Quicklinks
  • ...Wedstrijdschema
  • ...Team
  • ...Trainingsschema
  • ...Andere clubs
  • ...Organisatie
  • ...Route
  • ...Zoeken   
  • ...Hockeylinks
Advertenties


Nieuwsoverzicht
LEDENNIEUWS

24-10-2014
Drie Leden van Verdienste
 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft het Bestuur drie leden die zich veel jaren hebben ingezet voor onze vereniging benoemd tot Lid van Verdienste.

Onze felicitaties aan Louise ter Kuile, Yvette Moll en Ruud Kootker!

Louise ter Kuile

Yvette Moll

Op de foto hiernaast: Ruud Kootker.
 

24-10-2014
De op maat gemaakte bitjes zijn op de club!
 

 

De bestelde bitjes kunnen vanaf morgen afgehaald worden bij de wedstrijdtafel; senioren die een bitje hebben laten aanmeten halen het zondag af bij Saïd.

Niet vergeten!

 

23-10-2014
A.s. zaterdag klok een uur terug!
 

De wintertijd gaat a.s. zaterdagnacht in!

Hou er rekening mee zodat je niet te vroeg (!) voor je wedstrijd komt!
 

23-10-2014
WFC Hoorn is verhuisd!
 

Belangrijke informatie voor teams die uitwedstrijden spelen bij WFC Hoorn:

Het tijdelijke adres is Westfriese Parkweg 5, Hoorn (TIP: Gebruikt u een navigatiesysteem, stel hem dan in op Bobeldijkerweg (nr hoeft niet). Sommige navigatiesystemen kennen ons adres namelijk nog niet.
Ons parkeerterrein is nog niet klaar en we parkeren bij De IJsbaan de Westfries.
Op dit parkeerterrein geldt betaald parkeren, u betaalt € 1,20 voor de hele dag. Parkeerautomaten staan op het parkeerterrein.
Vanaf 1 september 2014 is het alleen mogelijk om met pin of met een mobiele app te betalen. Vanaf hier wordt WFHC aangegeven en is het 3 minuten lopen.
(let op met oversteken het is een onoverzichtelijke drukke weg).

De kantine en kleedkamer zijn nog niet klaar, wel is er een tijdelijke keet waar koffie en limonade verkrijgbaar zijn.

Vanuit richting Amsterdam
Volg ring A10 west richting Zaanstad/Leeuwarden, op het knooppunt Coenplein de A8, E22 richting Zaandam/Leeuwarden. Op het knooppunt Zaandam de A7, E22 richting Hoorn/Leeuwarden.Rijd na 22 km rechts de oprit op (Hoorn[afslag 8])
Houd rechts aan bij de splitsing, volg de borden Hoorn/Berkhout en voeg in op de Provinciale weg.
Neem na 300 m de derde afslag op de rotonde (de Westfriese Parkweg). Na 225 m bent u gearriveerd (Westfriese Parkweg Hoorn nh,1625). 

22-10-2014
Mini's van de week bij Heren 1 - HGC
 

Amsterdammers,

Ik werd wakker en begon meteen aan de taart voor deze mooie dag.

 

De eerste taart was aangebrand maar de 2dewas gelukkig goed. Toen de taart klaar was begon ik naar de tijd te kijken en het duurden nog een uur of 3 die drie uren begon ik me te  vervelen, maar toen het zover was ging ik met mijn broer en vader naar  AMSTERDAM. Ik kwam binnen en ik dacht dit wordt een mooie en goede afsluiting van deze herfstvakantie.

 

Toen ik alle spelers een hand had gegeven vroeg de manager of ik kon helpen met de tenues  klaar te leggen. maar precies op dat moment kwam Antonie die ook mini van de week was. Dus Tonie hielp ook mee met de tenues. Toen ik terug kwam zat de coach te praten met de verdediging en met de aanval en het midden veld. Toen de coach klaar was met het gesprek ging we naar de kleedkamer. En toen ik binnen kwam zat de muziek en de sfeer er lekker in. De Heren1 gingen zich omkleden en Tonie en ik  gingen de bidons vullen met water. Toen de spelers klaar waren en wij ook, ging de coach de spelers motiveren. Toen het klaar was moesten ik en tonie de water kratjes dragen. En wij mochten zelfs mee in spelen/mee warm lopen/mee rekken strekken en nog veel meer dingen.

