

 

 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

27-3-2014
De 8 vragen aan Maartje Fleuren
 

 


Elk clublid behoort haar te kennen, die professional in het web van de club, maar…. omdat de meeste clubleden alleen komen om een wedstrijd in het weekend te spelen en Maartje door de week werkt en alleen heel soms een colaatje aan de bar drinkt en dan weer zoef zoef in haar kantoor duikt, of op pad is, is ze qua naam wel bekend, maar wie is nu die vrouw achter de titel ‘Maartje Fleuren, clubmanager’? En wat doet een clubmanager allemaal, is dat echt een fulltime job? Zeker in de tweede helft van het seizoen zit Maartje (36) tot over haar oren in het clubwerk, maar gelukkig vindt ze even tijd om als ‘Amsterdammer van de week’ de 8 vragen te beantwoorden.


1. Maartje, in welke rol ben jij bij AH&BC betrokken en kun je kort uitleggen wat dat inhoudt?


Ik ben clubmanager van Amsterdam en hou me met veel verschillende dingen bezig.


Onderdelen van mijn functie zijn o.a.


- sponsoring (zoeken van sponsoren, activatie, contractbeheer en organiseren events);


- beheer agenda en accommodatie (contact met Puur, verhuur ruimtes en velden)


- ondersteuning bij toernooien en juridische zaken;


- contactpersoon externe bedrijven en bonden.


 


2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?


Ik ben hier begonnen in september 2006. Een paar jaar er voor was ik afgestudeerd in het Strafrecht en na 4 jaar bij het Gerechtshof in Arnhem gewerkt te hebben, wilde ik graag wat anders doen.


Jons Hensel, de toenmalige voorzitter, belde mij om te vragen of ik wellicht iets in de organisatie van Amsterdam kon betekenen. Het verhaal wordt wat lang als ik uit ga leggen waarom hij bij mij uitkwam, maar ik had al jaren verschillende functies gedaan als vrijwilliger bij mijn eigen hockeyclub (Shinty in Driebergen). In eerste instantie was ik niet meteen enthousiast, maar na 5 minuten met Jons gesproken te hebben, was ik om. Het leek me fantastisch. J


 


3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?


Binnen mijn grote takenpakket blijf ik zoeken naar verbeteringen en wil ik proberen die te bewerkstelligen. Uiteindelijk wil je dat alle leden tevreden zijn, maar ook onze sponsors, de pachter, de trainers en de vrijwilligersorganisatie. Dat blijft een uitdaging en kan alleen als iedereen hierbij helpt en water bij de wijn doet.


Ik denk dat veel leden van Amsterdam niet weten hoeveel werk er wordt verricht aan de achterkant door het bestuur, het kantoor, de trainersstaf en alle vrijwilligers. Dit alles met de intentie om het iedereen naar de zin te maken, maar ondertussen moeten we ook de club financieel gezond blijven houden. Het een bestaat niet zonder het ander.


Kortom, niks is perfect maar als iemand perfectie zoekt, slaan wij een extra helpende hand om dit te bereiken nooit af .


 


4. Wat vind jij het leukste aan onze club?


 


Dat er heel veel mogelijk is. Voor de leden lijkt het bijna vanzelfsprekend. Maar wij zijn echt een van de weinige clubs die 7 dagen per week altijd open is, overdag en ’s avonds en waar ongelooflijk veel gebeurt en waar het bestuur altijd op zoek is naar nieuwe kansen. Niet stil blijven staan, maar ontwikkelen.


Oh ja en het tenue! Dat vind ik heel mooi. Vooral die diagonale streep, maar daar zijn veel echte Amsterdammers het niet met mij eensJ


En weet je wat het allermooiste is: in de ochtend als de zon schijnt in het stadion gaan staan. Het liefste midden op het veld. Dan kijk ik om me heen en denk ik: wauw…


We moeten af en toe wat vaker stil staan bij het wauw van Amsterdam. Wellicht kunnen we wat inspiratiesessies doen als de zon schijnt op de middenstip. Dat werkt fantastisch. Tegelijk met de yogales van Floris Evers.


 


5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?


Ik zou het wel prettig vinden als men probeert wat langer te wachten met het geven van kritiek. Soms lijkt het wel alsof iedereen het beter weet, zonder achtergronden te kennen en zonder volledige informatie te hebben. Ik zeg niet dat wij als club alles perfect doen, maar alleen maar iets roepen is te makkelijk.


Verder wil ik nog meer foto's in het clubhuis. Hoe meer hoe beter. En van iedereen. Daar zijn we al druk mee bezig. We willen meer sfeer krijgen in het clubhuis. Je wil toch dat mensen graag op Amsterdam komen en ook blijven hangen.


 


6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?


Ik woon samen met Rens en we hebben 2 kinderen. Tim is op 2 februari 2 jaar oud geworden en Pien is op 4 september 2013 geboren. Het is druk, maar ik geniet er heel erg van.


Tim kan nu praten en kletst de oren van ons hoofd. Dat is echt fantastisch.


 


7. Wat doe je in je werkende leven?


Tja, dit dus. De hele dag denken aan Amsterdam.


 


8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?


Als ik nu zeg dat ik zelf óók hockey, wordt het wel veel van hetzelfde hé. Klinkt saai.


Ik kijk graag voetbal en ben voor Feyenoord. Dat doet het bij het bestuur, mijn collega Peter Fontijn en de heren van het Amsterdamse Bos ook altijd goedJ


Uiteindelijk is mijn liefste hobby lekker uit eten of klaverjassen met vriendinnen met een fles wijn. Zeker nu ik natuurlijk minder vaak de deur uit ga in de avond kan ik hier enorm van genieten.


 


 


Patty Voorsmit.


 


 
LEDENNIEUWS

27-3-2014
Het nieuwe magazine: AH&BConnected
 

 

Allerlei nieuwtjes en achtergronden over onze club!

 

Klik op deze link:

http://issuu.com/bonniegroenemeijer/docs/ah_bconnected_nr1_final_041691bd56be42


 

 

Veel leesplezier!

 

 

21-3-2014
Pasta op maandag en dinsdag
 

 

 

Puur introduceert de Pasta-dag op maandag en dinsdag.
Pasta van de Chef á €5,00 p.p.


Reserveren is gewenst want op =op!!

 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

20-3-2014
De 8 vragen aan Saïd Choukat
 

 

 

 Wie op de club kent hem niet? Said Choukat is alom aanwezig, regelt alles op en om de velden, zorgt op zondag bij senioren soms voor irritatie, wanneer hij weer op zijn no-nonsensmanier spelers maant er mede voor te zorgen dat de wedstrijden op tijd en ordelijk verlopen op ons terrein. Hetgeen – en dat begrijpen jullie hopelijk ook – wel dankzij hem gebeurt en nodig is…. Niettemin, het veldseizoen komt er weer aan en alle reden om Said Choukat als Amsterdammer van de week de 8 vragen te stellen.

 

 

Said, in welke rol ben jij bij AH&BC betrokken en kun je kort uitleggen wat dat inhoudt?
Mijn werk bestaat uit onderhoud van het clubgebouw, de velden, doelen, laswerk, elektra, riolering, schilderwerk, hockeyballen opzoeken, glas zetten, en daarnaast, zondags wedstrijdregelaar zijn. Daarbij geef ik ook hulp bij het op de computer invoeren van uitslagen.


 

 

Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?
In november 2001 had ik lichamelijke problemen met mijn werk bij de recycling van auto’s. Op zoek naar een andere job werden mij banen aangeboden bij hockeyclubs, hier in het Bos, en ook bij tennis- en voetbalclubs. Deze banen bij sportclubs zouden minder belasting van  mijn rug betekenen. Ik wilde niet meer thuis zitten. Mijn keuze was voor de club die het dichtst bij mijn huis ligt, dus Amsterdam.

 Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?
Nieuwe plannen heb ik niet zo, er is genoeg te doen. Denk niet dat de leden beseffen hoeveel werk hier te doen is.

 

 

Wat vind jij het leukste aan onze club?
Leuk aan deze club is dat het chaotisch is en dat het een bekende grote club is. De meeste mensen zijn hier leuk, naar schatting 85%.

 

 

 

En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?
Nieuwe werkkleding zou ik willen krijgen! Wat ik nu heb, is al erg lang bij me in gebruik. Verder zouden de mensen op zondag niet te laat moeten beginnen en niet steeds series pionnen uitzetten en inspelen en daarna alles aan de kant laten liggen. Ze zouden zich meer aan het tijdschema moeten houden.

 

 

 

Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?
Ik heb een vriendin met een kind. We zijn happy.

Wat doe je in je werkende leven?
Hoezo? Wat ik op de club doe is mijn werkende leven!

 

 

 

Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?
Ben altijd op zoek naar werk. Ik repareer graag brommers in mijn huiskamer. Door gebrek aan tijd blijven ze wel een beetje liggen. Er is een scooter die nog uit elkaar moet , gerepareerd gespoten en weer in elkaar. Ook mijn auto moet nog hersteld. Verder wil ik groter gaan wonen, zodat ik met mijn vriendin en haar kind samen kan zijn. Ik ben op de wachtlijst aan de beurt en kan dus eigenlijk snel verhuizen. De keuze is alleen wat lastig.
Verder niets te vragen? Dan ga ik weer aan het werk.

 

 

 

Patty Voorsmit met dank aan Robert van Berge Henegouwen.

 

 

 

P.S. De nieuwe werkkleding en -schoenen zijn inmiddels aangeschaft!

 

 

 

 

 
NIEUWS

18-3-2014
Doe jij mee aan de African Hockey Experience?
 

De African Hockey eXperience (AHX) is een hockey fundraising evenement dat wordt georganiseerd door de Kadish Foundation. Een foundation die zich met name richt op het voor meer mensen toegankelijk maken van de hockeysport in Afrika, opleiden van coaches ter plaatse, leveren van materiaal en zodoende arme mensen een kans te geven om te sporten en wat van hun leven te maken. Als hockeyer draag ik deze foundation dan ook een zeer warm hart toe en ben ik sinds anderhalf jaar nauw betrokken bij Kadish. Aankomende zomer (17 tot 27 juli) krijgen we de kans om deel te nemen aan de African Hockey Experienxe in Zambia. Een uniek evenement waar we met een gevarieerde groep hockey liefhebbers de projecten in Zambia gaan bezoeken.
 
