Hoofdsponsors
Quicklinks
  • ...Wedstrijdschema
  • ...Team
  • ...Trainingsschema
  • ...Andere clubs
  • ...Organisatie
  • ...Route
  • ...Zoeken   
  • ...Hockeylinks
AdvertentiesNieuwsoverzicht
LEDENNIEUWS

3-9-2015
AH&BC vest meegenomen?
 

Wie heeft gisteren per ongeluk het AH&BC vest van Boris Brouns uit de F3 meegenomen?
Het is maat 140, en zijn naam staat erin.

Graag een berichtje naar JH@hdkadvocaten.nl.

Dank!
 

3-9-2015
Alliance en Overbos: cashless!
 

Let op: per direct kun je bij Alliance alleen betalen met bankpas. De bar is uitgerust met 2 pinautomaten waarbij het ook mogelijk is om tot €25 contactloos te betalen.
In de nabije toekomst is betalen met je smartphone ook mogelijk.

Per 1 oktober gaat Overbos over op cashless betalen; vanaf die datum kan betalen alleen met de Overbos clubkaart of met de pinpas.
 

2-9-2015
Morgen: ABN AMRO Cup bij Pinoké
 

Morgen, donderdag 3 september, de voorronde van de ABN AMRO Cup bij Pinoké!

Onze heren 1 speelt  om 20.00 uur tegen Hurley, en om 21.50 uur tegen Pinoké.

Prachtige wedstrijden die je niet mag missen!

De ABN AMRO, ook hoofdsponsor van AH&BC, heeft voor deze clubs gekozen omdat de bank hier sponsor is van jeugdprogramma's. Daarmee legt ABN AMRO ook een verbinding met haar maatschappelijke betrokkenheid als ‘Partner van de Toekomst’.

Het finaleweekeinde op 5 en 6 september is op HC Rotterdam.De ABN AMRO Cup om de Jan Hagendijk trofee, is de eerste prijs die in het nieuwe hockeyseizoen op het spel staat.
Naast de wedstrijden zullen er tal van activiteiten zijn zoals clinics en het ABN AMRO Testcenter. Op zaterdag 5 september geeft Teun de Nooijer in het kader van ‘Partner van de Toekomst’ een inspiratiesessie voor de jeugd en ouders over talent en zijn ontwikkeling van talent tot professional.

Kijk voor het speelschema op www.abnamrocup.nl
De toegang tot de ABN AMRO Cup is op alle dagen gratis.

 

 

31-8-2015
Kledingbeurs 12 en 13 september
 

De club organiseert op 12 en 13 september een tweede kledingbeurs.

Op voorraad hebben we AH&BC trainingspakken en wedstrijdkleding van maat 116 tot XXXL.


Inbrengen? Heel graag!

Wij zijn vooral op zoek naar wedstrijdkleding voor de E en F spelers, daar is een groot gebrek aan.

Duik in je kast en/of die van de kinderen en breng de hockeyspullen in.

We denken hierbij aan AH&BC kleding in alle maten, hockeyschoenen en trainingskleding - maar ook gevonden voorwerpen zullen verkocht worden (voor het goede doel).

- inleveren kan van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 september (10:00 uur) tijdens openingstijden van het clubhuis in een speciaal daarvoor bestemde bak. Het liefst in een tas met naam en mailadres/mobiel nummer van de eigenaar.

- kleding dient schoon en heel te zijn.

- spullen die niet worden opgehaald gaan naar een goed doel (Kadish of clubs in Oost-Europa)

- van ieder verkocht kledingstuk gaat €2,50 naar de clubkas.

 

Voor vragen over in te brengen spullen: een mail naar jeugd@ahbc.nl


 

30-8-2015
Goud voor de Oranje mannen!
 


Met een klinkende overwinning van 6-1 op Duitsland is Nederland Europees kampioen geworden!

Onze hartelijke felicitaties aan het elftal, coach en begeleiding - en in het bijzonder natuurlijk aan Billy Bakker, Valentin Verga en Mirco Pruyser én Taco van den Honert!


 

30-8-2015
Oefenwedstrijd AH&BC JA2 - PINOKE JA3
 

AH&BC JA2-PINOKE JA3

De mannen van de ja2 hebben zaterdagmiddag, op de verjaardag van joost, gewonnen van pinoké a3 doormiddel van bij vlagen mooi hockey en een paar lekkere goals.