 

 toen de wedstrijd begon was Amsterdam de bovenliggende partij maar toch kwam HGC op voorsprong en dat was ook de rust stand ik en tonie moesten de bidons vullen. De coach vertelde nog allemaal puntjes die goed gingen maar ook die beter kunnen toen zat het gesprek erop en hoorde je het  fluitje klinken.

 

De tweede helft begint en al vroeg in de tweede helft  kreeg HGC een corner de eerste kwam op een voet dus er komt nog een corner en die werd in gepusht  in het net. Ongeveer 10 minuten later  kwam er een corner voor Amsterdam en zij hebben ook een strafcorner specialist. De eerste werd door de keeper gepakt maar de tweede zat de keeper er dicht bij maar de bal zit er in.1-2.

8 minuten later weer een corner en die word weer gepakt maar 3 minuten later krijgen ze weer een corner en die was er oppermachtig in gepusht. Dan komt er nog een  corner en was de wedstrijd  afgelopen maar de corner mag nog gespeeld

worden en zit de bal er in ………                 ja

 

AMSTERDAM WINT DOOR DE DRIE DOELPUNTEN VAN Justin Reid-Ross.

DE WEDSTRIJD WAS AFGELOPEN EN DIT WAS VOOR MIJ DE MOOISTE HERRINERING VAN ME LEVEN IK RAAD JULLIE ECHT AAN OM OOK MINI TE KUNNEN ZIJN .  

THIJE HARM (D4)

    

Beste mannen van H1,

Het was super leuk om een dag in de voeten te staan van H1. Vergeleken met de D4 doet H1 het wel heel anders, bijvoorbeeld hoe jullie de wedstrijd bespreken. Ik vond het leuk om de appeltaart te bakken. De wedstrijd was spannend om naar te kijken vooral hoe Justin de bal erin pushte. Ik heb nooit geweten dat jullie in de rust naar het oude clubhuis gaan, de kleedkamers zijn mooi en groot maar het zag er niet zo netjes uit. Jullie hebben veel ballen, schoenen, sticks, pylonen en sponsors. Ik vind dat jullie een hele lieve coach hebben, maar Allison is soms ook een beetje streng.

Groetjes,
Antonie van Ede


P.S. FLORIS EVERS, WIJ HEBBEN ONZE WEDDENSCHAP MET JOU GEWONNEN EN DUS NOG SNOEP VAN JE TEGOED

 

20-10-2014
Meisjes B1: nog meer goed nieuws!
 

Het gaat goed met de ambitieuze talenten van Amsterdam Meisjes B1.

Gisteren was er door de KNHB een extra selectiemoment georganiseerd op de velden van Kampong. Felice Albers mocht hier aan meedoen, en kreeg na afloop van de dubbeltraining te horen dat ze is geselecteerd voor de selectiegroep van Nederlands Meisjes B.

Daarmee kent Amsterdam MB1 nu 6 meiden die zijn geselecteerd: Zoë, Teuntje, Lana, Yasmin, Hanna en Felice.

De eerste training voor Felice zal maandag 3 november zijn!

Veel plezier en succes bij het Nederlands B!

 

20-10-2014
Nederlands B voor Hanna Bergkamp!
 

Afgelopen zaterdag was de eerste Districts Ontmoetingsdag (DOD) van dit seizoen in het Amsterdamse Bos.
De meiden van Noord-Holland speelden 2 wedstrijden:
Noord-Holland - Zuid-Holland 4-1
Noord-Holland - Zuid Nederland 3-3

Hanna Bergkamp heeft het in deze wedstrijden zo goed gedaan, dat ze is uitgenodigd voor het Nederlands Meisjes B.
Vanaf 2 november zal zij gaan aansluiten bij deze selectie, waar ook al van Amsterdam MB1 Zoë, Yasmin, Lana en Teuntje aanwezig zijn.