Als deelnemer van de AHX ga je met eigen ogen ervaren wat Kadish teweegbrengt in Afrika. Tijdens je verblijf in Zambia geef je hockey clinics op het hockeyveld aan kinderen van de clubs en ga je langs lokale scholen om ze enthousiast te maken over hockey. Ook ga je natuurlijk zelf een potje spelen tegen teams uit Zambia. Enige voorwaarde is het bij elkaar sprokkelen van een sponsorbijdrage voor Kadish. Dit geld wordt gebruikt voor de schoolkosten van de coaches, voor de organisatie van kinderhockeykampen en om volgend jaar te kunnen starten met een speciaal hockey/life skills programma voor meisjes waar onderwijs over HIV en Aids onderdeel van zal zijn.
 
Er is nog plek! Hockeyliefhebbers, hockeytrainers, coaches, vrijwilligers, (bestuurs)leden, kortom, iedereen met hart voor hockey kan zich nog aanmelden voor deelname. Je hoeft niet zelf te kunnen hockeyen. Wel sta je klaar voor een fantastisch hockey avontuur in Afrika, met uiteraard ook tijd om bijvoorbeeld de Victoria Falls in Livingstone te bezoeken! Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Inschrijven kan via de website: www.africanhockeyexperience.nl. En voor verdere informatie kan je altijd even bellen met Jan Willem Bredius op 06-54207274.
 

 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

13-3-2014
De 8 vragen aan Saskia Bredius
 

 

 

 

 

Saskia Bredius (47) is de nieuwe coach van het jeugdbestuur, een functie die 15 jaar met veel enthousiasme en kundigheid door Patricia Tielens werd vervuld. Saskia komt uit een hockeyfamlie, waarbij haar ouders nog tot late leeftijd in de veteranen hockeyden bij Huizen. Aangezien haar vader het hoofd van de kantine was, hielp ze al vroeg mee met het verkopen van snoep op zaterdag en het dragen van kratjes op de zondagen als haar ouders speelden. Vrijwilligerswerk op de club is dan ook een vanzelfsprekende zaak voor Saskia en sinds haar man Jan Willem op de club kwam hockeyen is ze actief als vrijwilliger, o.a. als coach en wedstrijdtafeldienst op zaterdag. Na vorige week het E-event organiseert het  jeugdbestuur deze week de D-dag en is Saskia onze ‘Amsterdammer van de week’ aan wie we de 8 vragen stellen.

 

 

 

 

 

1. Saskia, in welke rol ben jij bij AH&BC betrokken en kun je kort uitleggen wat dat inhoudt?

 

Het jeugdbestuur bestaat uit leden uit de AB-categorie en als voorzitter begeleid ik ze in het organiseren van de feesten voor de jeugd en het AB- gala met de kerst. Ik stuur daarbij alle  hulptroepen aan (vrijwilligers!) en probeer ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en de hele jeugd geweldige feesten heeft op de club.

 

 

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

 

Jan Willem wilde met zijn team van Be Fair uit Hilversum (dat nu ‘t Spandersbosch heet) graag in Amsterdam spelen en met het hele team konden ze hier terecht, dat was ongeveer 15 jaar geleden. Inmiddels speelt hij met een aantal van toen nog steeds in veteranen B.

 

 

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

 

Ik hoop veel nieuwe ouders te kunnen mobiliseren om vrijwilligerswerk te doen. Het valt me  op dat na al die jaren ook op deze club het altijd dezelfde ouders zijn die in hun vrije tijd meehelpen en zonder vrijwilligers kom je niet ver.

 

 

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

 

Het meehelpen op een club als vrijwilliger vind ik heel leuk, want je ziet zo erg goed wat er allemaal bij komt kijken om een club te runnen. Het schept ook een band met de rest van de leden.

 

 

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

 

Hoewel ik het begrijp, is het jammer dat ouders van jeugdleden geen bardiensten meer draaien, daar leer je leden kennen en het geeft toch een onwijs goed clubgevoel.
We moeten samen met Hurley en Pinoké om tafel gaan zitten om te zorgen dat onze oudste jeugd blijft komen op onze feesten. Zeker nu de drankwet is aangescherpt, een mooie uitdaging. Misschien moeten we aparte feesten voor A en voor B organiseren, want het leeftijdsverschil tussen een eerstejaars B en een tweedejaars A is best groot.

 

 

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

 

Jan Willem en ik zijn al vele jaren samen en hebben 3 mooie zonen, die allen op Amsterdam hockeyen:  Stijn in de JA3, Hidde in de JB1 en Ties in de JD1.

 

 

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

 

Ik heb een eigen bedrijfje, SASSIE home&cooking: ik kook voor gezinnen in Amsterdam, mensen die een dinertje thuis geven en verzorg lunches voor bedrijven. Specialiseer me vooral in gezond koken, hippe ingrediënten en bijzondere gerechten. Daarnaast neem ik samen met een vriendin af en toe een leuk woninginrichtingsproject aan, wat kan variëren van woon- of vakantiehuis tot een kantoorpand. Soms alleen wat oppimpen tot hele verbouwingen aan toe.

 

 

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?
Ik hou van slapenJ en loop misschien daarom wel elke dag met onze hond in het bos en zit al jaren op een sportschool.

 

 

 

 

 

 

 

Patty Voorsmit.

 

 

 

 

4-3-2014
De 8 vragen aan S&R ambassadeur Martine Rosman
 

 

 

 

 

Viel het je tijdens de Olympische Winterspelen ook op hoe Jan Smeekens, Koen Verwey of Irene Wüst na hun enorme teleurstelling binnen een paar uur voor de camera beheerst respect toonden voor de prestatie van de winnaar, ook al hadden ze ongetwijfeld zin in om iets in elkaar te rammen…

 

Nu weten we inmiddels dat bij het schaatsen de winnaars in duizendsten van secondes worden bepaald. In teamsport is dat anders, want daar heb je 70 minuten direct fysiek contact met je tegenstander, zelfs de mogelijkheid je tegenstander een ram te geven en kun je bovendien een fout nog goedmaken. De schaatsers moeten ons als voorbeeld dienen. Binnen en langs de lijnen lopen emoties vaak té hoog op en het onsportief gedrag als het schelden op scheidsrechters neemt toe. De hockeyclubs in Noord-Holland willen vanaf de komende week dit aspect van sport goed onder de aandacht brengen bij alle hockeyclubs. Bij AH&BC droeg bestuurslid Louise ter Kuile aan het begin van dit seizoen haar taak als ‘Ambassadeur Sportiviteit en Respect’ (S&R) over aan Martine Rosman-Passier. Als ‘Amsterdammer van de week’ stellen we Martine de 8 vragen.

 

 

 

1.Martine, kun je kort uitleggen wat je rol als ‘Ambassadeur S&R’ inhoudt?

 

Ik ben twee jaar geleden door het bestuur gevraagd zitting te nemen in de tuchtcommissie van onze club. Ik ben jurist en mediator. Afgelopen zomer vroeg het Bestuur, met name Louise ter Kuile, mij om mee te denken over een meerjarenbeleid ‘Sportiviteit & Respect binnen AH&BC’. We hebben met de werkgroep inmiddels een beleidsplan S&R en een Jaarplan S&R 2013-2014 opgesteld. Wij hebben samen met Alliance het voortouw genomen voor alle clubs in district Noord-Holland. De aanscherping van het S&R-beleid wordt ingezet met de Shake Hands campagne die haar kick off heeft in het komende weekeinde als de competitie weer begint. Om S&R stevig te verankeren binnen de club is een Commissie Fair Play gevormd waarvan, naast mijzelf, ook Marianne Wiegman, Lodewijk de Mol van Otterloo en Jasper van den Berg deel uitmaken.

 

 

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

 

7 jaar geleden begon onze oudste dochter Sophie bij de G-tjes in het stadion en ik heb het genoegen daar nu weer op de vroege zaterdagochtend te vertoeven met onze jongste zoon Philippe. Ik heb nu 4 spelende kinderen op de club!

 

 

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

 

Als lid van de tuchtcommissie ben ik de komende 2 jaar in ieder geval nog betrokken bij alle tuchtaangelegenheden binnen de club. Om ook vanuit dat perspectief S&R bij onze leden onder de aandacht te brengen zijn we dit seizoen begonnen met het voeren van gesprekken met (jeugd)leden die een rode, dan wel verbaal gele kaart hebben gekregen. Het is een gesprek over de regels en de daar aan ten grondslag liggende hockeywaarden, zoals respect voor de beslissing van de arbiter. Verder willen we bevorderen dat spelers nadenken over de invloed van hun overtredingen op het gedrag van andere spelers.

 

Als ambassadeur S&R wil ik werken aan het meegeven van de S&R-waarden, te beginnen bij de jongste jeugd. Daar hebben we als Commissie Fair Play allerlei ideeën over, bijvoorbeeld het organiseren van een leuke ‘knutsel-inspiratie-ochtend’ aan het begin van het hockeyseizoen. Het klinkt ouderwets, maar het geeft een warm welkom en laat zien waar je als club voor staat. We vertellen wat de club van de leden en hun ouders verwacht en hoe ieder een bijdrage kan leveren. Ouderparticipatie is van groot belang en draagt bij aan een actief verenigingsleven waar iedereen zich welkom voelt en waar sportiviteit hoog in het vaandel staat. Daar hebben wij als Commissie Fair Play alle hulp bij nodig*.

 

 

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

 

Ik kan genieten van de samenwerking tussen de leden, zowel op het veld als daarbuiten. Ook van het clubgevoel dat voelbaar is bij de drukte op de vroege zaterdagochtend en van de gesprekken langs het veld met ouders van mede-teamleden van mijn kinderen.

 

 

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

 

Ik mis voetverwarming langs de velden J

 

Maar zolang die er nog niet is, moeten het bestuur en de commissies blijven streven naar nog meer transparantie en nog betere communicatie onderling en naar de leden toe.

 

 

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

 

Ik ben happy getrouwd. Mijn man en ik hebben samen 4 kinderen, Sophie, Sebastiaan, Charlotte en Philippe, zij spelen allen met veel plezier hockey op de club.

 

 

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

 

Als mediator heb ik samen met drie partners een eigen mediationkantoor voor zakelijke en arbeidsgerelateerde geschillen. Daarnaast ben ik nu ook in opleiding tot Jongeren Coach & Counselor. In juni rond ik deze opleiding af en ga ik me ook richten op de begeleiding van jongeren in hun proces naar het ‘volwassen worden’ en alles wat daar bij komt kijken - en dat is niet gering in deze maatschappij…!.

