Quicklinks
  • ...Wedstrijdschema
  • ...Team
  • ...Trainingsschema
  • ...Andere clubs
  • ...Organisatie
  • ...Route
  • ...Zoeken   
  • ...Hockeylinks
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubcompetitie
1. Heren 18
2. Dames C
3. JA 12 zaal
4. JD4 zaal Foto aanwezig
5. Jongens C5
AdvertentiesNieuwsoverzicht
LG-HOCKEY

6-11-2011
LG Hockey bij Amsterdam
 
Wat is LG?? LG staat voor 'lichamelijk gehandicapt' maar ook voor Lekker Genieten en voor Leuke Gasten.
Jongeren van 8-18+ jaar (inmiddels 19 spelers en speelsters) die niet in reguliere hockeyteams mee kunnen komen door een fysieke beperking maar wel zelfstandig over het veld kunnen bewegen, trainen elke zaterdag van 10.00-11.00 uur in het Wagener Stadion of op een ander waterveld.
Op zaterdagen van schoolvakanties wordt er niet getraind.
 
De trainingen worden gegeven door ervaren trainers. Geregeld komen ook oud-internationals van de club en spelers van Dames en Heren 1 assisteren bij de training.
Ieder seizoen zijn er per team globaal 5 competitiedagen (zaterdagen) en minimaal 2 toernooien. Standaard is één hiervan indoor dat altijd in januaria plaatsvindt, het andere is een eind-toernooi van de hockeybond in juni.
 
Aangezien er maar 11 clubs LG-hockey hebben, wordt er landelijk competitie gespeeld. Voor deze competitiedagen huurt Amsterdam een luxe bus, en voor een gering bedrag wordt de spelersgroep naar b.v. Maastricht vervoerd.
 
De LG-groep van Amsterdam heeft inmiddels het tweede lustrum gevierd. Amsterdam heeft 2 teams, mixed teams, een oudere en een jongere groep. De ouderen spelen momenteel op proef volgens de 8-tal regels, en de jongeren volgens de 6-tal regels.
 
Hockey lijkt een moeilijke sport voor iemand met een lichamelijke beperking, maar veel spelers van de LG-teams van Amsterdam bewijzen dat het mogelijk is en dat er veel plezier aan wordt beleefd. Het enthousiasme is groot.
 
Lijkt LG-hockey iets voor jou? Bel dan voor meer info en overleg met Bonnie Groenemeijer wanneer je een keer vrijblijvend kunt komen meedoen. Telefoon 020-4266153 op dinsdag, donderdag en vrijdag.
 
 
Login
Lidnummer
Wachtwoord
Mijn.ahbc.nl
Lidnummer
Wachtwoord
Hoofdsponsors
Marketingpartners
Suppliers
Businesspartners
Statistieken
maandag 21 april 2014
Aantal leden (info) 2316
Nu online 25
Leden met @ 98,8%
SMS Bereik (teams) 94,0%
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 34% |week: 33%