Hanna, super gefeliciteerd en heel veel succes gewenst! 

19-10-2014
Mini's van de week bij Dames 1 - Laren
 

Mini van de week

Voordat ik Mini van de Week werd met Stella werd er geloot door mijn coach Laura Klaassen. Ze had een pot met de namen van de meisjes uit mijn team op papiertjes geschreven. Stella en ik werden getrokken. We waren heel erg blij toen we het hoorden, we hadden er heel erg zin in. Vanmorgen, half twaalf 11 oktober stonden we in het clubhuis bij de bar en werden we hartelijk ontvangen door iedereen! We mochten alle speelsters van dames 1 een hand geven en dat alleen al was heel erg leuk. Daarna mochten we mee naar de kleedkamer, en hoorden we dat die een week eerder was verbouwd. Het was heel erg mooi geworden. Op het veld mochten we mee rennen (zwaar!) en de ballen stoppen die achter de oefening kwamen. Maar het leukste was natuurlijk de wedstrijd zelf! Dames 1 speelde super goed, alleen was het wel jammer dat ze verloren van Laren. Dat was niet nodig geweest volgens mij. Na de eerste helft mochten we mee naar de tussen-bespreking waar dingen werden gezegd als ‘mandekking’ en ‘de as dicht leggen’ en ‘Van As dekken’. Na de bespreking gaf de coach nog een paar tips. De tweede helft speelden Amsterdam voor mijn gevoel beter, maar nog steeds had Laren meer meevallers dan Amsterdam helaas.

Hoewel we verloren, hadden Stella en ik wel een paar dingen geleerd. Zoals voor de wedstrijd bij de team bespreking waren Dames 1 nog heel erg aan het lachen maar zodra de wedstrijd begon waren ze meteen serieus en geconcentreerd. Het was sowieso heel gaaf om met meisjes -waarvan je droomt dat je even goed kan hockeyen als zij- in de dug-out te mogen zitten! Na afloop van de wedstrijd kregen we lekkere broodjes in het clubhuis en drinken. Stella en ik hadden taarten meegebracht, die gingen helemaal op :). Het was een superleuke ervaring. Hopelijk mag ik later op dezelfde positie spelen als Kelly Jonker, haar vind ik het allergaafst.

Milou Goslings D5


En ook Stella schreef een verslag want de dames hadden niet door dat ze dat samen moesten doen:


We kwamen aan in het clubhuis, daar stond het hele team aan de bar. Toen het team compleet was werd er een teambespreking gehouden. Er werd eerst een filmpje bekeken, in het Engels, was wij dus niet begrepen! Daarna gingen we naar de kleedkamer, daar was het supergezellig - veel gezelliger dan onze kleedkamers - met leuke muziek erbij.


Toen gingen we naar het veld om warm te lopen, over te spelen, er werd ook balbezit gespeeld en daarna spelen op het goal. Wij waren bij deze oefeningen een soort ballenmeisjes. Toen begon de wedstrijd.


Het was een leuke wedstrijd om te zien en ook heel spannend. Het spel ging heel snel, Amsterdam speelde goed, maar de keep van Laren was ook erg goed en de scheidsrechters floten snel voor overtredingen. Helaas werd het 4-1 voor Laren. Na de wedstrijd ging het team douchen en Milou en ik wachtten op ze voor de lunch. Met onze zelfgebakken appeltaart! We vonden de dames 1 superaardig, het was een heel leuke ervaring om mini te zijn en ik ben blij dat ik erbij mocht zijn!

Stella.

Foto van Milou Goslings.
 

8-10-2014
Ouders en senioren: save the date!
 

 

 

 

Zaterdag 22 november: zet het in je agenda!!

 

22-8-2014
De 2e editie van ons magazine AH&BConnected
 

Een mooie terugblik op 2013-2014 en handige vooruitblik op het nieuwe seizoen in
de 2e editie van ons digitale magazine:


Kijk snel, geniet na en mis niets!