 

 

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te

 

delen?

 

Ik ben van origine balletdanseres, bewegen is me dus met de paplepel ingegoten. In mijn vrije tijd loop ik hard en sinds een jaar of twee heb ik het hiken ontdekt. En…een van mijn grote wensen – het beklimmen van de Kilimanjaro – is vorig jaar uitgekomen!

 

 

 

 

 

Patty Voorsmit.

 

 

 

 

 

*Heb je vragen/wil je meedenken over Sportiviteit & Respect binnen de club en bereid daaraan een actieve bijdrage te leveren, stuur dan een mail naar ambassadeur@xs4all.nl.

 

 

 

 

 

 

 
LEDENNIEUWS

28-2-2014
Tuchtreglement AH&BC
 


Het tuchtreglement van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club vindt u in de bijlage.

Het Bestuur

 


JEUGD ALGEMEEN

26-2-2014
Up-date trainingschema jeugd 2014
 

 

 

Er zijn kleine wijzigingen in het trainingschema en de desbetreffende teams zijn van de veranderde tijden al op de hoogte, maar voor alle zekerheid in de bijlage het schema dat vanaf de winterstop geldt.

 25-2-2014
Denk aan het Jeugdsportfonds!
 

 

 

Lieve jeugdleden,Nu we bijna het veld weer op mogen, is het tijd om nog wat aandacht aan de actie voor het Jeugdsportfonds te besteden.


In de eerste helft van het seizoen zijn er al fantastische acties geweest. Zo zijn er taartjes gebakken en verkocht. Hebben teams begeleiding en training van andere teams verzorgd, is er koffie op de tribune bij H1 en D1 verkocht. Maar inventarisatie leert ons dat er nog maar 30% van de teams hebben gestort en dat er dus nog heel veel binnen gaat komen…..


 


Dus mail ons snel het plan van jouw team. En laat weten of je hier hulp bij nodig hebt!

Jeugd@ahbc.nl

 

 
LEDENNIEUWS

21-2-2014
WorkForce en de leden van AH&BC
 

 

AH&BC is een samenwerking aangegaan met WorkForce Holland.

 

WorkForce Holland is een bedrijf dat zich bezighoudt met arbeidsmobiliteit en dat  actief gebruik maakt van een netwerk met werkende professionals.

 

Minder dan 20 procent van alle banen is zichtbaar in de vorm van een vacature. De andere 80 procent aan niet zichtbare vacatures wordt ingevuld via netwerken.

De meeste netwerken zijn vaak helemaal niet zichtbaar en toegankelijk. WorkForce Holland heeft een netwerk opgebouwd dat wel zichtbaar en toegankelijk gemaakt is voor werkzoekenden.

 

WorkForce Holland voert in opdracht van verschillende organisaties, gespreid over verschillende branches, outplacement trajecten uit. Opdrachtgevers betalen WorkForce Holland voor deze dienstverlening.

 

 

 

Het gaat als volgt:

Jij kunt je inschrijven bij WorkForce Holland op de pagina van AH&BC (www.workforceholland.nl/ahbc).

Voor iedereen die jou vraagt voor een netwerkgesprek ontvangt de club € 50,-.

Het gesprek zal plaatsvinden op een door jou gekozen plek zodat het jou de minste tijd kost.

Uiteraard willen wij voorkomen dat iemand te vaak wordt benaderd, maar hier kan ik jullie vanuit AH&BC in ondersteunen.

Op de site kun je ook aangeven voor hoeveel gesprekken je maximaal benaderd wilt worden (met een minimum van 5).

 

WorkForce Holland maakt graag gebruik van het netwerk van AH&BC. Wij krijgen hier een (bescheiden) financiële vergoeding voor, maar de basis van de overeenkomst is toch vooral dat wij hopen dat wij op deze manier werkzoekenden kunnen ondersteunen bij het vinden van een (nieuwe) baan.

Zeker gezien ons netwerk lijkt het me zonde om dit niet te proberen.

 

 

Voor een leuk filmpje over de uitleg: http://youtu.be/O5-iPxQlmRU

 

Inschrijven kan via www.workforceholland.nl/ahbc en duurt slechts 1 minuut.

Wij hopen dat jullie ons (en alle netwerkzoekenden) hiermee willen ondersteunen.

 

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen dan kun je uiteraard contact met mij opnemen via m.fleuren@ahbc.nl, of 020-4266151.

 

 
JEUGD ALGEMEEN

6-2-2014
Speeldagenkalender jeugd 2013-2014
 

 

 

In de bijlage het overzicht van wedstrijddata voor de jeugd, seizoen 2013-2014.

 


SENIOREN

23-1-2014
Promotie/degradatie District 2014
 

Geplaatst 23 januari 2014.

 


AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

19-12-2013
De 8 vragen aan Leiah Brigitha
 

 

 

Voor Leiah Brigitha (20) van Dames 1 begon het seizoen dit jaar dramatisch. Na de euforie in het voorjaar door het behalen van het landskampioenschap volgde in de zomer een grote deceptie: tijdens de trainingsstage voor het WK van Jong Oranje liep ze al op de eerste dag na luttele minuten in de eerste oefenwedstrijd een enkelblessure op. Geen WK dus. Komend jaar krijgt ze hopelijk een herkansing, want ze is opnieuw opgenomen in de trainingsgroep van Jong Oranje, die zich voorbereidt op het EK in België komende zomer.

 

Terwijl enkele teamgenoten succesvol waren tijdens de HWL in Buenos Aires, ging Leiah al in training voor het zaalhockeyseizoen. Dames 1 is ook in de zaal landskampioen en start a.s. zaterdag, 21 december, haar jacht op prolongatie met wedstrijden tegen de Terriërs en SCHC. Een mooie reden om Leiah Brigitha als ‘Amsterdammer van de Week’ de 8 vragen te stellen.

 

 

 

 

 

1. Leiah, in welke rol ben jij bij AH&BC betrokken en kun je kort uitleggen wat dat inhoudt?

 

Ik ben speelster van Dames 1. Wij vertegenwoordigen de top van onze club, krijgen allerlei faciliteiten en steun van de club. Dit houdt in dat je ook wat terug mag geven aan de club door bijvoorbeeld te helpen met de trainingen van de jeugd! Ik speelde eerst op het middenveld, maar 2 jaar geleden moest ik door blessures bij Dames 1 in de verdediging spelen. Baalde eerst een beetje, maar heb in die positie wel de selectie van Jong Oranje gehaald en ook al meegetraind met het echte Oranje. Maar ik ben blij dat ik dit jaar weer op het middenveld speel. Nu ben ik veel meer betrokken bij het snelle combinatiespel en ik merk dat ik ook veel fitter word en natuurlijk veel leer.

 

 

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

 

Ik ben 5 jaar geleden in de B-jeugd overgestapt van Pinoké naar Amsterdam. Vanaf eerste jaars B mocht ik samen met Lauren Stam meetrainen met Dames 1. En toen ik 16 was, debuteerde ik in Dames 1.

 

 

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

 

Ik zou graag met Amsterdam dit jaar ook de Europese titels in de zaal en op het veld willen pakken en natuurlijk onze landstitel op het veld en in de zaal prolongeren. Van 21 tot en met 23 februari spelen wij het Europese zaaltiteltoernooi in Cambrai, Frankrijk; ik geloof dat we al meteen tegen de thuisploeg moeten spelen.

 

 

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

 

Het mooiste aan de club vind ik de uitstraling die de club heeft. Een mooie, professionele club.

 

 

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

 

Wat ik mis is wat meer sociale samenhang voor de hele club. Het is misschien leuk om events te hebben, die voor iedereen leuk zijn, zowel voor jeugd als senioren, tophockeyers en alle families, zoals een playbackshow, talentshow of zoiets.

 

 

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

 

Hahaha…. ik ben happy single.

 

 

 

7. Wat doe je in je leven buiten hockey (werk/studie)?

 

Ik heb 2 jaar geleden eindexamen VWO gedaan aan het Herman Wesselinkcollege. Ik studeer Farmaceutische Wetenschappen aan de VU en zit in het tweede jaar van mijn Bachelor.

 

 

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

 

Ik hou van plezier maken. Ik doe dus heel graag leuke dingen met mijn familie en vrienden. En met mijn teamJ!

 

 

 

 

 

Patty Voorsmit.

 

 

12-12-2013
De 8 vragen aan Robert van Berge Henegouwen
 

 

 

Robert van Berge Henegouwen  (65) is al zo’n 15 jaar de materiaalcommissaris van de club. Van Robert is het idee afkomstig om het logo van de stad Amsterdam met de 3 Andreaskruisen op de legguards van oud-H1 keeper Klaas Veering clubbreed in te voeren. Met de start van het zaalhockeyseizoen is Robert deze weken druk bezig geweest met de aanpassing van de keepersoutfits aan zaalhockey. Aangezien bij de jeugd maar liefst alle A t/m E-teams in de zaal gaan hockeyen is dat een hele klus. Zo krijgen veel topteam-legguards speciale hoezen en moeten bij alle 74 zaalteams metalen gespen aan de klompen vervangen worden door plastic gespen. Het zijn kleine, maar belangrijke details voor een team. In 2007 werd hij benoemd tot lid van verdienste. Als ‘Amsterdammer van de week’ stelden wij Robert de 8 vragen.

 

 

 

1. Robert, kun je kort uitleggen wat de materiaalcommissaris doet?

 

Ik inventariseer de materiaalbehoefte bij alle 150 teams en keepers, bestel, sorteer en lever. Daarbij heb ik me aan budgetten te houden. Aan het begin van het seizoen krijg ik een groot deel van de teams in kleedkamer 7 die dan als uitgiftestation fungeert. Moet dan oppassen dat de leden en hun ouders de uitgifte niet beschouwen als dwaze dagen, want dan loopt het uit de hand.
In de tijd dat ik dit werk doe, heb ik de leveranciers zover gekregen dat ons keepersmateriaal speciaal voor Amsterdam gemaakt wordt. Dit heeft geleid tot jaloezie maar niet tot navolging: wij zijn de enige club op de planeet met eigen keepersspul voor alle teams. Wij zijn in mijn ogen de smaakmakers van het hockey en ik geniet van de uitstraling van de eigen spullen. Als je niet geweldig keept, helpt de outfit je toch in de goede richting denk ik. Verder wordt schade door verlies of diefstal grotendeels voorkomen door de herkenbaarheid.