De eerste helft gingen we vrij goed van start, lekker aanvallend spel en een paar goeie kansen. Pinoké had eigenlijk niet veel te vertellen. Na ongeveer 10 minuten betaalde het goede spel zich ook uit in goals: uzi ging de keeper voorbij en kon daardoor eenvoudig scoren. Kort na uzi zn goal werd er weer een prima aanval benut door jazz die de bal vanaf kopcirkel hard in de hoek schoot: 2-0. Ook daarna bleven we goede kansen creeëren, alleen zat het ons niet altijd mee. Zo probeerde joost het met een fraaie backhand slag die maar net naast ging. Toch slaagden we erin om nog voor rust de 3-0 te maken. Een goede voorzet van daim werd prima binnengetikt door de jarige joost. Helaas liep het de laatste 10 minuten van de eerste helft niet heel goed meer maar al met al was het een goede eerste helft waardoor we met een lekker gevoel konden gaan rusten.

Na de rust was pinoké het volledig kwijt en domineerden wij vrijwel de hele 2e helft. Hidde was de eerste die in de 2e helft scoorde. Daarna was het daim die ongeveer 10 minuten later 2 keer doel trof in korte tijd. Eerst pakte hij de bal af van de linksachter van pinoké waarna hij uzi inspeelde. Uzi speelde daim vervolgens met een fraaie balletje vrij waardoor Daim de 5-0 kon maken door de bal vanuit de lucht binnen te schieten. Zijn 6-0 maakte hij toen hij een bal vanaf de achterlijn kreeg ingespeeld op de stip en deze eenvoudig kon binnenslaan. En daar bleef het niet bij want daarna kregen we een strafcorner en voor paul was het een koud kunstje om de 7-0 hard binnen te slepen in het dak van het doel. Vervolgens tekende Hidde nog voor het slotakkoord door de keeper met een harde backhand in de kruising kansloos te laten. Een hele mooi overwinning met veel doelpunten. Overigens was het niet gelukt de 0 te houden zonder een aantal goede reddingen van Raf en de verdediging.
Eindstand 8-0.  (Sjoerd van Boxtel)

 

30-8-2015
Per ongeluk meegenomen?
 

Coco uit M8E4 heeft vrijdag om ca. 17.00 uur een doorschijnende plastic tas met een trainingsjasje en sokken bij haar spullen neergelegd, maar na haar training was dit tasje weg.

We vermoeden dat iemand het tasje per ongeluk heeft meegenomen.
Coco wacht met spanning op een berichtje evelinegoossens@kpnmail.com.


 

30-8-2015
Keepersspullen 2015-2016
 

Beste keepers, aanvoerders, coaches, managers,

​Komende week gaat de materiaalcommissie ​verder met ​het materiaal uitreiken en vervangen.
Wij verzoeken iedereen die wil komen een afspraak te maken via het mailadres: materiaal@ahbc.nl.

De spreekuren zijn:
ma 31 aug, di 1, wo 2, do 3, vr 4 sept van 17:00 tot 18:30 uur.
​ma 7, di 8, wo 9 ,do 10 van 17:00 tot 18:00. uur.

Zaterdag 5 september is de Bosuitwisseling.
Stel de afspraak niet uit tot 5 minuten voor je wedstrijd!
De juniorenteams plannen we iets eerder in het schema in dan de senioren.

Hartelijke groeten van de materiaalcommissie,
Ilona, Ruben en Robert.


 

28-8-2015
Dutch Masters Hockey Dames 40+
 

Onze Dames A speelster, Frederique, en Marjanka (moeder van keepster Zoë uit MB1) zijn in Londen met het Nederlands 40+ elftal Europees kampioen geworden!!!
Een bloedstollende finale, eerste helft 3-1 achter, maar met 5-3 gewonnen!

Feest in Londen, gefeliciteerd Frederique en je teamgenoten!
 

26-8-2015
Speelbal trainers gevraagd!
 

CompaNanny is voor het SpeelBal op onze club op zoek naar

(hockey) train(st)ers voor woensdag en/of vrijdag.

Functie omschrijving

Op 26 augustus 2015 zal het SpeelBal programma op hockeyclub Amsterdam weer beginnen.

 

SpeelBal is een uniek gespecialiseerd sportprogramma voor jongens en meiden van 4 en 5 jaar oud. SpeelBal introduceert de kinderen in de wereld van de sport, waar ze onder begeleiding van trainers met een pedagogische en sportieve achtergrond verschillende vaardigheden en eigenschappen spelenderwijs zullen ontwikkelen. De focus van het sportprogramma ligt op:

*De fysieke mogelijkheden leren kennen;

*Het verbeteren van de grove en fijne motoriek;

*Concentratie, focus en luistervaardigheden;

*Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden ontwikkelen.

Meer informatie kun je vinden op http://www.ahbc.nl/site/ (zie in de menubalk het kopje ‘SpeelBal’)

Voor dit seizoen zijn we op zoek naar nieuwe trainers/begeleiders op woensdagmiddag (2) en vrijdagmiddag (3). Het is mogelijk om beide dagen te doen (voorkeur) maar we zijn dus ook op zoek naar iemand die alleen de vrijdag kan.