 

8-8-2014
Data regelsexamens seizoen 2014-2015
 

Regelsexamen jeugd seizoen 2014-2015

 

Alle jeugdleden vanaf eerstejaars B worden door de club verplicht om hun scheidsrechterskaart te halen.

Iedereen krijgt via de categorieleiding/coaches en/of scheidsrechterscommissie te horen wanneer wij je verwachten op de club om examen te komen doen.

 

Let op: Jeugdleden die niet op komen dagen op hun examen kunnen door het bestuur geschorst worden.

 

Voorafgaand aan het examen krijg je gedurende een maand de tijd om de digitale cursus van de KNHB te doen.

Hiervoor krijg je op je e-mailadres zoals dat in ons ledenbestand staat een inlogcode en wachtwoord van de KNHB.

Mocht je e-mailadres in ons bestand niet kloppen, laat het dan weten via scheidsrechtersexamen@ahbc.nl.

 

Op de avond van je examen kom je om half 8 in het clubhuis, met een pen uiteraard, en krijg je nog wat uitleg voordat het examen begint.

Het examen bestaat uit multiple choice vragen en je krijgt na afloop meteen te horen of je geslaagd bent of niet.

 

VOOR OUDERS/SENIOREN

Voor alle jeugdteams, op selecties na, is de regel dat er altijd 1 ouder dient te fluiten. In de praktijk betekent dit dat een team 3 of 4 fluitende ouders moet hebben.

Ouders die ook een kaart willen halen moeten ingeschreven zijn bij AH&BC (in het bestand staan is niet genoeg, er moet een bondsnummer bij staan beginnend met K).

Ben je nog geen lid dan meld je je via het formulier op ahbc.nl aan, en vermeld dan op je formulier duidelijk dat het een fictieve aanmelding voor het regelexamen is.

De KNHB geeft nl. alleen kaarten uit op bondsnummer en dat krijg je als je via ons secretariaat aangemeld bent als lid. Omslachtig maar niets aan te doen, omdat je scheidsrechterskaartnummer ook je bondsnummer is.

 

Met dit bondsnummer en je geboortedatum kun je je aanmelden voor een examen via  scheidsrechtersexamen@ahbc.nl.

Op de avond zelf moet je dan als ouder 7,50 euro in een enveloppe met je naam erop meenemen. Dit zijn de kosten die wij door de KNHB doorbelast krijgen.

 

De examendata zijn:

16 september

14 oktober

21 oktober

11 november

26 januari.

 

 

 

 

 

22-7-2014
Contributie 2014-2015
 

 

Beste leden,

Op ahbc.nl vindt u de contributiebedragen voor seizoen 2014-2015 (club info > linker kolom), die zijn aangepast aan de CBS index zoals op de ALV van 2009 is goedgekeurd.

Het bestuur heeft besloten dat m.i.v. 2014-2015 de korting van €10,00 voor betaling vóór 1 september vervalt.

Tevens is besloten dat de korting voor gezinnen is aangepast, waardoor de maximale contributie voor gezinnen, alle gezinsleden wonende op één adres, is bepaald op €1.200,00 i.p.v. €1.010,00.De entreekosten vallen hier buiten.

 

28-2-2014
Tuchtreglement AH&BC
 


Het tuchtreglement van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club vindt u in de bijlage.

Het Bestuur

 30-10-2012
Wat betekent 'Bandy' in AH&BC?
 
 
Via Hans Mooren ontvingen wij een lijvig onderzoek naar de geschiedenis van Bandy, hockey, en de AH&BC - met fraaie foto's en krantenknipsels.
 
Zeer de moeite waard om te lezen!
 
 


Login
Lidnummer
Wachtwoord
Mijn.ahbc.nl
Lidnummer
Wachtwoord
Hoofdsponsors
Marketingpartners
Suppliers
Businesspartners
Statistieken
zondag 26 oktober 2014
Aantal leden (info) 2341
Nu online 21
Leden met @ 98,9%
SMS Bereik (teams) 94,3%
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 15% |week: %