 

Ook verstrek ik lockers aan teams. De lockerdeurtjes en de keepersspullen moeten worden gerepareerd als ze kapotgaan/gemaakt worden. Ook de systeemsloten vragen aandacht. Een verloren slot kost geld en iedere vakantie blijven er tientallen sleutels achter op campings e.d. En dan heb ik een deeltaakje aan het bijwerken van een aantal computers in het clubhuis, als hulpje van Egbert van Hees, de content manager van de schermen in het clubhuis. Tenslotte, maar niet als laatste, is er nog een verbanddoos in de Eerste Hulpkamer, die bijgehouden moet worden.

 

 

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

 

In 1998 konden onze kinderen lid worden. Over de clubkeuze was binnen onze vriendenkring geen discussie: AH&BC.

 

 

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

 

Zolang ik acceptabel ben voor de leden wil ik dit werk graag voortzetten. Petra Prakke, mijn medecommissielid en ik zijn erg gemotiveerd maar als er versterking beschikbaar zou komen, zouden we bijzonder graag gedrieën verder willen. Iedere competitiedag is er veel spoed vragend werk te doen en dat kunnen we niet gemakkelijk aan.

 

 

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

 

De vrijwilligers en vaste medewerkers zijn de ruggengraat van onze club. Ik zou het wekelijkse "werkoverleg" op vrijdagmiddag 4 uur met o.a. Peter en Bonnie aan de bar met een biertje niet willen missen.

 

 

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

 

Om in een club als lid te functioneren moet je afstand doen van het gevoel dat je betaald hebt voor alle diensten die je verlangt. Consumentisme verstoort de saamhorigheid. Ook al is de club best groot, je inzet helpt, ook al pak je iets kleins aan. En lees eens door wat we allemaal op de clubsite zetten. Kan ook met je smartphone. We hebben een hele handige app.

 

 

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

 

We waren getrouwd en we hebben twee jongvolwassen kinderen, van wie Fleur net weer lid geworden is en Dirk na twee jaar wachtlijst bij Kampong in H31(!) speelt.

 

 

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

 

Tsja… ik werkte om gezondheidsredenen al vele jaren niet meer in mijn beroep, maar nu heb ik de pensioenleeftijd bereikt.

 

 

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

 

Passie kun je het niet noemen, maar ik ben een beetje handig in computer- en smartphonezaken; koken wil ik ook, mits er iemand anders dan ikzelf er van zal eten; concerten bezoek ik graag; in mijn nieuwe huis is veel te doen aan bouwtechnische zaken en daar heb ik in de bouwcommissie  enige inbreng in. Mijn bemoeizucht is groot!

 

 

 

Patty Voorsmit.

 

 
ARBITRAGE

11-12-2013
Hockey spelregels in een notendop
 

 

 

Onlangs heeft de KNHB een nieuw boekje gemaakt met een simpele uitleg van de spelregels.

Het boekje is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hockey, en ook bedoeld als handleiding voor beginnende hockeyers en voor ouders die het spel beter willen begrijpen.

Het leest heel makkelijk, we kunnen het iedereen aanraden!

 


AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

5-12-2013
De 8 vragen aan Nellie Kirschner
 

 

Nellie Kirschner-Timmer (45) vormt samen met Hellen Groen-de Leijer de zaalhockeycommissie jeugd. Esther Waij is de contactpersoon voor de senioren. Deze zaterdag worden in onze eigen ‘Amsterdam Hal’ de eerste wedstrijden gespeeld! Een unieke primeur, waar wij als club trots op mogen zijn: voor 't eerst dat een zaalhockeyveld op een bestaand buitenveld is geplaatst. Het is een technisch en ook financieel rekenkundig hoogstandje: geen wonder dat al vele clubs  bij het  bestuur hebben  geïnformeerd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen....

De komende maanden gaan al onze jeugdteams A t/m E en 12 seniorenteams de zaal in. De zaalhockeycommissie heeft inmiddels al bergen werk verzet. Alle hulde en als 'Amsterdammer van de Week' stelden wij zaalhockeycommissielid Nellie 'de 8 vragen'.

 

1. Nellie, kun je kort uitleggen wat de zaalhockeycommissie doet?

Wij organiseren het gehele zaalhockeyseizoen voor alle deelnemende teams van de club. Dit jaar doen voor ’t eerst alle jeugdteams A t/m E mee: 62 teams! Hellen is al lang geleden begonnen trainingsuren in te kopen voor alle deelnemende teams, ook voor de senioren, in alle hallen van Amsterdam. Vervolgens deelt zij voor alle teams de trainingstijden in. Een gigantische klus, waarna ik deze indeling nog een keer naloop om te zorgen dat we niets over het hoofd zien. Verder verzorg ik alle communicatie gedurende het seizoen naar alle jeugdteams, zoals verschil in regels Zaal & Veld, wijzigingen in wedstrijdschema's, informatie over zaalleiding, enzovoort. Esther is de wedstrijdcoördinator zaal voor de senioren, inventariseert eerst welke seniorenteams willen zaalhockeyen en zo ja, of ze willen trainen. Wij  zijn het hele zaalseizoen aanspreekpunt voor alle mogelijke vragen en problemen en uitdagingen die zich zouden kunnen voordoen tijdens het seizoen.

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

Nog niet zo lang geleden, in 2010. Net als vele vrijwilligers raakte ik betrokken, omdat mijn kind ging hockeyen. Thati is 15, startte niet als bijna iedereen in de FG-tjes. Ze deed hiervoor aan atletiek, maar wilde graag een teamsport doen. Ze staat bij de club ook bekend om haar snelheid :-)

Ze speelt in de MB3.

 

3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

Zorgen dat iedereen kan genieten van het Zaalhockeyseizoen. Hellen en ik verzorgen nu voor het derde jaar het zaalhockeyseizoen voor de jeugd en proberen elke keer weer alles zorgvuldig te communiceren en te plannen. Vorig jaar hadden we 27 teams, nu dus 62, best spannend!!  Met zo veel teams is het even zoeken naar de meest effectieve manier van communicatie. Wij gaan natuurlijk ons uiterst best doen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en zijn blij met de inzet van alle betrokkenen: jeugdleiding, trainers/coaches/managers, categorieleiding en uiteraard de ouders.

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

Het is een hele mooie grote sportclub met veel potentieel, op alle mogelijke terreinen.

 

5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

Misschien ben ik daarvoor nog te kort op de club. Ik heb niet iets concreets dat absoluut anders moet. Wel ben ik zelf altijd erg geïnteresseerd hoe je talent inzet voor betere prestaties. Talent op elk niveau, dat is waar je altijd als club in de organisatie alert op moet blijven.

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

Ik ben getrouwd met Kenneth, we hebben 2  kinderen: dochter Thati noemde ik al. Zoon Miro is 11 en voetbalt bij AFC in de D2.

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

Ik ben al ruim 10 jaar oprichtster/managervan een Stichting die in Ghana educatieve activiteiten ontplooit om kinderen daar te helpen vaardigheden te ontwikkelen voor een betere toekomst. Ik ben zelf geboren in Ghana. Ik hoop dat allen die dit interview lezen, een kijkje nemen op onze site www.tobeworldwide.org.

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

Naast mijn werk in Ghana, is mijn passie, echt waar....voetbal, haha! Als er een WK toernooi is, ook al is er een enorm tijdsverschil, zet ik de wekker. Ik ben ook heel blij dat zowel Ghana en Nederland beide door zijn naar het WK in Brazilië, spannend!!

Overigens is het ook heel leuk dat Ghana een redelijk professionele Field Hockey Association heeft, want heb nog wel een wens om te zorgen dat de kinderen daar veel sporten en naast voetballen ook leren hockeyen!

 

Patty  Voorsmit.

 

P.S. Alle informatie die je voor zaalhockey moet weten staat op: ahbc.nl>jeugd, zaalhockey in pull-down menu =

http://www.ahbc.nl/site/default.asp?option=99&m=5&NieuwsCategorie=53

 
ARBITRAGE

2-12-2013
Filmpje over regels zaalhockey
 

HC Weert heeft een filmpje over de regels van het zaalhockey gemaakt.
Let op: er wordt bij de senioren 5 tegen 5 gespeeld - in het filmpje wordt nog gesproken over 6 tegen 6.

Bekijk hier het filmpje:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jsVETZOik7c

Voor meer informatie over zaalregels klik op deze link:

http://www.knhb.nl/arbitrage/spelregels+en+briefings/spelreglement+zaalhockey/cDU775_Spelreglement+zaalhockey.aspx


 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

28-11-2013
De 8 vragen aan Sigrun Kämpfer
 


Sigrun Kämpfer (49) is al vele jaren actief als categorieleidster bij de club, momenteel ‘doet’ ze de Jongens B.
Wanneer we haar uitnodigen om ‘de 8 vragen’ te beantwoorden, begint ze te blozen. Ze vindt het een eer gekozen te worden en er komen meteen heel wat herinneringen naar boven.

Sigrun: ‘Dit is walking down memory lanes, hilarische momenten met ouders op de velden bij de F-jes en de E-tjes, de organisatie van de sponsorloop voor Artis, de toernooien waaraan ik als vrijwilliger ook mijn steentje bijdroeg’.

Sigrun fladdert vaak energiek in en uit het clubhuis en op en rond de velden, altijd levenslust uitstralend. Genoeg reden om haar als Amsterdammer van de Week de 8 vragen te stellen.


1. In welke rol ben jij bij AH&BC betrokken en kun je kort uitleggen wat dat inhoudt?

Als categorieleidster ‘bemiddel’ je tussen de kinderen, ouders en de technische staf van de club – je draagt het beleid van de club uit.

De categorieleiding heeft geen stem in het technische beleid, wij coördineren meer de zaken erom heen. Persoonlijk vind ik betrokkenheid erg belangrijk: je moet weten wat er speelt in de teams, er komen naast de sportieve ook sociale aspecten bij kijken; goed luisteren, kijken of iedereen zich in zijn team happy voelt, proberen oplossingen aan te dragen indien dit nodig zou zijn, invalspelers regelen indien er jongens voor een wedstrijd tekort komen, regelmatig bij de wedstrijden van alle teams kijken en af en toe met de coaches en ouders overleggen of alles goed loopt. Ook deelname aan toernooien en vriendschappelijke wedstrijden met andere teams initiëren. Je past je ook aan aan de leeftijd van de kinderen, je groeit mee. Door de jaren heen begeleid je in feite 3 jaargangen door de wissel en de mix van eerste en tweede jaars.