Het jaar bestaat uit 2 blokken van 12 lessen (blok 1: 26/08/2015 tot 20/11/2015 & blok 2: 09/03/2016 tot 20/6/2016). De trainingen zijn van 14:00 tot 17:00 uur met elk uur 1 groep van maximaal 30 kinderen. Je zal samen met de hoofdtrainer en nog 2 andere trainers deze groepen coördineren. De werktijden zijn ongeveer van 13:45 tot 17:15u in verband met op- en afbouwen.

Ben jij pedagogisch geschoold én sportief, heb je een sportopleiding gedaan of ben je bijvoorbeeld al trainer geweest of leiding van kinderkampen? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Ben jij op woensdag- en/of vrijdagmiddagen 3,5uur beschikbaar en wil je +/- €15,- per uur verdienen? Reageer dan nu!

 

Hoe kun je reageren?

Stuur je interesse met uitleg waarom jij geschikt bent voor deze functie naar Anke Noordhoek; a.noordhoek@compananny.nl. Mocht je nog vragen hebben over deze (bijbaan) functie dan kun je ons mailen of bellen op 020-4170117.


 

24-8-2015
Bitjes verplicht!
 

Vanaf 1 augustus is het dragen van een gebitsbeschermer tijdens competitiewedstrijden verplicht!
Op de club worden op zaterdag 5 en zondag 6 september 'hapdagen' georganiseerd:

Zaterdag van 9.30 tot 13.30 uur, en
Zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

Aanmelden doe je via http://shop.gebit.nl

In de flyer lees je alle informatie. Doen! Een op maat gemaakt bitje geeft veel meer bescherming dan een bitje dat je zelf d.m.v. heet water passend maakt.
 22-8-2015
Nieuw seizoen, nieuwe regels
 
Per 1 augustus a.s. worden nieuwe (spel)regels van kracht:

1. Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd. Dit geldt voor alle categorieën spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden.

 

Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je hierhttp://bit.ly/1eFAcVM

 

2. De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

 

3. Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

 

4. Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten. De scheidsrechters timen de straftijd.

 

5. Voor wedstrijden IN DE SENIORENCOMPETITIE geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.

 

6. Voor wedstrijden IN DE JUNIORENCOMPETITIE geldt dat spelers de bal NIET boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.

7. De mogelijkheid om een vrije slag 10 meter naar voren te verplaatsen is vervallen!

In Nederland blijft een wedstrijd uit twee helften van 35 minuten bestaan en zal de tijd bij strafcorners en doelpunten niet 40 seconden worden stilgezet.

In de briefings voor club- en bondsscheidsrechters die in juli verschijnen zal uitgebreid aandacht worden besteed aan deze nieuwe regels. Kijk voor meer informatie op de website van de KNHB http://bit.ly/1GiPNjT

 


 

13-8-2015
Trainers voor senioren gevraagd!
 

Wie o wie is enthousiast en heeft tijd om trainer te worden van één of meer seniorenteams?
De training is altijd 's avonds van 19.30 tot 21.00 uur, of van 21.00 tot 22.30 uur.
Op het trainingsschema elders op de site zie je welk team wanneer traint.

Misschien kun je het wel combineren op een avond dat je zelf ook training hebt - je eigen team trainen is echter niet mogelijk.
Er staat een leuke vergoeding tegenover!

De volgende teams willen graag een trainer:
Dames 7, 8, 9, 13, 14, 17, 19 en Dames Jong 2 en 3 (ex A-speelsters).
Heren 23 en 19.

Als je interesse hebt en meer wilt weten over de vergoeding, stuur dan een berichtje naar bestuurslid senioren Jasper van den Berg, jasper@ahbc.nl.

We hopen op veel reacties!


 

12-8-2015
Oefenwedstrijd Dames 1
 

Benieuwd naar de nieuwe selectie van Dames 1, met 4 nieuwe speelsters en een nieuwe coach?
Op 6 september spelen de dames een oefenwedstrijd thuis tegen Laren, om 12.45 uur in het stadion!!
Komen dus!

 

3-8-2015
Speeldagenkalender 2015-2016
 

Een overzicht van de wedstrijddata voor zaterdag en zondag, inhaaldata én vakantiedata voor seizoen 2015-2016.

 


Marketingpartners
Suppliers
Statistieken
vrijdag 4 september 2015
Aantal leden (info) 2291
Nu online 7
Leden met @ 98,7%
SMS Bereik (teams) 94,4%
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 0% |week: %