Hoofdsponsors
Quicklinks
 • ...Wedstrijdschema
 • ...Team
 • ...Trainingsschema
 • ...Andere clubs
 • ...Organisatie
 • ...Route
 • ...Zoeken   
 • ...Hockeylinks
AdvertentiesNieuwsoverzicht
LEDENNIEUWS

5-3-2015
Woensdagavond verkeerde jas meegenomen?
 

Na de bijeenkomst van het Business Partner Netwerk heeft iemand de verkeerde jas bij vertrek aangetrokken.

Het gaat om een kort, zwart herenjack van Peak Performance (thermo cool) met 2 zakken, een borstzak en een capuchon. Op de mouw staat R&D.
De eigen jas is nu waarschijnlijk door iemand anders meegenomen:
een zelfde soort jack, donsgevoerd, ook zwart, met dezelfde zakken en capuchon.

Wie oh wie?
Graag een berichtje naar r.kootker@tele2.nl.


 

5-3-2015
Wedstrijden beginnen met Shake Hands natuurlijk!
 

Op onze club hebben we Sportiviteit en Respect hoog in het vaandel. Als coach en/of als teambegeleider speel je daar een belangrijke rol in voor je team èn voor je tegenstander. Shake Hands is een initiatief van alle clubs van district Noord Holland om sportiviteit en respect voorafgaand, tijdens en na de wedstrijdmeer onder de aandacht te krijgen.

Wat betekent dit voor elk team en bij elke wedstrijd?

 • Ontmoeting scheidsrechters, captains, coaches: korte ontmoeting om ervaring en aandachtspunten uit te wisselen voor de wedstrijd.

 • Line-up: Bij aanvang vaniederewedstrijd vormenbeideteams een line-up.
  De spelers doen dit door bij de middenstip een rij te vormen en achter elkaar aan te lopen en lopen dan langs alle tegenstanders en de scheidsrechters en schudden iedereen de hand.

 • Bedanken / feliciteren: Na iedere wedstrijd gaan alle spelers en beide scheidsrechters naar de middenstip om elkaar te bedanken/feliciteren.

·Drankje:Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk iets gedronken ter afronding.

Wat kan jij doen als coach / teambegeleider?
De scheidsrechter geeft het signaal voor de toss en meldt aan de aanvoerders hoe lang het nog duurt voor de line up begint. Zoek de captains en scheidsrechters voorafgaand aan de wedstrijd op en deel ervaringen en aandachtspunten onderling uit voorafgaand aan de line up.
Zorg ervoor dat alle spelers na de wedstrijd naar de middenstip terug gaan om elkaar èn de scheidsrechters te bedanken of feliciteren. Doe dat óók (of júist) als je team heeft verloren!

Neem de tegenstander en je team mee voor een drankje na de wedstrijd of laat dat door één van de spelers of ouders regelen.Zorg ervoor dat het team na het drankje de bekers, kannen etc weer opruimt.
Instrueer je spelers alvast tijdens het praatje voorafgaand aan de wedstrijd en enthousiasmeer hen voorafgaand èn na de wedstrijd.
Je kunt voor vragen altijd mailen met de S & R ambassadeur (naam en mailadres) van onze club.

Voor het Shake Hands filmpje kijk op: http://youtu.be/i-KKCqeDZnI

www.twitter.com/sportiefrespect #shakehands www.facebook.com/sportiefrespect


 

3-3-2015
Gratis flesjes Sourcy Vitamin Water van Vrumona!
 


Sourcy Vitamin Water, gratis voor A-en B-jeugd, voor senioren en veteranen, en inleverbaar tot 8 april!

Hoe gaat dat in z'n werk?
Vanaf zaterdag 7 maart krijgen alle A-en B-jeugdteams een envelop met voor alle spelers een voucher voor een gratis flesje Sourcy Vitamin Water.
Vrumona vindt het heel jammer dat producten niet gratis mogen worden gegeven aan jongeren onder de 14 jaar, daarom krijgen alleen de A- en B-teams een voucher.

De  A en B teams halen hun envelop met vouchers op bij de wedstrijdtafel op zaterdag, en de seniorenteams kunnen op zondag terecht bij Saïd.
Daar moet je wel even aan denken, en ook moet je eraan denken dat je je voucher inlevert vóór 8 april want daarna is de actie afgelopen.

En nóg iets leuks: als je een flesje Vitaminwater koopt bij de bar krijg je kleurrijke sportveters of een haarelastiek cadeau!
Vrumona heeft 100 veters en 100 haarelastieken achtergelaten, dus wees er snel bij want op=op.

Al met al een mooie actie van Vrumona, waar de club heel blij mee is.
 

2-3-2015
Drie punten voor Heren 1
 

Heren 1 begon overtuigend aan de hervatting van de competitie: Hurley werd met 3-0 verslagen.

A.s. zondag de topper tegen Oranje Zwart in het stadion: allemaal komen aanmoedigen!

Foto met dank aan Rob Visser, voor meer foto's:
https://flic.kr/s/aHsk5o9pSC
 

1-3-2015
African Hockey Experience 2015
 


De African Hockey eXperience (AHX) is een hockey fundraising evenement dat wordt georganiseerd door de Kadish Foundation. Een Foundation dat zich met name richt op het voor meer mensen toegankelijk maken van de hockeysport in Afrika, opleiden van coaches ter plaatse, leveren van materiaal en zodoende arme mensen een kans te geven om te sporten en wat van hun leven te maken. Als hockeyer draag ik deze Foundation dan ook een zeer warm hart toe en ben ik sinds 2014 bestuursvoorzitter bij Kadish. Aankomende zomer (10 tot 20 juli) krijgen we de kans om deel te nemen aan de African Hockey Experienxe 2015 in Zambia. Een uniek evenement waar we met een gevarieerde groep hockey liefhebbers de projecten in Zambia gaan bezoeken.