In de D categorie coördineer je de Mini’s van de week, een geweldige traditie die we een paar jaar geleden weer in ere hebben hersteld. De kids beleven tijdens de wedstrijden van Heren 1 (en Dames 1) op zondag van heel dichtbij alles mee en doen er verslag van voor onze site. In de C categorie coördineer je o.a. de ballenjongens (-meiden) voor de wedstrijden van de eerste teams.


2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

Door mijn zoon Sverre, die heel graag op Amsterdam wilde hockeyen, ben ik in 2004 hier beland. Hij begon, net als alle andere kinderen, traditioneel in het Wagener stadion. Ik herinner me dat Ghislaine (van den Brink) mij vroeg of ik categorieleidster wilde zijn. Ik heb met veel plezier ja gezegd, heb er geen seconde spijt van gehad en ben in deze rol meegegroeid van de toenmalige F’jes tot de huidige B - jongens. Tijd vliegt!

Ik zal nooit vergeten dat we toen op verzoek van het toenmalige hoofd jeugdopleiding Giles Bonnet meteen in het begin van het seizoen een herindeling van de 6 F teams op hebben gezet;  een tijdsintensieve en emotionele happening, maar waar ik uiteindelijk mijn hele categorieleiders bestaan profijt van heb gehad, want daar heb ik de basis gelegd om alle jongens en ouders goed te leren kennen.


3. Wat zijn de dingen die je het komende jaar graag vanuit je rol bij Amsterdam zou willen doen?

Hmm.., daar heb ik nog geen bepaald idee over; ik zal de B categorie graag verder goed willen begeleiden. Samen met Enna ter Kuile wil ik me ook over de A categorie ontfermen. Zou ook wel graag weer eens een internationaal toernooi of een uitwisseling mee willen helpen organiseren.

Ik heb hele goede herinneringen aan ons geslaagde bezoek aan Hamburg met 4 jeugdteams tijdens een zonnig Pasen voor het EHL toernooi van onze Heren 1 op de prachtige club van Uhlenhorst HC in 2009. We hebben deze jeugduitwisseling met een aantal ouders georganiseerd en onze jeugdteams hebben toen met veel plezier hun eigen wedstrijden met en tegen Hamburgse jeugdteams gespeeld en kregen zelfs een clinic van de Heren.


4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

De mensen! Ik ben er trots op om deel uit te mogen maken van deze club. De betrokkenheid, het gevoel om samen iets te willen bereiken en het unieke gegeven dat onze kids de kans hebben om met vele (internationale) tophockeyers in aanraking te komen; dat zij hen van dichtbij mee mogen maken en ook de kans krijgen om bij grote toernooien de sfeer van binnenuit te voelen en als ballenjongen hier bij te helpen. Verder is het bijzonder dat onze kinderen de eerste kennismaking met hockey in het prachtige Wagener Stadion opdoen en daar later ook wedstrijden in spelen. En het is super cool dat we nu onze eigen zaalhockeyhal op veld 3 krijgen.


5. En wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

Wat beter kan…. het opruimen van de limonadebekers na wedstrijden in het clubhuis ;-).


6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

Ik heb een prachtzoon van 15 jaar, Sverre. En sommigen weten dat ik af en toe de wereld over reis om iemand uit Sydney te ontmoeten… ;-)); dus een LAT relatie, helaas zijn 16000 km niet naast de deur….


7. Wat doe je in je werkende leven?

Ik ben Executive Assistant bij TP Vision, verantwoordelijk voor Philips Televisies. TP Vision is ontstaan uit een joint venture van Philips en de grootste producent ter wereld van monitoren, TPV.


8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?Denk niet dat ik een heel bijzondere passie heb, behalve dat ik heel graag reis en de wereld verken, met een zwak voor landen in Zuid Oost Azië. Ik zeul dan altijd mijn camera mee…ik hou van fotografie.

Koken en eten met vrienden staan ook hoog in het vaandel.

Verder is mijn passie om van alles te organiseren en dingen voor elkaar te krijgen…. Hoe uitdagender en gekker het is, hoe blijer ik ben ;-)).


Patty Voorsmit.


 

 

21-11-2013
De 8 vragen aan Lutger Brenninkmeijer
 
 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

 

Lutger Brenninkmeijer (43) is al ruim 20 jaar lid van de club en werd in 2002 benoemd tot lid van verdienste. Hij was o.a. de voorganger van onze huidige commercieel manager, Maartje Fleuren.

‘Velen denken dat ik al heel mijn leven op Amsterdam zit. Ik heb me pas in mijn studententijd aangemeld, maar heb in al die jaren wel een rood/zwart hart gekregen naast het blauw/bruine hart van mijn oude cluppie Fletiomare in De Meern’, aldus Lutger.
Een speciale plaats in zijn rood/zwart hart heeft de trimhockeygroep, die hij al sinds haar ontstaan getraind heeft. Afgelopen week kwamen op vrijdagavond na afloop van de training ook een aantal ‘trimmers’ van het eerste uur naar het clubhuis om het 20-jarig bestaan van het trimhockey te vieren. Lutger werd toegesproken en geëerd met een zilveren schaal. Alle reden om hem tot  ‘Amsterdammer van de Week’ te benoemen en hem ‘de 8 vragen’ te stellen.

 

1. Lutger, hoe ben jij bij het trimhockey betrokken geraakt?

Ik heb me vrij snel nadat ik lid was aangemeld als trainer. De toenmalige technische coördinatoren van de club, Thomas Tichelman en Erik Ruts, hadden bij wijze van proef een introductiecursus hockey opgezet voor ouders van de jongste jeugd, die zelf niet hockey speelden. Veel ouders vonden het zo leuk (en vooral de borrel na het sporten…) dat zij dit wilden continueren. Er kwamen ouders bij die in hun jeugd gespeeld hadden, maar door werk en kroost niet meer zelf speelden. Het heette toen ook nog ‘ouderhockey’. Men kon elke zaterdag om 16.00 uur aansluiten op het veld. Thomas en Erik stimuleerden de toenmalige trainersgroep de training van die groep per toerbeurt op te pakken. Toen ik aan de beurt was, vond ik de sfeer zo leuk dat ik eigenlijk ben blijven plakken (vooral voor de bitterballen ;-) en kwam Maikel van Doveren het team versterken. Samen hebben we dat jarenlang met heel veel lol gedaan.

 

2. Hoe en wanneer ben je bij de club terecht gekomen?

Ik ben in 1991 bij de club gekomen toen ik in Amsterdam ging studeren. Ik vind dat je niet treinstudent moet zijn of op vrijdag naar huis met een tas wasgoed en dan met je oude maatjes blijven hockeyen. Ik vind ook dat als je in Amsterdam gaat wonen omdat je er studeert en lid wordt van Amsterdam, je vrijwilligerswerk moet doen om je bijdrage aan de club te leveren.

Ik koos voor Hockeyclub Amsterdam, omdat ik weleens wilde zien hoe het er aan toeging op een echte topclub. Ik ben het eerste jaar begonnen als trainer bij de F-jes en een jaar later mocht ik Jongens C1 met Erik Ruts oppakken. Ik dacht op een topclub terecht te komen, maar na een tijdje bleek de situatie van de club veel minder mooi dan het van de buitenkant leek. Jons Hensel werd voorzitter onder meer op voorwaarde dat ik zijn rechterhand als commercieel manager werd. Ik besloot de handschoen op te pakken en de club te helpen te bouwen aan een nieuwe toekomst. De start van een heel bijzondere tijd! Dankzij de inbreng van Aldje Bertrams (zonder daarbij anderen te kort te doen) smeedden we een super trojka waar ik heel veel goede herinneringen aan bewaar.

 

3.  Blijf je dit jaar trainingen geven en wat vind je de belangrijkste kwaliteit voor een trainer of coach?

Na 20 jaar ben ik gestopt met coachen en training geven, behalve dan bij de trimhockeygroep. Wel kijk ik terug op een geweldige periode. Training geven en coachen is een prachtig vak. Met het accent op vak.

Vaak wordt er van een coach verwacht dat hij of zij een team kampioen maakt. Mijns inziens gaat het om de totale individuele ontwikkeling: naast hockeytechniek ook fysiek en vooral mentaal. Zorg dat je een lid tot een volwaardige speler laat bloeien. Dus kijk verder dan hockey alleen. Vooral de persoonlijkheidsvorming vind ik belangrijk, misschien wel het allerbelangrijkst. Ik heb dit ook moeten ontdekken. Veel coaches hebben weet ik hoeveel tactieken en afspraken hoe de bal van A naar B moet. Volgens mij kan je het terugvoeren tot één afspraak: zorg er voor dat de tegenstander niet scoort, pak de bal af en maak zelf een doelpunt. Hoe? Kijk tijdens de wedstrijd zelf wat wel en wat niet kan. Leer spelers dus zelfstandig keuzes te maken in en rondom het veld! In 2003 werd ik met Jongens C1 landskampioen, waar de huidige voorzitter Rob Groenemeijer teambegeleider was. Echt een onvergetelijke tijd. Rob was een verrijking voor het team en juist de hier bovenstaande waardes zijn geweldig gerealiseerd. De jongens spreken er nu nog over. Hoe mooi is dat?

 

4. Wat vind jij het leukste aan onze club?

Het mooie van Amsterdam is dat het een open structuur kent. Als je nieuw binnenkomt dan word je niet weggekeken, maar juist hartelijk ontvangen. Als je een goed idee hebt, dan krijg je ook echt de ruimte dit uit te voeren. Zo mocht ik destijds van het bestuur de Cup Winners Cup voor Heren 1 in 1999 organiseren. En dit was nooit gelukt als de trimmers van dat moment zich niet zo actief opgesteld hadden. Bijna elke trimmer / trimster droeg zijn / haar steentje bij. Het was één familie. En ik durf ook wel te stellen dat deze Europacup de start was van de wederopstanding van Amsterdam.

 

5. Wat moet absoluut anders/beter/wat mis je op de club?

Toen we met het Project Amsterdam 2000 aan de slag gingen was de missie: Amsterdam, toonaangevend in stijl en karakter. Na vele jaren ging Amsterdam weer voorop. De dynamiek was enorm, de accommodatie ging op de schop. Het clubhuis kreeg haar huidige nieuwe gedaante en we gingen, naast het Wagener, in een paar jaar tijd van 2 naar 4 kunstgrasvelden, uniek voor die tijd. Tot die tijd werd een deel van de competitie bij ons nog op gras gespeeld! Er werd een opleidingsplan bij de jeugd gemaakt, het jeugdzaalhockey in Noord Holland is door Amsterdam weer op de kaart gezet, een initiatief als het ICC is in heel Nederland bekend en de EHL is aan de keukentafel bij voormalig voorzitter Jons Hensel ontstaan op basis van de evaluatie van de Cup Winners Cup. Deze dynamiek mag best weer worden aangewakkerd. De zaalhockeyhal is een prachtig voorbeeld. Ik heb de afgelopen jaren de club veel moois zien ontwikkelen, maar ook op een aantal onderdelen zien achterlopen. Het zijn details, maar die maken vaak het verschil. Maar deze hersenspinsels ga ik eerst met het bestuur delen!

 

6. Ben je verliefd/happy single/getrouwd, heb je kinderen?

Trouwen is niets voor mij. Ik geniet van mijn vrijheid en dat past ook het beste bij me. Niets voor niets heet mijn bedrijfje LiBeR, dat voor vrijheid en onafhankelijkheid staat. Ik ben op dit moment vrijgezel. Ben niet op zoek, maar sla een relatie niet af. Hoewel dat nu eerder een man dan een vrouw zal zijn. Kinderen? Nee! Overigens zijn veel trimmers ook net als kinderen!

 

7. Wat doe je in je werkende leven?

Ik heb welgeteld één week voor een baas gewerkt en besloot toen dat dit de eerste en meteen ook de laatste keer was. Al 18 jaar werk ik vanuit LiBeR.  Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Eigenlijk ook mede dankzij Amsterdam. Zo rolde ik in SportWays als rechterhand van Thomas Tichelman en werd ik technisch coördinator en commercieel manager van Amsterdam. De opgedane kennis deel ik nu met andere clubs in heel Nederland. Zo heb ik mijn oude club Fletiomare kunnen doorstarten (van 80 naar 1800 leden), ontwikkel ik voor de KNHB een opleiding voor technisch management, zit ik in diverse redactieraden van vakbladen, adviseer ik gemeentes op gebied van aanbestedingen van kunstgrasvelden en help ik diverse bedrijven op het gebied van sportmarketing. En dat laatste doe ik samen met Erik Ruts. Wat dat betreft, de appel valt niet ver van de boom!

 

8. Heb je een bijzondere passie, hobby, iets waarvan het leuk is om te delen?

Hockey heeft jaren mijn leven bepaald. Daar kijk ik met plezier op terug,  maar nu maak ik tijd voor andere dingen. Ik geniet er nu van met vrienden te stappen, in mijn tuintje te rommelen, lekker fietsen of een dag de natuur in als vrijwilliger van Staatsbosbeheer. Mijn droom is om nog eens naar Istanbul te fietsen. Verder vind ik het super om mee te helpen aan sportprojecten in derde wereld landen, zoals in Zambia, waar de stichting Kadish actief is. De trimmers hebben in het kader van 20 jaar trimhockey geld verzameld voor dit doel. Supermooie geste! Stiekem hoop ik op een project in Brazilië als opstap naar de Olympische Spelen in 2016. Een container met sportmateriaal staat al klaar. Nu nog de ambtelijke molen overwinnen. Op naar de volgende uitdaging!

 

Patty Voorsmit.

P.S. Meer weten over trimhockey bij Amsterdam?

Deze link

http://www.ahbc.nl/site/default.asp?Option=10019&faqcat=42&mid=99

   

 

 
LEDENNIEUWS

29-10-2013
Vrienden van Amsterdam
 
 
Wie zijn de Vrienden van Amsterdam en hoe word je lid van deze vereniging?
 
De Vereniging Vrienden van A.H.&B.C. is opgericht in 1995 met o.a. als doel een band met de club te houden ook al ben je uitgespeeld op het veld of als je geen functie meer hebt in commissies. 
Een tweede doel van de vereniging is om vooral de jeugdafdeling van de club financieel te steunen door kosten voor bepaalde aanschaffingen voor haar rekening te nemen. Dit seizoen waren dat de keepersoutfits voor onze E'tjes, daarvoor de 'oortjes' voor de begeleiding van beginnende scheidsrechters, keeperstassen voor de jongste jeugd, coachtassen met inhoud en uitbreiding van de prijzenkast jeugd.
 
Iedereen die Amsterdam een warm hart toe draagt kan lid worden! Het lidmaatschap kost €25 per jaar, we organiseren een aantal keren per jaar een bijeenkomst met hapjes en drankjes, en natuurlijk de Algemene Ledenvergadering waarin ook besloten wordt hoe we onze club kunnen steunen.
 
Dus sluit je aan bij de Vrienden! Een mailtje naar b.groenemeijer@ahbc.nl is voldoende...
 
AMSTERDAMMER VAN DE WEEK

18-10-2013
Maikel van Verseveld, penningmeester AH&BC
 
 

Maikel van Verseveld (43 jaar) heeft de uitdaging aanvaard om na Sander van ‘t Noordende en Alexandra van der Tuin de financiën van de club te beheren. Voor een topclub als AH&BC met 2 teams in de hoofdklasse, een omvangrijke accommodatie, tientallen trainers, een professioneel bemand kantoor en toonaangevende bedrijven als sponsor is een goede penningmeester van groot belang. Evenals zijn voorgangers komt Maikel van Accenture, waar hij al enige tijd als Managing Director verantwoordelijk is voor de dienstverlening, gericht op intelligente electriciteits- & gasnetwerken in Europa en Afrika. Als laatste van het drieluik nieuwe bestuursleden, vragen we Maikel dezelfde vragen te beantwoorden als  zijn nieuwe collega bestuurslid senioren, Jasper van den Berg.

 

Maikel, heb je zelf hockey gespeeld en hoe ben je bij Amsterdam betrokken geraakt?

Pas sinds vorig jaar kom ik hier, via mijn dochter Caitlin, bij de F-jeugd. Met de wekelijkse trainingen en wedstrijdjes begon het hockeygevoel uit mijn jeugd en studententijd weer op te leven. 

 

Waarom ben je bestuurslid geworden?

Ik wilde iets extra's doen en niet alleen als jeugdouder langs de kant staan. Ik kwam in gesprek met het vorige bestuur, ken Alexandra en Sander en maakte kennis met Rob Groenemeijer, waardoor ik al snel enthousiast werd om verder betrokken te raken bij de club. Dus heb ik ja gezegd op het verzoek om Alexandra op te volgen.

 

Als je naar je portefeuille kijkt, welke dingen zou je dan willen bereiken in je bestuursperiode?

Allereerst een voortzetting van het beleid van de afgelopen jaren. De hockeyclub staat er relatief gezond voor, maar dat hangt nauw samen met de timing van investeringen in velden en afbouw van de schuldenpositie.
Dat vergt aandacht. Verder wil ik graag samen met Marc Staal en de sponsorcommissie uitwerken hoe we sponsors langer aan ons kunnen binden, omdat we daarmee ruimte op de begroting krijgen om de ontwikkeling van tophockey/jeugdopleidingen te verbeteren en de faciliteiten voor de senioren.

 

Je vertelde dat het handig is dat je een achtergrond hebt in de horeca?
Dat is inderdaad prettig in mijn functie, aangezien we geen bestuurslid accommodatie hebben. Ik kijk automatisch ook naar knelpunten in de horeca in ons clubhuis en wil met Puur zowel enkele logistieke knelpunten kunnen aanpakken als verdere betrokkenheid bewerkstelligen. Het zal wel beroepsdeformatie zijn, denk ik.

 

Wat vind je de belangrijkste kwaliteit voor een penningmeester?

De penningmeester moet meedenken met de portefeuillehouders voor Jeugd, Senioren en Topsport om binnen de financiële ruimte zoveel mogelijk invulling te geven aan de verschillende wensen.

 

Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, hoeveel kinderen, welke leeftijd etc.?

Mijn vrouw en ik zijn net terug van Istanbul om ons 10-jarig huwelijk te vieren. Wij hebben twee kinderen van 8 en 6 en wonen in het centrum van Amsterdam.

 

Vertel eens wat meer over je werk. Wat is de meerwaarde van Accenture voor stroom & gasbedrijven?

Ik werk al enige tijd als Managing Director voor Accenture waarbij ik verantwoordelijk ben voor onze dienstverlening gericht op het intelligent maken van elektriciteits- & gasnetwerken in Europa en Afrika. Het gaat er onder meer om hoe de sterke toename van o.a. wind- & zonne-energie kan worden ondersteund zonder dat consumenten meer stroomstoringen ervaren of hogere kosten. Je kan het vergelijken met autosnelwegen – een onbeperkte hoeveelheid op- en afritten creëert meer files en hogere kosten. Meer autosnelwegen is ook niet de beste oplossing, maar matrixborden en routeplanningen helpen investeringen uit te stellen.

 

Heb je andere hobby’s, een bijzondere passie, iets waarvan het leuk is om te delen?

Ik ben zeer gek van zowel gewoon skiën als toerskiën. En als gevolg van mijn opleiding hou ik ook erg van lekker koken en een goed glas wijn. Dus als ik lees wat de hobby van Jasper is, dan is dat een goed begin van de komende samenwerking!

 

 Patty Voorsmit
18 oktober 2013
 

1-10-2013
Jasper van den Berg, bestuurslid senioren
 
 

Kennismaking met het nieuwe bestuurslid senioren Jasper van den Berg.

Jasper (28) speelt in Heren 7 en geeft (‘met veel plezier’) training aan Dames 10, 11 en 12. Kwam na zijn studie in Groningen terecht in Amsterdam en werd in 2010 lid. Hij is als ondernemer actief in de werving & selectiebranche. Met een oud-collega startte hij vorig jaar het recruitment bureau Sterrk.

 

Sinds wanneer ben je naast het hockey actief bij de club?