Als deelnemer van de AHX ga je met eigen ogen ervaren wat Kadish teweegbrengt in Afrika. Tijdens je verblijf in Zambia geef je hockey clinics op het hockeyveld aan kinderen van de clubs en ga je langs lokale scholen om ze enthousiast te maken over hockey. Ook ga je natuurlijk zelf een potje spelen tegen teams uit Zambia en meehelpen tijdens lokale toernooien. Enige voorwaarde is het bij elkaar sprokkelen van een sponsorbijdrage voor Kadish. Dit geld wordt onder andere gebruikt voor de schoolkosten van de coaches, voor de organisatie van kinderhockeykampen en om diverse andere projecten zoals een speciaal hockey/life skills programma voor meisjes waar onderwijs over HIV en Aids onderdeel van zal zijn.

Er is nog plek! Hockeyliefhebbers, hockeytrainers, coaches, vrijwilligers, (bestuurs)leden, kortom, iedereen met een hart voor hockey kan zich nog aanmelden voor deelname. Je hoeft niet zelf te kunnen hockeyen. Wel sta je klaar voor een fantastisch hockey avontuur in Afrika, met uiteraard ook tijd om bijvoorbeeld de Victoria Falls in Livingstone te bezoeken! Raften op en Bungeejumpen boven de Zambezi River waren tijdens de 2014 editie populaire activiteiten! Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Inschrijven kan via de website: www.africanhockeyexperience.nl. En voor verdere informatie kan je altijd even bellen met Jan Willem Bredius op 06-54207274.


 

28-2-2015
Bitjes happen op 7 en 8 maart!
 

Vanaf 1 juli 2015 worden gebitsbeschermers verplicht gesteld door de KNHB, maar je kunt de 2e helft van de competitie ook alvast het veld op met een op maat gemaakt bitje!

Je kunt een afspraak maken voor de 'hapdagen' in ons clubhuis op zaterdag 7 maart van 9.30-13.30 uur en op zondag 8 maart van 10.00-14.00 uur.
Op deze hapdagen wil SPTL-gebitsbeschermers je zo snel mogelijk helpen, maak dus bij voorkeur een afspraak via HTTP://shop.gebit.nl


In de bijgaande flyer staat informatie o.a. over welke gebitsbeschermer het beste aangeschaft kan worden voor kinderen.

Maak gebruik van de gelegenheid!

 20-2-2015
Inschrijving voor jeugdleden 2 maart a.s.
 

Beste ouders,

Op maandag 2 maart a.s. vanaf 10.00 uur kunnen kinderen die op 1 oktober zes jaar oud zijn worden ingeschreven bij onze club.
Inschrijven vóór 10.00 uur heeft geen zin: het formulier wordt automatisch geblokkeerd.

Het formulier wordt nà 10.00 uur ook geblokkeerd voor kinderen die ná 1 oktober zes jaar worden. Wilt u a.u.b. niet de geboortedatum aanpassen opdat u dan wel verder kunt met de inschrijving? Als een geboortedatum niet klopt kunnen wij het formulier nl. niet in behandeling nemen.

Broertjes en zusjes van spelende leden komen in aanmerking voor de voorrangsregels zoals genoemd in het aannamebeleid, mits zij vóór 1 april zijn ingeschreven. 

20-2-2015
Verzekeringen
 

De KNHB sloot voor haar leden (en ieder lid van een hockeyclub is lid van de KNHB) bij Interpolis twee verzekeringen af:
- een aansprakelijkheidsverzekering
- een ongevallenverzekering.

Als u een beroep wilt doen op één van deze verzekeringen kiest u de volgende link, waar u ook een schadeformulier kunt downloaden en invullen:

http://www.knhb.nl/clubs/verenigings-+ondersteuning/verzekeringen/cDU1595_Verzekeringen.aspx
 

22-7-2014
Contributie 2014-2015
 

 

Beste leden,

Op ahbc.nl vindt u de contributiebedragen voor seizoen 2014-2015 (club info > linker kolom), die zijn aangepast aan de CBS index zoals op de ALV van 2009 is goedgekeurd.

Het bestuur heeft besloten dat m.i.v. 2014-2015 de korting van €10,00 voor betaling vóór 1 september vervalt.

Tevens is besloten dat de korting voor gezinnen is aangepast, waardoor de maximale contributie voor gezinnen, alle gezinsleden wonende op één adres, is bepaald op €1.200,00 i.p.v. €1.010,00.De entreekosten vallen hier buiten.

 

5-6-2014
WK voor onze LG-hockeyers
 

 

 

In het kader van het WK heeft ook ons LG-team deelgenomen aan een WK toernooi!

En wel op Cartouche, mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation. Ons 8-tal behaalde de eerste prijs!

 

Hartelijk gefeliciteerd jongens en meisjes!

 

28-2-2014
Tuchtreglement AH&BC
 


Het tuchtreglement van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club vindt u in de bijlage.

Het Bestuur

 


Marketingpartners
Suppliers
Login
Lidnummer
Wachtwoord
Mijn.ahbc.nl
Lidnummer
Wachtwoord
Statistieken
vrijdag 6 maart 2015
Aantal leden (info) 2334
Nu online 63
Leden met @ 98,9%
SMS Bereik (teams) 94,1%
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 21% |week: 39%