In het lustrumjaar ben ik door het Bestuur gevraagd voor de Lustrum Commissie, dat was mijn eerste echte bijdrage aan de club. Heb toen onder andere het Jeugdhockey paaskamp (D/C jeugd) georganiseerd met behulp van senioren van zowel binnen als buiten de club. Super om op deze manier de connectie te leggen tussen senioren en junioren.

 

En dan nu al bestuurslid senioren. Als je naar je portefeuille kijkt, wat zijn dan je kwaliteiten en welke dingen zou je dan willen bereiken in je bestuursperiode?
Allereerst de goede lijn van de afgelopen jaren voortzetten. De betrokkenheid van senioren vergroten. Dit gaan we in eerste instantie doen door een platform te creëren waardoor er voor de senioren extra faciliteiten en activiteiten georganiseerd en gecreëerd kunnen worden. Ik ben bereid goed te luisteren naar wat de leden van de vereniging willen. Daarnaast is verbinden belangrijk, Rob Groenemeijer, de nieuwe voorzitter, gaf het ook al aan in zijn interview. Dat verbindend vermogen heb ik ook aangetoond bij mijn werkzaamheden voor het lustrum.

 

Dat gaat je heel wat tijd kosten, toch?
We weten allemaal dat juist in deze tijden de verenigingen afhankelijk zijn van vrijwilligers. Amsterdam is een club met enorm veel historie en ambitie. Zowel dames als heren 1 in de top van de hoofdklasse. Daarnaast 64 senioren teams en nog heel wat andere mensen die maar wat graag op Amsterdam zouden willen hockeyen. Dat is uniek. Iedereen hier, ik dus ook, moet trots zijn lid te zijn van AH&BC en daar mag je ook best wat voor doen. Betrokkenheid kan op alle manieren. Kleine zaken als op zondag of na trainingen de velden schoon achterlaten tot aan het organiseren van bijvoorbeeld een toernooi. Er kan veel en ik nodig iedereen uit om ook de handen uit de mouwen te steken!

 

Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, hoeveel kinderen, welke leeftijd etc.

Dat is een mooie vraag. Ik ben getrouwd met Julie. Een prachtvrouw. We zijn 7 september van dit jaar getrouwd in Zuid-Frankrijk. Een waanzinnige dag om nooit te vergeten!

 

Vertel eens iets meer over je ondernemerschap?

Sterkk.nl richt zich op Inkoop, ICT en Sales Professionals. Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van een platform voor studenten. Zij kunnen op dit online platform studiebeurzen aanvragen om studieschulden te verlagen.

 

Heb je andere hobby’s, een bijzondere passie, etc., iets waarvan het leuk is om te delen?

Hobby’s zeker. Naast hockey speel ik zo nu en dan golf.
Jasper: ''Is lekker eten en drinken ook een bijzondere passie?"

 

 

Patty Voorsmit

1 oktober 2013

 
 

26-9-2013
Kennismaking met Rob Groenemeijer
 
 
 

EEN KENNISMAKING MET ONZE NIEUWE VOORZITTER

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering op dinsdag jl. is Erik Cornelissen (44) afgetreden als voorzitter. Erik is in juni toegetreden tot het bestuur van de KNHB en zal  in de loop van het volgende jaar Jan Albers vervangen als voorzitter. Hij werd onder groot en staand applaus benoemd tot erelid van onze club.

Rob Groenemeijer (66) werd door de ALV benoemd tot voorzitter. Rob heeft 25 jaar gewerkt bij de verzekeraar Winterthur en erna 10 jaar als voorzitter bij verschillende brancheorganisaties in de financiële sector, waarvan de laatste 3 jaar in Brussel.

 

Rob, je eerste reactie?
Ik ben vereerd en blij. Maar als beoogd voorzitter loop ik wel al  6 maanden mee met het bestuur en het werd voor mij de hoogste tijd om aan de slag te kunnen.

 

Vertel eens wat over je betrokkenheid bij de club?

Bij Amsterdam kwam ik zo’n 23  jaar geleden, als ouder van een 6-jarige dochter, Mariët, die nu nog in Amsterdam D6 hockeyt naast haar baan als arts. Ik heb zelf een voetbalverleden, maar ben meteen lid geworden van het oudertrimhockeyteam, werd aanvoerder van Veteranen L, welke functie ik nu heb overgedragen. Blijf wel hockeyen hoor! Verder veel gecoached en manager van een topteam bij de jeugd, al vele jaren bondsscheidsrechter. Ik hoop nog vaak te kunnen arbitreren op zondagochtend.

 

Waarom doe je het?
Ik ben een verenigingsman. Als 6-jarig jongetje werd ik lid van voetbalclub HBS in Den Haag. Ik voelde me senang, heerlijk om lid te zijn van zo’n grote vereniging. Het bestuur had als profiel iemand met bestuurlijke ervaring,  verbindend vermogen en tijd om de organisatie te verstevigen. Ze kwamen uit bij mij.

 

‘Rob is een man die weet wat hij wil en er naar handelt, met open vizier’ zegt Lutger Brenninkmeijer, lid van verdienste en voormalig technisch hoofd van de jeugdopleiding met wie je veel hebt samengewerkt bij de jeugd.

Ik heb zeker een visie op iets, maar zoek altijd naar draagvlak. Ik ga nu ook op zoek naar meer contactmomenten met de leden, een ALV is daar niet geschikt voor. Ik wil weten wat de leden vinden en dan wil ik graag dat we daar als bestuur ons beleid op afstemmen.

 

Billy Bakker, captain van Heren 1, heeft jou meegemaakt als manager van o.a. JC1 met wie je landskampioen werd. Hij zegt over jou: ‘Rob is een man, die heel veel rust uitstraalt en heel goed herkent wat er allemaal om hem heen gebeurt’.

Leuk dat Billy dat zegt. Er zijn veel mensen die dat over mij zeggen, wie ben ik dan om dit tegen te spreken.

 

In zijn afscheidsspeech noemde Erik het feit dat wij als enige hockeyclub van Nederland bij zowel de dames als heren serieus strijden om het landskampioenschap. Daarnaast heeft hij ook het familieclubgevoel en de clubbetrokkenheid van een grote groep senioren versterkt. Financieel hebben we met winst gedraaid, de rentelasten zijn verminderd.  Dat lijkt me een goed fundament voor de komende jaren. Word je een shopkeeper, iemand die alleen gaat beheren?

 Ik heb een paar speerpunten.

Urgent is een sterke tweede bestuurslaag. Ieder bestuurslid moet voor haar of zijn portefeuille kunnen samenwerken met een breder samengestelde commissie. De bestuursleden zijn per slot van rekening ook vrijwilligers met een drukbezette agenda thuis en op het werk. Ze zouden minder operationeel hoeven te werken, meer moeten  aansturen, dat knelt, met alle gevolgen van dien. Die goed bemande commissies moeten onze organisatie sterker en slagvaardiger maken.

 

We hebben toch al veel commissies?

Het begint te komen, maar we zijn nog niet goed genoeg bemand. Er zit veel deskundigheid en specifieke ervaring onder de leden. Ik wil toe naar wat ik noem een ‘sense of urgency’: we leven in een maatschappij waar de consument steeds mondiger wordt en kwaliteit verwacht, en dat geldt zeker voor de leden van onze club. We moeten als club ons serviceniveau verhogen en tegelijk de leden vragen hieraan mee te werken. Als we iets van plan zijn dat over 6 maanden klaar moet zijn, niet plannen dat we over 6 maanden klaar zijn, maar zorgen dat we over 6 maanden klaar zijn. Dat is een groot verschil.

 

Inderdaad zie je de tendens dat de huidige generatie mensen zelf wil beslissen en leiding geeft aan processen, die invloed hebben op hun eigen toekomst. Zeker bij een club als AH&BC die toch veelal uit mondige kinderen, hun ouders en veel academisch gevormde senioren bestaat. Dat heeft als keerzijde dat men wellicht niet verder kijkt dan het eigen team. Waar kun je en waar wil je als bestuur invloed uitoefenen?

Is dat zo? We hebben vorig jaar een enquête gehouden onder de senioren. De respons was hoog. Wanneer het bestuur zich actief wendt tot de leden, reageren ze wel. Natuurlijk wil iedereen z’n partijtje spelen, erna het clubhuis in, feestjes bij de jeugd en TD’s voor de senioren. Maar als wij daar actief en gericht naar op zoek gaan, zijn er genoeg die een taak op zich willen nemen en dat moet ook gebeuren. We hebben een wachtlijst bij de jeugd en bij de senioren, dus als je lid bent, moet je er wel wat voor doen, en dat geldt ook voor de ouders van onze jeugd. 

 

Wat zijn in jouw ogen de waarden waarvoor jij en AH&BC  wilt staan?

Iedereen moet allereerst op onze club veel plezier hebben.

Ik voeg hier aan toe "trots op AH&BC". Je moet het als een eer beschouwen om lid te zijn van deze club met zoveel historie, tientallen landskampioenschappen en een schitterende accommodatie. Als bestuur scheppen wij de faciliteiten, als lid of ouder moet je je daar dan ook bewust van zijn en eraan bijdragen. Om een paar concrete voorbeelden te noemen: begin een wedstrijd op tijd, laat het veld na je wedstrijd schoon achter voor de volgende wedstrijd. Is het zo moeilijk om te zorgen dat je als team na de wedstrijd de dug-out èn die van de tegenstander schoon achterlaat? Word manager van een jeugdteam of meld je voor een commissie. Doe wat aan onsportief gedrag.

Maar we zijn ook een topclub met ambitie. Dus als je als jongen of meisje in een prestatieteam speelt, moet je veel plezier hebben, maar ook de ijzeren wil hebben om te winnen en je hebt een voorbeeldfunctie voor anderen, dat vergt discipline.

Iemand die een rode kaart heeft, wil ik voor een goed gesprek een afspraak laten maken met onze tuchtcommissie, zodat diegene zijn verhaal kan doen. Het voorkomt ook speculatie en geeft begeleiding en normoverdracht, waardoor het aantal kaarten vermindert: met 3 gele kaarten c.q. een rode kaart dupeer je je hele team.

 

De club heeft financieel ongetwijfeld ook last van de crisis. Heb je een post-crisbeleid voor ogen?

Ik wil een sterke sponsorcommissie samenstellen in samenwerking met Marc Staal, ons bestuurslid sponsoring. We zoeken naar commissieleden die zich focussen op acquisitie van nieuwe sponsoren en daarnaast deskundige ervaren mensen die bestaande sponsorcontracten gaan activeren, de sponsors nog verfijnder gaan helpen meerwaarde te geven aan hun financiële bijdrage. Ook hier geldt een ‘sense of urgency’. We denken daarvoor tenminste acht tot tien vrijwilligers nodig te hebben.

Verder wil ik meer investeren in de serviceverlening voor het seniorenhockey. Een goed werkende elftalcommissie, ook voor de veteranen, is een van de eerste en urgente taken van ons nieuwe bestuurslid senioren Jasper van den Berg. Een belangrijk deel van de senioren zijn de ouders van onze toekomstige jeugd en een betere serviceverlening verhoogt ook de betrokkenheid.

 

En extern?

De samenleving verandert snel en voor onze omgeving worden door de gemeente Amsterdam nieuwe plannen gesmeed. Onze club moet daarop tijdig inspelen, dus jazeker, we moeten alert zijn en blijven en actief inspelen op wat de gemeente van plan is, bijvoorbeeld met de nieuwe ‘Sportas’.

Op tophockey gebeurt er veel. We zijn een grootleverancier voor de nationale teams, dat vergt ook de nodige zorg en aandacht, clubbelang versus andere en persoonlijke belangen. We prijzen ons gelukkig dat we ons daarbij altijd gesteund weten door onze sponsoren.


Onze club wil een familieclub zijn. Jullie nemen dat wel letterlijk. Je vrouw Bonnie is manager pr en communicatie, wedstrijdsecretaris senioren en aanwezig bij de bestuursvergaderingen als notulist. We worden bestuurd door een echtpaar!

Ha ha, het eerste wat het bestuur bij de kennismaking zei: Rob, als je ja zegt, mag het niet zo zijn dat Bonnie weggaat. Nee, we kunnen dat heel goed gescheiden houden. Bonnie heeft vanaf het moment dat ik als toehoorder bij de bestuursvergaderingen zat, haar notulistenfunctie neergelegd. Ik heb ook nooit mijn werkproblemen meegenomen naar huis en Bonnie heeft altijd haar eigen zaken gehad. Natuurlijk is er sprake van informatie-uitwisseling, maar Bonnie wil een heleboel bestuurszaken gewoon niet weten en ik beperk mij dan ook daarin. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we erin slagen om een en ander goed gescheiden te houden.

 

Ga je ook een wekelijkse column schrijven voor de nieuwsbrief?

Niet zoals Erik dat deed. Ik zal vermoedelijk eens in de maand een column schrijven over een onderwerp dat ik belangrijk vind. De andere weken wil ik graag dat de andere bestuursleden of anderen in de organisatie hun verhaal vertellen en zich kunnen profileren.

 

Nog een slotwoord?
Ik ben vorig jaar met pensioen gegaan, nog wat dingen lopen, maar toen het voorzitterschap van de club in zicht kwam, besloten hier fullitime voor te gaan. Als bestuur moeten wij doorbouwen op wat vorige besturen allemaal goed hebben gedaan en eis ik dat we op alle overige zaken ons verbeteren. De communicatie onderling in de organisatie zal ook een speerpunt zijn in mijn beleid. Dat is een probleem in elke organisatie, laat staan een door vele vrijwilligers bemande organisatie. Bestuursleden moeten als ze op de club zijn aanspreekbaar zijn, maar ze moeten ook tijd hebben voor een helikopterview. Leden moeten wel naar me kunnen toestappen en problemen bespreekbaar maken. Dat is het ‘open vizier’.

 

Patty Voorsmit,

25 september 2013

 
LEDENNIEUWS

17-9-2013
Jeugdleden in actie voor Jeugdsportfonds
 

Jeugdsportfonds en AH&BC

 

Beste leden,
 

AH&BC en het Jeugdsportfonds hebben sinds het seizoen 2012-2013 een samenwerkingsverband.

Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om te sporten. Hoe gewoon het soms ook lijkt, elke week met vriendjes en vriendinnetjes naar de sportclub om te trainen en wedstrijden te spelen: niet ieder kind krijgt deze kans. Het Jeugdsportfonds maakt dit wel mogelijk. Bij elke €250,- kan het jeugdsportfonds een kind een jaar lang laten sporten, inclusief de benodigde sportuitrusting.

 

AH&BC probeert het Jeugdsportfonds op verschillende manier te ondersteunen, bijvoorbeeld door het logo op de shirts.

Daarnaast organiseren wij activiteiten waarvan de inkomsten (gedeeltelijk) ten goede komen aan het fonds. Wij vragen onze leden om ons hierbij te helpen.
En het is mooi dat straks elk AH&BC team ervoor zorgdraagt dat een wat minder bevoorrecht kind een jaar kan sporten!
Zaterdag 5 oktober: grootse verkoop van taartjes, brownies en appeltaart door Meisjes D7!!!

 

DUS ELK A-B-C TEAM HAALT VOOR 1 MEI 2014 €250 bij elkaar.
En ieder E-F team €100.

 

Wat moet je doen?

- Meld je als team aan via: www.mijnjeugdsportfondsactie. nl

- Bedenk een ludieke actie waar jij en je team veel geld mee kunnen ophalen, zoals

·         Autowas-actie

·         Taarten bakken

·         Doelpunten sponsoren

·         Lege flessen ophalen

- Laat je met je team  sponsoren door vrienden, familie, kennissen en bedrijven en zorg dat je zoveel mogelijk  geld ophaalt.

§  Een week geen snoep eten

§  Een week geen tv kijken

§  Een sponsorloop

- Het team dat het SNELST het meeste geld weet op te halen wint een mooie prijs

·         Een clinic van Heren 1 en/of Dames 1

·         Een  kijkje achter de schermen bij een besloten training van Ajax

 

Wij verwachten dat jullie allemaal in actie komen en samen met het team een steentje willen bijdragen.

Meer teams, meer acties, meer geld, meer sportende kinderen!

 

Jullie team managers zijn verantwoordelijk voor deze actie en ontvangen meer instructie en ideeën. 

Voor meer informatie kun je terecht bij Annebel Wegdam annebel.wegdam@gmail.com of Mies de Vries m.devries@beaumonde.nl

 

 
SENIOREN

13-9-2013
Promotie-/degradatieregeling District
 
 
Voor de teams die 2e klasse en lager spelen: de promotie-/degradatieregeling van het District vind je op ahbc.nl.
 2-9-2013
Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie
 
Voor teams die res. OVK en 1e klasse spelen: de promotie-/degradatieregeling 2013-2014 vind je in de bijlage.

N.B. Bijlagen kunnen alleen op ahbc.nl gedownload worden (je hoeft niet in te loggen).

Veel succes met de start van het nieuwe seizoen!


 12-8-2013
Trainingsschema Senioren 2013-2014
 
 
Beste senioren,
 
Dit is inmiddels versie 9! van het trainingsschema, 17 september 2013.
 
Als je ruilt met een team is die verandering pas van kracht als hij is doorgegeven aan m.fleuren@ahbc.nl.
 
Een geprinte versie van het schema hangt in de KNHB vitrine in de gang naar Hurley.
Je vindt het ook op ahbc.nl > senioren in de rode balk > trainingsschema.
Bovendien staan de dag, tijd en veld bij je team als je ingelogd bent op ahbc.nl.
 2-7-2013
Speeldagen District NH 2013-2014
 
 
Voor alle senioren die vanaf 2e klasse spelen: zie de bijlage voor de competitiedata in seizoen 2013-2014.
 
Het seizoen begint zondag 8 september!
 
 


LEDENNIEUWS

30-10-2012
Wat betekent 'Bandy' in AH&BC?
 
 
Via Hans Mooren ontvingen wij een lijvig onderzoek naar de geschiedenis van Bandy, hockey, en de AH&BC - met fraaie foto's en krantenknipsels.
 
Zeer de moeite waard om te lezen!
 
 


LG-HOCKEY

6-11-2011
LG Hockey bij Amsterdam
 
Wat is LG?? LG staat voor 'lichamelijk gehandicapt' maar ook voor Lekker Genieten en voor Leuke Gasten.
Jongeren van 8-18+ jaar (inmiddels 19 spelers en speelsters) die niet in reguliere hockeyteams mee kunnen komen door een fysieke beperking maar wel zelfstandig over het veld kunnen bewegen, trainen elke zaterdag van 10.00-11.00 uur in het Wagener Stadion of op een ander waterveld.
Op zaterdagen van schoolvakanties wordt er niet getraind.
 
De trainingen worden gegeven door ervaren trainers. Geregeld komen ook oud-internationals van de club en spelers van Dames en Heren 1 assisteren bij de training.
Ieder seizoen zijn er per team globaal 5 competitiedagen (zaterdagen) en minimaal 2 toernooien. Standaard is één hiervan indoor dat altijd in januaria plaatsvindt, het andere is een eind-toernooi van de hockeybond in juni.
 
Aangezien er maar 11 clubs LG-hockey hebben, wordt er landelijk competitie gespeeld. Voor deze competitiedagen huurt Amsterdam een luxe bus, en voor een gering bedrag wordt de spelersgroep naar b.v. Maastricht vervoerd.
 
De LG-groep van Amsterdam heeft inmiddels het tweede lustrum gevierd. Amsterdam heeft 2 teams, mixed teams, een oudere en een jongere groep. De ouderen spelen momenteel op proef volgens de 8-tal regels, en de jongeren volgens de 6-tal regels.
 
Hockey lijkt een moeilijke sport voor iemand met een lichamelijke beperking, maar veel spelers van de LG-teams van Amsterdam bewijzen dat het mogelijk is en dat er veel plezier aan wordt beleefd. Het enthousiasme is groot.
 
Lijkt LG-hockey iets voor jou? Bel dan voor meer info en overleg met Bonnie Groenemeijer wanneer je een keer vrijblijvend kunt komen meedoen. Telefoon 020-4266153 op dinsdag, donderdag en vrijdag.
 
 
Login
Lidnummer
Wachtwoord
Mijn.ahbc.nl
Lidnummer
Wachtwoord
Hoofdsponsors
Marketingpartners
Suppliers
Businesspartners
Statistieken
zaterdag 19 april 2014
Aantal leden (info) 2316
Nu online 1
Leden met @ 98,8%
SMS Bereik (teams) 94,0%
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 34% |week: 100%